Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

MIRRORLINK

קוביבוי
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1566 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

ממש אשמח לעזרתכם, אני כבר אובד עצות:

רכשתי מכשיר מולטימדיה ב"עלי אקספרס" (הנה הקישור למי שמעוניין. הדגם הראשון - https://he.aliexpress.com/item/33012966830.html?gatewayAdapt=glo2isr&spm=a2g0o.9042311.0.0.27424c4dST5BJc). התקנתי אותו הכל טוב ויפה.

המכשיר תומך בפונקציית MIRRORLINK, כמו"כ הפל' שלי תומך בכך (סמסונג אנדרואיד). השאלה איך למען השם מפעילים את זה? ניסיתי כל שביכולתי.

ממה שהבנתי וממה שקראתי אני אמור פשוט להכנס בהגדרות/חיבורים/הגדרות חיבור נוספות - הפעלת פונקציית MIRRORLINK כולל חיבור הפל' למכשיר ע"י כבל USB. בנוסף אני מבין שאין צורך בשום אפליקציה להפעלת הנ"ל.

בפועל כשאני עושה זאת, הפל' מציג הודעה שיש לקבל אישור כלשהוא להפעלת הפונקציה, וכשהוא מנסה להוריד את האישור (באופן אוטומטי), הוא אומר ש:

"הורדת האישור נכשלה".

אין לי מושג על איזה אישור מדובר, ומדוע הוא נכשל. סה"כ אני רוצה שיישומים כמו "וויז" וכד' יוצגו על מסך הרכב דרך הפל'. מה אני מפספס? משהוא יוכל לכוון אותי?

כמה שחפרתי באינטרנט לא הגעתי לפיתרון.

אציין שבמכשיר המולטימדיה שרכשתי לא מצאתי בהגדרות שום הקשר ושום איזכור של MIRRORLINK (אך במפרט המכשיר מצויין באופן ברור שהוא תומך בכך),

כך שממה שאני מבין זה אמור פשוט להתחבר ולהציג באופן אוטומטי ע"י הפעלת הפונקציה מהפל'.

בקיצור אין לי מושג איך להמשיך. זה אמור להיות כ"כ מסובך?

נ.ב

ראיתי בגוגל פליי אפליקציות (לא מעט) בהקשר MIRRORLINK, הורדתי כמה, אך כולם דורשות תשלום, וזאת בלי שאדע איך יגיבו, ומדוע עליי לשלם על שירות שמובנה בפל' שלי (אם הבנתי נכון). לא המשכתי הלאה בכיוון זה. אולי באמת כן צריך איזושהיא אפליקציה ע"מ ליצור את החיבור?

תודה מראש

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לפי הקישור מטה, נראה שסמסונג הסירה את התמיכה, כך שהקובץ שהמכשיר מנסה להוריד כבר לא קיים. זכור לי גם שכשהתעסקתי עם זה לפני כחודשיים, קיבלתי את הרושם שמירור לינק אכן די מת היום.

מה עם אנדרואיד אוטו? המערכת והטלפון תומכים? אילו גרסאות אנדרואיד יש בשניהם?

https://eu.community.samsung.com/t5/galaxy-note10-series/mirrorlink-certificate-download-error/td-p/1948783

פורסם

א) ומה בקשר לאפליקציות בתשלום המציעות שירות זה? דרכם כן ניתן להשתמש במירור לינק? שווה לנסות? (אין אפי' תקופת ניסיון). יש מישהו שמשתמש בפונקציה זאת ויש לו על מה להמליץ?

ב) אנדרואיד אוטו מהווה תחליף טוב למירור לינק? מה ניתן לשקף דרכו על מסך הרכב? השליטה ביישומים השונים מתבצעת באמצעות מסך הרכב?

מה הגרסאות המינימליות הנדרשות להפעלתו? מהו תהליך ההתקנה וההפעלה?

ג) למעשה מי שמעוניין שמערכת המולטימדיה (מערכת הפעלה אנדרואיד) תשמש כמכשיר הפל' לכל דבר (וויז\ווטצאפ\גלישה\וכו'), מהם הדרכים השונות העומדות בפניו?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

א. לא יצא לי לנסות, אבל הניחוש שלי שזה בזבוז זמן. אם אין לך כוונה לעשות root למכשיר ("לפרוץ" אותו) ולעבור לרום שתומך בזה, אני לא רואה איך זה יתאפשר בלי התמיכה המובנית במכשיר.

ב. אנדרואיד אוטו הוא התחליף העדכני, שנתמך על ידי גוגל באופן רשמי ומקבל עדכונים. הוא לא ממש משקף את מסך הטלפון, אלא יוצר ממשק מותאם לנהיגה במסך של הרכב, כך שהוא חלופה נוחה ובטיחותית יותר ברוב המקרים (עד כמה שזה אפשרי). הוא יעבוד עם אפליקציות שתומכות בו, למשל למוזיקה ולניווט (ספוטיפיי, דיזר, גוגל מפות, וייז וכו'). דרך אגב, יש אפליקציות שמאפשרות ממש לשקף את מסך הטלפון דרך אנדרואיד אוטו (למשל: AA Mirror Plus או AAAD), אבל בפעם האחרונה שבדקתי - הן לא מופיעות בחנות האפליקציות הרשמית של גוגל, כך שההתקנה שלהן היא בעזרת קובץ שמורידים לטלפון ושאין לך דרך לדעת מה הוא יעשה לו (יכול להכיל וירוסים או רוגלות או מה לא, בנוסף לפונקציה הרצויה), כך שזה כרוך בסיכון.

לגבי השליטה באפליקציות - בדרך כלל זה דרך מסך הרכב (מגע), אבל למשל במאזדה ביטלו את האפשרות הזו והשליטה היא רק דרך הגלגלות והכפתורים הרגילים של המערכת. מעבר לזה, אם תרצה למשל לשלוט בווייז דרך הטלפון כשהוא מחובר לרכב - זה לא אפשרי: פתיחה של האפליקציה בטלפון גורמת רק לפתיחה שלו על מסך הרכב, אבל בלי גישה מהטלפון (ככה זה אצלי במאזדה לפחות, וקשה לי להאמין שזה יהיה שונה ברכבים אחרים).

לגבי התקנות וכו' - אני לא זוכר את הפרטים, אבל בגדול: אנדרואיד אוטו התחיל כאפליקציה ובגרסאות האחרונות של אנדרואיד, הוא פשוט מובנה במערכת ההפעלה (כך שאין צורך באפליקציה נפרדת). תוכל לבדוק אם הטלפון תומך על ידי חיפוש זריז של הדגם וגרסת האנדרואיד שמותקנת עליו. כנ"ל לגבי המערכת שתותקן ברכב.

ג. היום, לדעתי, או אנדרואיד אוטו רגיל או אנדרואיד אוטו בשילוב אפליקציות השיקוף שציינתי למעלה.

ממה שאני יודע, אנדרואיד אוטו בנוי בצורה כזו שיהיה נוח לתפעל אותו מתוך רכב בצורה זריזה, כדי להיות בטיחותי ככל הניתן (עד כמה שאפשר לנהוג בצורה בטוחה כשמסתכלים על מסך במקום על הכביש). אני לא חושב ששיקוף מסך הטלפון ושימוש בו תוך כדי נהיגה זה רעיון חכם. לא הייתי משתמש בדברים שאין להם ממשק מובנה - כי זה סתם מסוכן. לגבי וואטסאפ, ממה שזכור לי, יש אפשרות מובנית באנדרואיד אוטו להקראת הודעות והקלטתן דרך מערכת השמע, כך שלא תצטרך לקרוא בעצמך או להקליד. לא ניסיתי אף פעם ואין לי מושג איך זה עובד בעברית.

במאמר מוסגר אגיד שגם אני בהתחלה ניסיתי להבין איך להוציא את המקסימום ממסך הרכב. מהר מאוד הבנתי כמה הדבר הזה מושך תשומת לב וכמה העיניים שלי צריכות להתעסק ב100 דברים גם בלי זה.

פורסם

ממש תודה על התשובה המפורטת.

איך אוכל לדעת אם הפל' והמערכת תומכים (מניח שהפל' כן תומך)?

אני משתמש בפל' NOTE9, ולמעלה יש קישור למערכת שקניתי. (נראה לי שהתייחסת לכך, אך לא בדיוק הבנתי מה עליי לעשות ע"מ לבדוק זאת).

האם אני צריך להתקין את האפליקציה גם במערכת וגם בפל'?

דבר נוסף. קראתי (לא זוכר היכן), שבכדי להשתמש באנדואיד אוטו, חייב כבל USB מקורי שהגיע עם מכשיר הפל'. זה נכון? וא"כ, מה עושים כשאינו?

האם אין אפשרות שימוש באפליקציה דרך הבלוטוס?

תודה רבה על העזרה.

פורסם

mirrorlink זה דבר מת שאל תנסה בכלל להסתכל לכיוון שלו. זה לא יעבוד בחיים.

נראה לפי הקישור שצירפת שיש למערכת שלך android auto וגם יש לטלפון. עם כבל usb איכותי עבה לא אמור להיות בעיה להפעיל את זה. תראה שיש לך בתפריט בטלפון android auto, תראה אולי צריך להפעיל אותו בהגדרות. לא מכיר את הפרטים הספציפיים אבל בגדול לא צריך לעשות שום פעולה מסובכת מדי חוץ מאולי לאשר הרשאות או להפעיל בהגדרות זה אמור לעבוד.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם (נערך)

תודה על התגובות. מעדכן על ההתפתחויות, ועדיין צריך לעזרתכם. אז ככה:

א) מסתבר שיש אפליקציה מובנית במכשיר המאפשרת שיקוף מסך מלא, ע"י הורדת אפליקציה לנייד (בשם TIMA). 

ע"פ ההוראות ניתן להתחבר למערכת לצורך שיקוף, או ע"י WIFI, או ע"י כבל USB.

דרך הWIFI אכן הצלחתי להתחבר, אך העסק עובד צולע מאוד, וגם אין שליטה ממסך הרכב (רק דרך הנייד). מה שהופך זאת בעיני ללא רלוונטי.

אמנם ממה שהבנתי, אם מתחברים דרך האפליקציה הנ"ל באמצעות USB, מקבלים שיקוף מסך עם שליטה ממסך הרכב.

הבעיה שלא בדיוק הבנתי איזה פונקציות עליי להפעיל מהנייד לצורך כך. בכניסה לאפליקציה שברכב יש סרטון שמסביר את התהליך.

מצורף קישור לסרטון, אשמח אם מי שמבין יסביר מה בדיוק עליי להפעיל בנייד.

ב)בקשר לאנדרואיד אוטו - הורדתי את האפליקציה מגוגל פליי. נראה לי קצת מוזר; האפליקציה מציעה התחברות דרך בלוטוס (ממה שהבנתי מהחברים זה דרך USB). גם איני מצליח להתחבר ולהתקדם בכלל. מעלה צילום מסך של אייקון האפליקציה + המסך כשנכנסים לאפליקציה.

אשמח לדעת אם לכך התכוונתם. אם כן, אשמח להדרכה אני די תקוע. אם לא, אשמח לקבל קישור כי זה מה יש בגוגל פליי (תבדקו....).

תודה רבה רבה לעונים. זה ממש חשוב לי.

נ.ב

ליאור, היכן בדיוק ראית בקישור המוצר שהוא תומך באנדרואיד אוטו? לא ראיתי דבר כזה.

האם נתון זה בכלל אמור להופיע? לא מספיק העובדה שמדובר במערכת אנדרואיד?

Screenshot_20220214-222629.png

Screenshot_20220214-222700.png

עריכה אחרונה על ידי קוביבוי
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

1. לא יודע כמה הסרטון הזה באמת יעזור, אבל אפשר לנסות. אני מניח שלא הצלחת למצוא את ה-Developer options כי זה מגיע מוסתר כברירית מחדל. אם אני צודק, כדי לאפשר אותו אתה צריך להיכנס להגדרות, משם ל-'אודות המכשיר', ומשם ל-'מידע על התוכנה' או משהו כזה. אתה צריך לחפש משהו כמו 'build number' ולהקיש על זה כמה פעמים עד שהטלפון ישאל אם לאפשר מצב מפתח. יש לאשר מצב מפתח ומשם תוכל לראות את התפריט הרלוונטי בעמוד הראשי של ההגדרות. אני מתרגם את השלבים בערך, אז שים לב שיכולים להיות הבדלים קלים בצעדים.

2. האפליקציה שהורדת לטלפון זה לא מה שדיברנו עליו. האנדרואיד אוטו אמור להיות מובנה במכשיר, אין צורך להוריד אותו (בהנחה שהטלפון מעודכן). נסה לחפש auto בחיפוש של הטלפון או בתוך ההגדרות (גם שם יש אפשרות לחיפוש). בכל מקרה, האנדרואיד אוטו המובנה אמור לקפוץ לבד כשהוא מזהה חיבור לרכב. ייתכן שיש לשנות איזו הגדרה במערכת ברכב, לצורך הפעלה של זה. הייתי מנסה לבדוק אם יש משהו בהוראות ההפעלה של המערכת, או משתמש בחיפוש המובנה בה (כמו מה שהצעתי לעשות בטלפון).

לגבי המפרט - מכיוון שהלינק לעלי אקספרס בעברית, זה מופיע כ'רכב אנדרואיד' או משהו כזה. זה מופיע לקראת סוף המפרט בעמוד המוצר.

מצאת את חיבורי הUSB של המערכת? ניסית לחבר אליהם את הטלפון או מכשיר כלשהו?

פורסם

תודה רבה על התגובה. אז ככה:

א) הצלחתי להפעיל את שיקוף המסך ע"י כבל USB כנ"ל (כן יש לי גישה לחיבורי הUSB שלו). הרבה בזכות ההדרכה שלך דניאל. תודה.

זה עובד די טוב עם אפשרות שליטה ממסך הרכב. עדיין הייתי מעוניין לבדוק אפשרות שימוש באנדרואיד אוטו.

ב) לאחר תקשורת עם המוכר (בסין), מסתבר שהדגם הספציפי שאני קניתי (יש שם הרבה דגמים), לא תומך באנדרואיד אוטו (ככה הוא טוען).

האם יש אפשרות בכל אופן לשנות את המצב? זה לא אמור להיות קשור במערכת ההפעלה? אפשר לשדרג אותה וכד'?

ג) בדקתי ב2 פלאפונים (NOTE 9\S7), בשניהם אין אנדרואיד אוטו מובנה. איך זה יתכן? לפי מה שאתה מתאר לכא' בכל נייד חדש יחסית אמור להיות.

ובכל מקרה, האם אין אפשרות להוריד זאת לנייד (בהנחה שנוכל להפוך את מערכת המולטימדיה שברכב לתומכת...).

שוב תודה

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

ב) הניחוש (המושכל במידה) שלי שמה שהמוכר מתאר בהחלט אפשרי - אם הותקנה מערכת הפעלה בסיסית של טאבלט למשל. כנראה שבגוגל לא תכננו מה קורה במצב שמשתמש מחבר טלפון לטאבלט, לכן צריך איכשהו לעקוף את זה. בתאוריה, אפשר לשנות את הרום (מערכת ההפעלה). העניין הוא שמכיוון שהמערכת היא מתוצרת גנרית, בחיפוש זריז לא הצלחתי למצוא איזו קהילת מפתחים שמתעסקת איתה, או מקום להורדה של רומים שונים עבורה. אפשר אולי לשאול את הספק אם הוא מכיר משהו, אבל קשה לי להאמין שהוא יסכים לשלוח לך את התוכנה או הוראות להחלפה של הרום (גם בתשלום). בכל מקרה, תמיד אפשר לנסות.

אפשרות אחת שכן מצאתי היא האפליקציה הבאה: https://play.google.com/store/apps/details?id=gb.xxy.trial  (הגעתי אליה דרך XDA Developers, שהוא הדבר הכי טוב שקרה לאנדרואיד מאז שגוגל החליטה לשפוך עליה ארגזי כסף).

ממה שאני מבין, היא אמורה לאפשר בדיוק את מה שאתה רוצה - הפעלה של אנדרואיד אוטו בחיבור טלפון, דרך מערכת אנדרואיד ברכב. האפליקציה לא עודכנה כבר יותר משנתיים, אז יש מצב שהיא לא ממש עובדת בגרסות אנדרואיד האחרונות. הקישור למעלה הוא לגרסת ניסיון קצרה למדי (5 דקות), רק כדי לראות התאמה. בכל מקרה, קרא קצת בעמוד של האפליקציה, יש שם גם קישור לעמוד שלה ב-XDA עם המון מידע. אחרי שאתה סגור עליה - נסה להוריד את גרסת הניסיון למערכת ברכב ולראות אם זה עובד.

(אני מן הסתם לא לוקח שום אחריות על מה שהאפליקציה הזו עלולה לעשות לטלפון או למערכת ברכב)

ג) בעקרון ב-S7 הגרסה האחרונה היא אנדרואיד 8.0, שזה לפני שאנדרואיד אוטו הובנה לתוך מערכת ההפעלה. ניסית לחפש את האפליקציה בחנות האפליקציות ב-S7? שים לב שאתה מוצא את האפליקציה של גוגל (חפש android auto Google LLC בחנות).

לגבי ה-Note 9, שם זה כן אמור להיות מובנה אם הטלפון מעודכן (גרסה 10). כדי לבדוק את הגרסה, כנס שוב להגדרות -> 'אודות המכשיר' -> 'מידע על התכנה' -> מה גרסת האנדרואיד שמופיעה? אם זה אכן 10, נסה לחפש בהגדרות משהו כמו 'תכונות מתקדמות', אצלי אנדרואיד אוטו מופיע שם. בכל מקרה, גם אם הצלחת לאתר את זה - עדיין זה רק ההגדרות של אנדרואיד אוטו וזה לא ממש שימושי בלי שהטלפון מזהה רכב מחובר. 

לגבי הורדה של האפליקציה לנייד: אפשר לחפש את קובץ ההתקנה (APK) של אנדרואיד אוטו מ-APKmirror למשל, ולהתקין אותו ידנית (גם פה אני לא לוקח שום אחריות על שום דבר). בעוד שב-S7 זה יכול לעבוד, אני נוטה להאמין שתהיה התנגשות כלשהי ב-Note שתמנע מזה לעבוד כמו שצריך. אבל נו, תמיד אפשר לנסות.

עריכה אחרונה על ידי daniel.asu
פורסם

תודה על המענה דניאל. מצטער שלוקח לי זמן עד שאני בודק את הצעותיך ומגיב.

אז ככה:

א) מדוע חייב להחליף את מערכת ההפעלה בכדי שהמכשיר יתמוך באנדרואיד אוטו? לא ניתן פשוט להוריד גם אליו את האפליקציה (סליחה על הבורות, מנסה להבין). הרי גם המכשיר התומך שהציע המוכר (שאותו כאמור לא קניתי....), הוא עם אותה גרסת אנדרואיד (כתוב שם 9/10) כמו שלי.

מה גורם לכך שהמכשיר תומך או לא תומך מלבד גרסת המערכת?

ב) הורדתי וניסיתי את האפליקציה שהצעת בקישור הנ"ל. אין שום תגובה. יכול להיות שאני לא משתמש בה כראוי; אני פשוט הורדתי אותה לנייד, חיברתי את הנייד דרך הUSB למכשיר, וניסיתי להפעיל את הפונקציה דרך הUSB (יש שם כמה אפשרויות). קבלתי את ההודעה המצורפת מטה.....

ג) 1) לאחר כל הבדיקות מסתבר שב2 הניידים הנ"ל אין אנדרואיד אוטו מובנה. בדקתי את גרסת הNOTE9 והיא גרסה 8 סה"כ.

2) אכן הורדתי והתקנתי את האנדרואיד אוטו באופן ידני מהיכן שהצעת (מעניין למה בגוגל פליי אין). עשיתי זאת בS7 (בNOTE לא ניסיתי בכלל).

האפליקציה נראית מצוין. השאלה רק איך לגרום לרכב להיות תומך.....

אשמח לכל עצה\תובנה נוספת.

ושוב תודה!

Screenshot_20220219-213751.png

• תוכן חדש...