Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1678 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 58 דקות, eitanuch כתב:

לפחות ההוא מחיפה לא חי בתוך תא הגזים של איילון...... 

כמו שאתה רואה במפה, תל אביב הרבה יותר אדומה......

אחחח איך באה לי לנשום אוויר צח חיפאי או לגור שם (ואני ממש לא גר בגוש דן,קרוב אלייך אבל באמת אוויר איכותי עם יער מסביבי,לכן כל פעם מקלל שאני בעיר המדהימה שלך שמשלמים לך שתחנה את הרכב החשמלי שלך שיציל את איכות האוויר באזור (כי הועדים יעשו הכל בעזרת פוליטיקאים כדי לא להוציא את השיט של כימיקלים מהאזור,אבל היי עד 2030 כולכם תיסעו ב-EV ),ומפלסים לך דרך כאשר אתה עובר בכבישים באזור שם

2021-11-29_23-23-12.png.59b72976a7f908226b99c0c03be833c6.png

https://www.health.gov.il/PublicationsFiles/ICR_2018.pdf

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
  • תגובות 167
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

אחחח איך באה לי לנשום אוויר צח חיפאי או לגור שם (ואני ממש לא גר גוש דן,קרוב אלייך אבל באמת אוויר איכותי,לכן כל פעם מקלל שאני בעיר המדהימה שלך שמשלמים לך שתחנה את הרכב החשמלי שלך שיציל את איכות האוויר באזור (כי הועדים יעשו הכל בעזרת פוליטיקאים כדי להוציא את השיט של כימיקלים מהאזור),ומפלסים לך דרך כאשר אתה עובר בכבישים באזור שם

2021-11-29_23-23-12.png.59b72976a7f908226b99c0c03be833c6.png

https://www.health.gov.il/PublicationsFiles/ICR_2018.pdf

וואו, זה האמא של הצ׳רי פיקינג. התמונה שצירפת אפילו לא מופיע בקישור. מאיפה לקחת אותו?

עכשיו תורי:

image.thumb.png.5df710c2e69f9346492dc755c96fcfd5.png

אווו מי זו שם מימין??

image.thumb.png.74ebdf55856c15a2f44df2b879a4584e.png

image.thumb.png.3c4cfd59152b2fb5aa71e48000e8d674.png

image.thumb.png.798cb4bf994b602077b63af4ae44483c.png

נ.ב. חשבתי ששמת אותי בצנזורה. בדיעבד אני מבין למה לא עשית את זה.

עריכה אחרונה על ידי eitanuch
פורסם

יא פיתה BIAS

Bias_1.png.3d4f729c35a5bc90b82b2c9133e1227c.png

הנה עובדות מסכמות מדו"ח,שכרגיל בהתקף BIAS בחרת מה שנוח לך

2021-11-29_23-48-15.thumb.png.b607d90bbe0ab64fef668b5337a2267f.png

2021-11-29_23-49-48.thumb.png.52078a5e4f594a650e973c2d02f34f3a.png

אף אחד לא טוען שגוש דן זה שוויץ,נכון מזוהמת גם,בגלל כמות פי כמה של אוכלוסין מול ריביירה חיפה...אבל תאי גזים,קצת פרופורציות

תמונה נלקחה מכתבה של הארץ,כי תרשים פשוט וממצע,מבוסס על הדו"ח הרשמי
https://www.haaretz.co.il/news/health/1.6534692
מי שרוצה לקרוא את הדו"ח הרשמי המלא צורף הרפרנס...ברור שזה לא יפריע למחלה הקשה Bias Confirmation שלכם חשוכת מרפא,כל פעם שאגיב לאחד כזה,אדביק לכם את התמונה :cool:

פורסם

image.thumb.png.4f03fe338a2d9331233670ead5d17a33.png

בשרשור זה שניצל התנדב להראות בפנינו כיצד נראה פיצול אישיות.

לפני 3 דקות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

יא פיתה BIAS

אז אני פיתה, אבל אתה 5 שניצלונים עם פיצול אישיות.

לפני 4 דקות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

2021-11-29_23-48-15.thumb.png.b607d90bbe0ab64fef668b5337a2267f.png

2021-11-29_23-49-48.thumb.png.52078a5e4f594a650e973c2d02f34f3a.png

image.thumb.png.1239dab627b0ada35031b0966226f1fb.png

אתה מדגיש שורה בטקסט וטוען שלי יש confirmation bias? גם אני יכול. זה לא עובד ככה. אתה צריך לבדוק את עצמך פעמיים לפני שאתה מנסה להתקיל אותי ולראות שאתה לא נופל בעצמך. אחרת כל הטיעון שלך נגדי מתמסמס.

לפני 6 דקות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

תמונה נלקחה מכתבה של הארץ,כי תרשים פשוט וממצע,מבוסס על הדו"ח הרשמי
https://www.haaretz.co.il/news/health/1.6534692
מי שרוצה לקרוא את הדו"ח הרשמי המלא צורף הרפרנס...ברור שזה לא יפריע למחלה הקשה Bias Confirmation שלכם חשוכת מרפא,כל פעם שאגיב לאחד כזה,אדביק לכם את התמונה :cool:

התמונה הזו לא מסכמת למעשה כלום. אתה סתם בחרת אותו כי הוא בולט ומייצג את מה שאתה מחפש. עיון קצר בטקסט מגלה דברים כמו:

* בסרטן הריאות, אחד מסוגי הסרטן הנפוצים והקטלניים, נמצאה תחלואה גבוהה מהממוצע הארצי באזור חדרה בכל שלושת תקופת הזמן בגברים, שנעה בין 16% ל-46%, בקרב נשים בחיפה – שיעורים של 14%-26% מעל הממוצע, ובעכו בגברים – 23% מעל הממוצע, ובקרב נשים בתל-אביב עד 24%

* בחלוקה לסוגי הסרטן השונים הנתונים מראים כי בתל אביב יש שכיחות גבוהה מהממוצע הארצי של עד 12% בסרטן שד חודרני

מעכשיו, כל פעם שאגיב לשניצל, אדביק לכם את התמונה :cool:

פורסם
לפני 4 שעות, SlowRide כתב:

מה שאתה הבאת זה במקומות ציבוריים, מה שהוא הביא זה בחניות פרטיות, או לפחות ככה זה נראה.

הנה דוגמא לעמדת טעינה בחניה פרטית בשכונה שלי.

image.png

פורסם
לפני שעתיים, levy כתב:

בינתיים אין מספיק תמריץ לקניית רכב חשמלי להיפך יש הטלת מיסים וגזירות בקרוב, על המיסים מהדלק הם לא הולכים לוותר.

אם לקנות מכונית בחצי המחיר של מכונית בנזין מקבילה מבחינת מיצוב וביצועים זה לא מספיק תמריץ, אני לא יודע מה נחשב אצלך תמריץ.

פורסם (נערך)

@קיורטוש אוטומוטיב @eitanuch המספרים שאתם מביאים ממש לא רלוונטיים, כי הסרטן של 2011, ככל שהוא קשור לזיהום אויר, נגזר מהזיהום בין 1980-1990. מאז נעשו הרבה מאד פעולות לשיפור איכות האויר במפרץ חיפה, עם ירידה של 50-95% במזהמים שונים.

סה"כ זיהום האויר בגוש דן גדול יותר מאשר בחיפה (ובחיפה הניטור הרבה יותר צפוף):

image.thumb.png.2f8926d416c91b9f56e928b838863f23.png

העקומות - חיפה בירוק, גוש דן באדום.

מסקנת המאמר היא שעיקר הזיהום, גם במפרץ חיפה, הוא תחבורתי.

ודרך אגב, מי שמתנגד לפינוי המפעלים ממפרץ חיפה הם קודם כל הבעלים, אלה שמקושרים לממשלות הימניות - ולא הוועדים (שכמובן גם לא רוצים לוותר על הפרנסה).

מכל מקום, אין כמו תחנת ת"א ההגנה (או אולי השלום? כבר מזמן לא ביקרתי בעיר הזו, ואני ממש לא מתגעגע), שבה השילוט האלקטרוני מזהיר אותך לא לרדת לרציף, כי איכות האויר במצב אדום.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 5 שעות, eladts כתב:

אם לקנות מכונית בחצי המחיר של מכונית בנזין מקבילה מבחינת מיצוב וביצועים זה לא מספיק תמריץ, אני לא יודע מה נחשב אצלך תמריץ.

כמה דגמי מכוניות כאלה קיימים? למעט טסלה (שאכן בולטת מבחינת הביצועים) אני לא חושב שיש הרבה דגמים אחרים.

-"ישראל ישראלי" הקונה רכב מדגיש את חשיבות השם/שמירת ערך שלו, רכבים חשמליים (מלאים) החלו להופיע רק בשנתיים-שלוש האחרונות כך שקיים כאן מכשול. אתה מוזמן לחפש אחרי "דלתא: גם אתה יכול 88" או האוטו-של-אגסי כדי לקבל איזשהו ייחוס.

-כמה דגמי מכוניות חשמליים משווקים בארץ? אם אתה מחפש תואם משפחטומטית/ג'יפון חשמלי ישנם דגמים כאלה, סוגים אחרים (שטח, ספורט וכו) חשמליים מאופיינים במבחר נמוך וללא תימרוץ עודף (יכולות/שקל) מבחינת הדגם. 

-כמה ניסיון נצבר עם הדגמים המשווקים בארץ מבחינת תמיכה/שירות/חלפים? כשהכל טוב בהתחלה אז (כמשתמע) הכל טוב, אך כשמתחילות בעיות מתגלה איכות הדגם/יבואן/יצרן.

-כמה ניסיון נצבר עם היצירתייות הממשלה/רשות המיסוי בהמצאת מיסים/היטלים חדשים? או-קיי, זו שאלה רטורית😏... אתה מוזמן לחפש את השינויים שבוצעו בתימחור השימוש בדיזל וליסינג כהתחלה, אתה מוזמן להמשיך ולבדוק את השינויים המדוברים כיום על מיסוי רכב.

-כמה אילוצים נגרמים בעת רכישת רכב חשמלי? אתה מוזמן לבדוק את הצורך בחנייה פרטית, נקודת הטענה ציבורית בהישג יד, מגבלות טווח מובנות או שימוש עיקרי כרכב שני בתור התחלה. 

התשובות לטיעונים שהעלתי יגיעו עוד מספר שנים ולכן אני חושב כי למעט תמריץ ה"טסלה" שטענת בציטוט אין תמריץ בולט לרוב האנשים כיום לרכוש רכב חשמלי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 7 שעות, eladts כתב:

הנה דוגמא לעמדת טעינה בחניה פרטית בשכונה שלי.

image.png

גם זה לא נראה משהו.

לא מפגע סביבתי אבל גם לא תענוג לעיניים. בדיוק כמו בחניות פרטיות בישראל.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 11 שעות, levy כתב:

צודק בהחלט.

בינתיים אין מספיק תמריץ לקניית רכב חשמלי להיפך יש הטלת מיסים וגזירות בקרוב, על המיסים מהדלק הם לא הולכים לוותר.

נכון שיש מיסים על רכבים מזהמים והרבה, לעומת זאת על רכבים חשמליים האריכו את הטבת המס של 10% עד 2025.

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, eladts כתב:

יונדאי קונה בנזין מתחילה מ128 אש"ח, יונדאי קונה חשמלית מתחילה מ143.

אין יותר מקביל מזה. חצי מחיר זה בטוח לא.

כנ"ל איוניק דור 1. היברידי זה 145, חשמלי (שגם נחות בכל פרמטר חוץ מצריכת דלק) זה 160

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

רכב חשמלי יכול היום לנסוע בין 250 ל500 קמ. בשביל להטעין רכב חשמלי בצורה מהירה דרוש בערך 350 קילו וואט לשעה בשביל להטעין את הרכב עד 50 אחוז ברבע שעה. מי שטוב בחשבון יכול לקבל תמונה מלאה על הצריכה. זה גם אומר שמקסימום כל 150 קמ צריך מטען. על כל עשרה רכבים הא נגיד וצריך מטען אחד (כמובן אם לא מטעינים ביחד). בקיצור, היום אין שום תשתית בעולם עם הספק כזה 

פורסם (נערך)
לפני 32 דקות, vadim6385 כתב:

שלא נדבר על זה שזה לא ממש רכב כיפי. ד"א, הוא כן צודק (בערך) בנושא החצי מחיר, כמה הייתה צפוייה לעלות יונדאי קונה חשמלית ללא הטבת המס?...🙂

וואדים, נראה לי שהוא יודע לקרוא ויודע לכתוב. למרבה הצער זה לא ממש מסונכרן אצלו. לא נראה כי צפוייה תגובה מנומקת על זה...

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
תוספת
פורסם
לפני שעתיים, Gopher כתב:

נכון שיש מיסים על רכבים מזהמים והרבה, לעומת זאת על רכבים חשמליים האריכו את הטבת המס של 10% עד 2025.

אתה חוזר על הנתון הזה שוב ושוב למרות שרק פרסום אחד בדמרקר מדבר על כך. יש לך מקור קצת יותר אמין? 

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, vadim6385 כתב:

אין יותר מקביל מזה. חצי מחיר זה בטוח לא.

כנ"ל איוניק דור 1. היברידי זה 145, חשמלי (שגם נחות בכל פרמטר חוץ מצריכת דלק) זה 160

זה כי היבואנים לוקחים את הטבת המס לכיס. תשווה את המחירים של טסלה מודל 3 לדגמים מקבילים של BMW סידרה 3, שם זה באמת חצי מחיר.

לפני 3 שעות, פרסר כתב:

רכב חשמלי יכול היום לנסוע בין 250 ל500 קמ. בשביל להטעין רכב חשמלי בצורה מהירה דרוש בערך 350 קילו וואט לשעה בשביל להטעין את הרכב עד 50 אחוז ברבע שעה. מי שטוב בחשבון יכול לקבל תמונה מלאה על הצריכה. זה גם אומר שמקסימום כל 150 קמ צריך מטען. על כל עשרה רכבים הא נגיד וצריך מטען אחד (כמובן אם לא מטעינים ביחד). בקיצור, היום אין שום תשתית בעולם עם הספק כזה 

קודם כל, אין דבר כזה קילו וואט לשעה. יש קילו וואט שזו יחידה של הספק וקילו וואט שעה שזו יחידה של אנרגיה.

ולעניין, אין שום צורך בכמות כזו של מטענים מהירים כי רוב האנשים לא נוסעים אלפי קילומטרים ביום כל היום. ביומיום טעינה איטית של 7-11 קילוואט שנעשית בשעות השפל מספיקה בהחלט.

עריכה אחרונה על ידי eladts

• תוכן חדש...