Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך שותים כוס אספרסו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

@לירון .ה.הרבה שנים שתיתי פילטר, ונהגתי להביא שקיות ואקום מכל טיול, עם הטעמים המקומיים. הפסקתי עם זה משתי סיבות - האחת היא ההתעסקות, בעיקר כי במטבח הצפוף שלי המכונה עמדה תמיד מאחורי משהו, אבל הסיבה העיקרית היתה שהקפה הזה תמיד היה קר, כי האלמנט בבסיס מתחת לקנקן לא הצליח לשמר את הטמפרטורה בזמן שהפילטר טפטף את החליטה.

אני ממעט מאד לבקר בבתי קפה, ואם זה קורה בדרך כלל המטרה היא הפסקה קצרה  על הכביש המהיר לצורך התרעננות וחילוץ עצמות. אבל בבתי מלון אני מעדיף את הקפה החם מהמכונה עם הנצנצים על פני הפילטר המוגש לשולחן, שגם אם הוא מוגש בקנקן מבודד הוא פושר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מסכים שזה פחות נוח עניין הפילטר

בדרך כלל אם אתה רוצה כוס לעצמך, יש פרקולטור, וזה לא תופס מקום או צריך חשמל.

וגם שמרתיחים את המים, שמים מים רותחים גם בכוס , וזה שומר על החום גם.

שעושים קפה בכמות, לא משאירים בקנקן זכוכית, מעבירים למיחם נירוסטה כמו תרמוס, ושם הקפה שמר על החום.

דווקא בבתי מלון באירופה , אני מבקש חלב חם ליד הפילטר.

בבתי קפה בארץ לא מזמין פילטר,

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם (נערך)

למה אתה קורא "פרקולטור"? בישראל המונח משמש בדרך כלל לפילטר, למרות שבמקור הכוונה למקינטה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

פרנץ' פרס זה ממש לא פרקולטור.

פרקולציה פירושה "חלחול" - ובפרנץ' פרס אין תהליך כזה. במקינטה יש מחזור של עלית מים רותחים בארובה וחלחול שלהם דרך הקפה הטחון. לכן היא קרויה פרקולטור.

הפרנץ' פרס קרוב לבוץ המזרח תיכוני 

בפילטר אמנם יש חלחול, אבל הוא קרוי פילטר או drip coffee, והביטוי פרקולטור שמור למקינטה האיטלקית.

פורסם

חאנכועס. פשוט, בעטות לחצתי על ציטוט במקום עריכה.

תוקן.

פורסם

בימים אלה של קורונה זה גם עניין בטיחותי. עדיף לשתות את הקפה במקום פתוח ולא בחלל סגור עםמכל מיני זרים.

• תוכן חדש...