Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?


פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 32 דקות, avargel כתב:

רק אני לא מבין את החשיבות של טנקים בעידן טילי הכתף המונחים?

לדעתי זה יתן יתרון מוחץ בזיהוי מטרה רוסית הרבה לפני שהרוסים יצליחו להבין מה השמיד אותם(נאמר שרוב הטנקים הרוסים בכלל עיוורים בלילה).

מה גם שאמורה להיות מערכת לניהול קרב עם כל המידע בסביבה שהם נמצאים ככה שיהיה להם סיכוי גדול יותר לחמוק ממערבי נ"ט.

 

מול טילי נ"ט לרוב לא ישאר דבר בטנקים ללא מערכת הגנה אקטיבית- הם פשוט הפכו ליהיות מטרות יקרות שמחכות לטיל הבא שישמיד אותם.

שמתם לב שכעת רוב היצרנים שילבו את המעיל רוח וחץ דורבן בכלים שלהם? התעשייה הצבאית שלנו עובדת מצויין אחרי המלחמה הזו.

 

עריכה: ראיתי זה הידיע הזו- אז אפשר ליראות כבר בגלוי את העתיד - רוסיה תסגור את הגבולות לכל הגברים שמתאימים לגיוס:

image.thumb.png.a0072d2726e8d463135c95d708868fdb.png

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם (נערך)

"טילי כתף" זו קטגריה רחבה - מתחילה בRPG-7 ההיסטורי שכנראה בקושי ישרוט שריון מודרני, עוברת דרך קורנט ו-RPG-29 עם מטען חלול כפול, שמסוגלים לחדור בנקודות תורפה, ומסתיימת בכלים כמו ה-switchblade, שאמנם אינו טיל אלא רחפן, אבל מסוגל להשמיד טנק על ידי פגיעה בגג הצריח, שמסורתית שריונו חלש.

גם המיגון של טנקים השתנה - מתבסס לא רק על השריון אלא גם על אמצעים אקטיביים, החל במיסוך עשן ו"סינוור" אמצעי ההנחיה ועד ירי אקטיבי של אמצעים המשמידים את הקליע (מעיל רוח וחץ דורבן) ואף מאכנים את חוליית  הנ"ט ומכוונים את נשק הטנק לצורך השמדתה.

 

עריכה: @avargelאף אחד לא יכול לקחת מהטנקים את העבירות, המהירות, המיגון וכוח האש, חשיבותם לא אבדה במלחמה קלאסית כמו זו שבין רוסיה חאוקראינה, הם משמשים לשליטה בשטחים נרחבים.

 

לצורך מלחמה מודרנית "אסימטרית" נוצרות נגזרות ייעודיות, מותאמות ללחימה בשטח בנוי, יותר קומפקטיות ואולי עם תותח יותר קטן. למשל כלים שוודיים שהוזכרו, או ה"סברה" של אלביט, שהוא בעקרון צריח טנק שיכול להיות מורכב על נגמ"ש גלגלי או זחלילי בהתאם לדרישות הכוח הרוכש.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

ואחרי שכל זה נאמר

 

למיטב ידיעתי אף אחד מהטנקים שהוזכרו כמיועדים למשלוח לאוקראינה מצויידים באף מערכת אקטיבית, והם יהוו מטרה קלה לחוליות נ"ט

 

ולכן אשאל שוב

מה הערך המוסף של טנק ללא מערכות בטיחות אקטיוביות בשדה המערכה המודרני?

 

 

אגב

הטנקים הרוסיים לא היו עיוורים בלילה במלחמת יום הכפורים (מה שאנחנו כן היינו), אז לא ברור לי מהיכן האמירה ש50 שנה אחרי הם עיוורים בלילה

 

 

 

 

ציטוט

יבגניפ כתב:

 

אוף. למה אני מגיב פה? 

 

פורסם (נערך)

זה מה שאומרים ברשת עם הטנקים העתיקים שעבירו לשם ממודל 62 ומטה בזריזות עקב מחסור(לאחר שהטנקים מתחילת הלחימה הושמדו/נגנבו).

אאל"ט זה  ביגלל השחיתות שם שפשוט פירקו את החלקים היקרים בטנקים שהיו באחסון ומכרו מהצד ושמו בכיס.

בתמונות היה ניתן ליראות שאפילו את הקסטות הנפיצות אין על הטנקים הללו.

כמובן ויש שם גם טנקים מודרניים יותר שיש להם יכולות ללחימה בלילה וכו'.

 

וגם אני שואל את השאלה מה התועלת בטנקים ללא מערכת הגנה אקטיבית במציאות שיש לך טילי שגר ושכח בכמויות.

כניראה זה הסיבה שאכשיו יש צ'לאנגר עם חץ דורבן, אברהמס עם מעיל רוח וגם יצרנים אחרים קונים את המערכות ההגנה האקטיביות שלנו, אחלה PR הרוסים עושים בשבילנו.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

בתחילת המלחמה ראינו הרבה מאוד עבודה יעילה של חוליות נ"ט אוקראיניות. בזמן האחרון פחות, אולי כיוון שתשומת הלב שלנו הוסטה לכיוונים אחרים.

 

כרגע הרושם הוא של מלחמת התשה די סטטית - בהמתנה לאביב, ואז תהיה תקופה מוגבלת של עבירות לפני שהקרקע תפשיר ותהפוך לבוץ טובעני עד הקיץ.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם
לפני 12 שעות, נקודה טובה כתב:

מהיום - אסטוניה סוגרת את מפרץ פינלנד בפני ספינות רוסיות בניצול זכות המים הטריטוריאלים שלה 

מעניין האם זה איום אסטרטגי אמיתי או רק כיפופי ידיים אחרי שרוסיה שלחה את שגריר אסטוניה הביתה

 

מעיון במפות גוגל ראיתי שיש מובלעת רוסית קטנה בין ליטא לפולין לצד הים בשם קלינגראד

עד כמה שאני יודע מפרץ פינלנד קפוא עכשיו ולמעט שוברות קרח אין שם תנועה, כך שיהיה עוד זמן לזה להתפתח אם בכלל.

 

מובלעת קלינינגרד זה סיפור אחר לגמרי. יש שם בסיס צי רוסי אסטרטגי ענקי וחלק לא קטן מהמובלעת משרת את הבסיס והנמל.

המובלעת מקושרת עם רוסיה בקו רכבת שמעוגן בהסכמים.

בקיץ האחרון ליטא טענה שסחורה שעוברת ברכבות האלו תהיה כפופה להגבלות האיחוד האירופאי, אחרי "אזהרה קלה" מרוסיה הליטאים מהרו להודיע שזו היתה אי הבנה ואין מגבלות על הקו הזה.

  • אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 4 שעות, avargel כתב:

ואחרי שכל זה נאמר

 

למיטב ידיעתי אף אחד מהטנקים שהוזכרו כמיועדים למשלוח לאוקראינה מצויידים באף מערכת אקטיבית, והם יהוו מטרה קלה לחוליות נ"ט

 

ולכן אשאל שוב

מה הערך המוסף של טנק ללא מערכות בטיחות אקטיוביות בשדה המערכה המודרני?

 

אגב

הטנקים הרוסיים לא היו עיוורים בלילה במלחמת יום הכפורים (מה שאנחנו כן היינו), אז לא ברור לי מהיכן האמירה ש50 שנה אחרי הם עיוורים בלילה

 

נ"ט קיים עוד מאז מלחה"מ 2 ונתקלנו בו עוד במלחמת הכיפורים.

הנ"ט אמנם הפך את הטנק לפגיע, אך הוא עדיין לא ביטל את המשמעות שלו בשדה הקרב, במערכה מודרנית אסימטרית ומשולבת טנקים הם כלים מאוד מועילים אם להתמש בהם נכון.

אפילו בעזה הקטנה והצפופה שזה בערך התסריט הכי גרוע לשיריון ראינו שלטנקים יש עדיין יתרון לא קטן.

 

 

נושא הראיית לילה - לטנקים הסוריים במלחמת יוה"כ היו מערכות עזר לראיית לילה מבוססות פנס אינפרא אדום, כלומר היה פנס שמאיר אור אינפרא אדום ומערכת אופטית שהייתה מציגה את התמונה לתותחן, הטווח האפקטיבי שלהן הוא בערך כמה עשרות מטרים.

כיום לטנקים הרוסיים יש מערכות ראיית לילה קצת יותר מתקדמות שמגבירות את אור הכוכבים הטבעי, האפקטיביות שלהן היא בערך כמה מאוד מטרים עד לקילומטר.

לטנקים המערביים יש מצלמות טרמיות, שקולטות חום מגופים והאפקטיביות שלהן היא מספר קילומטרים.

 

אז להגיד שהם לגמרי עיוורים זה לא כ"כ נכון אבל בהשוואה לטנקים מערביים הם מאוד קרובים לכך.

  • אהבתי 1
פורסם

נ"ט נישא על ידי חיר, פגיע לארטילריה ולמרות הרושם שנוצר מהתמונות בטוויטר, לא כל טיל תמיד פוגע ותמיד חודר ומשבית את הטנק ומי שירה אותו לא תמיד נעלם בלי שהטנק החזיר אש בחזרה. אם רוצים להסתער על משהו גם עדיף לעשות את זה באמצעות כלי רכב ממוגן ולא לרוץ ברגל בשטח עם טיל על הגב.

 

הבעיה העיקרית של הרוסים היא שאין חיפוי הדדי באמצעות שילוב של טנקים עם חי"ר. זה הא'-ב' של כל לוחמה והלקח כמעט מכל תחקיר שבו נפגעו טנקים.

  • אהבתי 1
פורסם
דיווח: ארה"ב תספק לאוקראינה טנקים מסדרת אברמס M1
 
ממשל ביידן שוקל להעביר לאוקראינה "מספר משמעותי" של טנקים מסדרת אברמס M1, ועשוי להכריז על המשלוח עוד השבוע, לפי גורמים בכירים בארה"ב. כך דווח בוול סטריט ג'ורנל. ההכרזה תהווה חלק מהבנות דיפלומטיות רחבות עם גרמניה, שבמסגרתן תאפשר לפולין ולמדינות אחרות לספק לאוקראינה טנקים מתוצרתה, לסיוע במלחמתה מול הפלישה הרוסית לשטחה. בבית הלבן סירבו להגיב לדיווח. (ynet)

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
לפני 10 שעות, sperial כתב:

כרגע הרושם הוא של מלחמת התשה די סטטית - בהמתנה לאביב, ואז תהיה תקופה מוגבלת של עבירות לפני שהקרקע תפשיר ותהפוך לבוץ טובעני עד הקיץ.

 

הרושם שלי שרוסיה מחכה לצבור מספיק טילים מסוג האיסקנדר והקינז'אל בעלי כושר תמרון של עשרות g שאף מערכת הגנה לא יכולה ליירט אותם. 

 

כאשר פוטין יראה שהמערב מספק לאוקראינה נשק מתקדם ובכמויות גדולות כנראה אז הוא יתחיל להנחית מכות חזקות יותר על התשתיות באוקראינה ויגרום להם לחיים קשים יותר מאשר עכשיו.

 

 

  • מצחיק 4

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 44 דקות, מרק10 כתב:

 

כאשר פוטין יראה שהמערב מספק לאוקראינה נשק מתקדם ובכמויות גדולות כנראה אז הוא יתחיל להנחית מכות חזקות יותר על התשתיות באוקראינה ויגרום להם לחיים קשים יותר מאשר עכשיו.

 

מה עוד אפשר לקחת?

 

 

-----

יאללה שולחים לאופרדים ואברמס.

הכדור בדולח שלי מראה, שנקבל בהתחלה כמה סרטונים של "וואו איזה טוב, בואו תזמינו כאלה", ואחר כך גם זה ישכח, כמו הביירקטארים, כמו הג'אוולנים, כמו ה777 וכמו ההיימארס.

והמלחמה תמשיך.

 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 15 שעות, hwgeek כתב:

לדעתי זה יתן יתרון מוחץ בזיהוי מטרה רוסית הרבה לפני שהרוסים יצליחו להבין מה השמיד אותם(נאמר שרוב הטנקים הרוסים בכלל עיוורים בלילה).

 

כדאי שתקרא קצת על מלחמת יום הכיפורים.

הטנקים הרוסים כבר אז לא היו עיוורים בלילה אלא להיפך הטנקים של צה"ל היו עיוורים.

איזה כייף לי :)

×
×
  • תוכן חדש...