Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1679 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, החלפתי ראש מנוע לטויוטה קורולה 1998 מנוע 4afe שבוצע בו על ידי אובר אול כולל הכל , ראש המנוע התחיל לצלצל ולאחר שפורק היה מלא משקעים על הבוכנות , אחרי ניקייון כללי הורכב ראש מנוע משופץ לחלוטין במצב של חדש , המנוע עכשיו חזק ועובד יפה , רק שצריכת הדלק עלתה , 

השאלה שלי היא אם נחתם לכוון את מערכת הדלק למען צריכה נמוכה יותר?

תודה למי שיענה בהתאם..

20211116_194627.jpg

פורסם
לפני 5 שעות, EliC25 כתב:

כמה זה 'עלתה'? מה המספרים שבדקת?

בערך לפי מילוי של 20 ליטר, עלתה הצריכה הכללית ל 10 קילומטר לליטר, לפני היה 16

פורסם

10 קמ לליטר זה תקין במנוע הזה.

16 קמ לליטר פחות.

אלא אם התכוונת שעל ה200 קמ האלו היית מתדלק 16, ואז זה 1 ל12.5, שזה קצת פחות סביר.

הבערך הזה לא אומר הרבה

פורסם
לפני 7 דקות, The rebel כתב:

בערך לפי מילוי של 20 ליטר, עלתה הצריכה הכללית ל 10 קילומטר לליטר, לפני היה 16

מיכל של 50 ליטר היה נותן טווח של כמעט 800 קילומטר בנסיעות ארוכות, 800 לחלק ל50 היה נותן 16 , בעשרים ליטר שתדלקתי פעמיים , קצת יותר מ 200 והייתי צריך לתדלק שוב..אני נוסע יותר מ50 אלף קילומטר בשנה

לפני 6 דקות, EliC25 כתב:

10 קמ לליטר זה תקין במנוע הזה.

16 קמ לליטר פחות.

אלא אם התכוונת שעל ה200 קמ האלו היית מתדלק 16, ואז זה 1 ל12.5, שזה קצת פחות סביר.

הבערך הזה לא אומר הרבה

800 קילומטר למיכל מלא של 50 ליטר בנסיעות ארוכות בלבד, עכשיו 20 ליטר בתחנת דלק נותנים קצת יותר ממאתיים , אני נוסע יותר מ50k בשנה

פורסם

לא ניתן "לכוון את מערכת הדלק" לצריכה נמוכה. אבל כן כדאי מאוד לוודא שהמערכת עובדת בצורה תקינה.

יש לוודא עם סורק שמערכת ההזרקה עובדת בחוג סגור, ששני חיישני החמצן תקינים ומדווחים ערכים הגיוניים, ושערכי תיקון התערובת במחשב לא חורגים מ 10%.

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 9 דקות, Igalz כתב:

לא ניתן "לכוון את מערכת הדלק" לצריכה נמוכה. אבל כן כדאי מאוד לוודא שהמערכת עובדת בצורה תקינה.

יש לוודא עם סורק שמערכת ההזרקה עובדת בחוג סגור, ששני חיישני החמצן תקינים ומדווחים ערכים הגיוניים, ושערכי תיקון התערובת במחשב לא חורגים מ 10%.

יש מקום טוב שבאמת אמין שאפשר אליו ללכת ? 

הפעם להתעסק במערכת הזו זה מעבר ליכולת שלי

אני צריך ללמוד גם את זה..

פורסם

כיוון שמדובר בדגם מיושן (98) שאין לו תמיכה בOBD2 צריך למצוא משהו שעוד יש לו סורק יעודי לדגם המדובר, או סורק גנרי שתומך בדגם הזה עם מתאמי חיווט. אתגר מעניין. אני לא יודע להגיד מי יכול לעזור לך.

יום טוב גם לך

פורסם

אני על הטויוטה שלי לא אוותר , למרות שמפתה מאוד לפעמים לקנות טויוטה מודל 12 או 13 בשלושים ומשהו, אבל זה רכב שאני מכיר בו כל בורג, חזק שלא נשבר גם בנסיעות קשות ביותר, אילת , חרמון חום קור, והחלקים זולים , גם שצריך להזמין מחו"ל

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

בהחלט שניתן לכוון את מערכת הדלק וההצתה.

יש לו מפלג אם הוא לא מכוון בדיוק אז תזמון ההצתה והזרקה לא נכון ויגרום לצריכת דלק גבוה, זיהום אויר וכו.

כדי לכוון את המפלג צריך לגשר בשקע הדיאגנוסטיקה 2 פינים מסויימים ולכוון אקדח הצתה על פולי המנוע ולכוון לפי הנחיות היצרן את התזמון הרצוי.

אם הראש מנוע פורק, בוודאי שגם המפלג והכיוון בו זז.

מהיכן אתה? במוסך שאני עובד בו קיים את כל הציוד הנדרש, סורק, אקדח הצתה וכל מה שצריך.

ואם אתה מאיזור המרכז גם אוכל להמליץ לך על בעל מקצוע עם ציוד וידע נדרש.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
  • אהבתי 1
פורסם
בתאריך 21.11.2021 בשעה 20:59, ba323f כתב:

בהחלט שניתן לכוון את מערכת הדלק וההצתה.

יש לו מפלג אם הוא לא מכוון בדיוק אז תזמון ההצתה והזרקה לא נכון ויגרום לצריכת דלק גבוה, זיהום אויר וכו.

כדי לכוון את המפלג צריך לגשר בשקע הדיאגנוסטיקה 2 פינים מסויימים ולכוון אקדח הצתה על פולי המנוע ולכוון לפי הנחיות היצרן את התזמון הרצוי.

אם הראש מנוע פורק, בוודאי שגם המפלג והכיוון בו זז.

מהיכן אתה? במוסך שאני עובד בו קיים את כל הציוד הנדרש, סורק, אקדח הצתה וכל מה שצריך.

ואם אתה מאיזור המרכז גם אוכל להמליץ לך על בעל מקצוע עם ציוד וידע נדרש.

הרצליה 

פורסם
לפני 14 שעות, The rebel כתב:

הרצליה 

אני מכיר בפ"ת את משה זר הזרקות אם עוזר לך אז מומלץ מאוד.

פנה אליו ובקש לבדוק תזמון הצתה.

במע' שלך יש כמה כיוונים שניתן לבצע.

הצתה יחד עם הזרקה מהמפלג, כיוון סל"ד סרק, כיוון חיישן זוית מצערת.

אם כל אלה מכוונים היטב תחילה, לאחר מכן לבדוק במכשיר 4 גזים את איכות השריפה ותערובת, כמובן שניתן לחבר סורק תקלות ולוודא שכל החיישנים מתפקדים כראוי.

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...