Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיות עם קרן פנסיה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1593 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני מספר חודשים עברתי לקרן פנסיה של הלמן אלדובי. אחרי כמה חודשים הם עברו למיטב דש.

המעסיק שלי מפריש אבל אני לא רואה את הכסף. הם אומרים שהמעסיק לא משייך כבר דיברתי איתם, הם דיברו עם המעסיק, לא טופל

דיברתי איתם לא מעט פעמים ואני כבר לא יודע מה לעשות. המעסיק אומר מבחינתו שהוא מפריש (ובקרן הקודמת שהייתי לא היה שום בעיות)

השאלה שלי אחריות של מי זה

ולמי אפשר להתלונן על הקרן פנסיה

פורסם

אתה צריך למסור את הפרטים של הקרן פנסיה שלך למעסיק. מסרת בכתב? מייל? 

עדיף מייל עם כל הפרטים. אם המעסיק שלך מפריש את הכספים אתה אמור לראות את הכספים בחשבון פנסייה שלך.

https://www.kolzchut.org.il/he/העברת_כספים_לביטוח_פנסיוני_ולקרן_השתלמות_על_ידי_המעסיק

בלינק שצירפתי יש את כל הפרטים בנוגע לתלונות 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 19 דקות, עדי-אל כתב:

הכל. אפילו הצוות מעסיקים שם דיבר ישירות עם המעסיק שבו הסבירו איך ולאן בדיוק להפקיד 

אין מנוס, אתה צריך לשלוח מכתב תלונה ל:

1. רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון 

2. מינהל הסדרה ואכיפת חוקי עבודה

כל הפרטים בלינק שצירפתי למעלה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם

אשתי התחילה עבודה חדשה לפני פחות משנה.

גם אצלה עשו בלאגן, חברת הביטוח טענה שהכסף לא מופקד ושהיא הולכת לאבד את זכויות הפנסיה. מחלקת השכר טענה שהם מעברים והכל בסדר. כל אחד נפנף אותה לצד השני.

אמרתי לה לכתוב מייל למחלקת שכר, עם CC למנהל המחלקה (עובדת עירייה), שהעניין נמשך כבר כמה חודשים ושאם היא תאבד את הזכויות שלה בגלל מחדל שלהם היא תתבע אותם על הנזק.

אז המנהל שלה מאוד כעס על הטון המאיים, אבל איכשהו תוך יומיים מחלקת השכר מצאה את הטעות שהם עשו והפנו את הכסף למקום הנכון.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 54 דקות, DareDevil כתב:

אין מנוס, אתה צריך לשלוח מכתב תלונה ל:

1. רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון 

2. מינהל הסדרה ואכיפת חוקי עבודה

כל הפרטים בלינק שצירפתי למעלה.

זה תופס גם למקרה שבו המעסיק הפנה אל עובד סוכן ביטוח, זה החתים אותו על מעבר לקרן בחברה אחרת ומאז אין הפרשות ?
דין סוכנות הביטוח כדין המעסיק ?
חמי מאז אוגוסט ללא הפרשות, חברת הביטוח כבר הוציאה לו מכתב שיש לו חוב של כמה אלפים.
כל פנייה לסוכנות הביטוח נענית ב-"העברנו את הטפסים, הכל אצל חברת הביטוח" 
פונים אל חב' הביטוח- "חסרים מסמכים, נא לפנות אל הסוכנות/מעסיק" 

|fiat punto 16v Speedgear 2006|

פורסם
לפני 30 דקות, khc כתב:

זה תופס גם למקרה שבו המעסיק הפנה אל עובד סוכן ביטוח, זה החתים אותו על מעבר לקרן בחברה אחרת ומאז אין הפרשות ?
דין סוכנות הביטוח כדין המעסיק ?
חמי מאז אוגוסט ללא הפרשות, חברת הביטוח כבר הוציאה לו מכתב שיש לו חוב של כמה אלפים.
כל פנייה לסוכנות הביטוח נענית ב-"העברנו את הטפסים, הכל אצל חברת הביטוח" 
פונים אל חב' הביטוח- "חסרים מסמכים, נא לפנות אל הסוכנות/מעסיק" 

האחריות על המעסיק, בכל הנוגע להעברת כספים לקרן הפנסיה.

אם זה הגיע למצב של חוב אז בכלל זה עניין של זמן שחבל לפספס. לפנות למינהל הסדרה ואכיפת חוקי עבודה

@khc לפני שאתה מתחיל לפנות לכל הגורמים, אני ממליץ לקרוא את כל המידע שרשום בלינק שצירפתי קודם

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם

בעבר למעסיקים היה הרבה יותר קל (וממילא זה התגלגל לעובדים), היה סוכן אחד ודרכו המעסיק היה משייך לכולם 

כיום כל עובד בוחר לעצמו סוכן / קרן ישירה, והמעסיק אמור לבצע הפקדות לכל עובד עפ"י טופס קוביות שבאחריות הסוכנים להעביר אליו, ואז לשלוח דו"ח פיצול

זה פתח לכספים לא משויכים, בתום לב מבחינת המעסיק

תבקש אסמכתאות להפקדה מהמעסיק + דוחות פיצול, עם זה תפנה לקרן הפנסיה ותברר מדוע הכספים לא שויכו

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

נסה לארגן שיחת ועידה שלך עם אנשי השכר של המעסיק, הסוכן שלך ונציג קרן הפנסיה.

אם הם לא משתפים פעולה תסביר להם שאתה הקורבן פה ושהצעד הבא הוא תביעה.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • תוכן חדש...