Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בגדי ריצה לחורף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1682 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בס"ד 

טייץ ארוך מאחת החברות המוכרות, מעליו מכנס קצר. 

חלק עליון, דרייפיט שרוול ארוך של אחת מהחברות המוכרות ומתחת גופייה קצרה, עובד לי פיקס כבר מעל 10 שנים. 

טיפ קטן, בסיום הריצה, לעצור רק בתוך הבית/דירה/בניין, אם תעצור להליכה כאשר אתה מזיע ובחוץ קר, תקבל הזמנה לצינון/דלקת ריאות לאחר יומיים. 

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

אין לך מה לדאוג מלהתקרר לדעתי.

חולצה ארוכה + מכנס קצר תופס גם ב 7-8 מעלות (בהתחלה קצת קר אבל מתחממים)

אם יותר קר אפשר גם טייץ ארוך, ואם ממש קר לך אז חולצה קצרה + עוד משהו עליה.

ותדאג לכובע/beanie.

ריצה אחרונה שלי הייתה ב 9 מרגיש כמו 7. ריצה בערב. הייתי עם חולצה ארוכה ומכנס קצר והכול היה בסדר. 

אם אתה רץ כשחשוך מומלץ גם להיות עם איזה צמיד לדים או משהו.

ריצה אחרונה שלי הייתה ב 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אני בדכ רץ מוקדם בבוקר/מאוחר בערב, כלומר כשיחסית קר.

המקסימום זה שכבת בסיס ארוכה (חולצה מנדפת עבה) ומעליה עוד שכבה (אם ממש קר). אם יורד גשם (אבל עדיין סביר לריצה), אז מעיל גשם קל.

ברוב הפעמים מכנס קצר בלבד, אבל לפעמים גם מחממי רגליים/מכנס ארוך.

וכמובן כובע כלשהו.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

אני רץ ב- 5 בבוקר (ירושלים), תמיד עם קצר. רק 2-3 בקרים בחורף כשיש פחות מ-4 מעלות - כפפות, מעיל ריצה ואולי כובע. 

זה לא שאני קשוח, פשוט בסוף הריצה כבר לא קר, למעט בטמפרטורות האלה.

פורסם

מה שטוב לאחד לא בהכרח יהיה טוב לאחר. 

הכי טוב זה ניסוי וטעיה, תנסה כמה דברים ותראה מה עובד הכי טוב בשבילך. 

ביגוד ספורט במחיר טוב ובאיכות סבבה אני ממליץ לחפש בדקטלון.

פורסם
לפני 5 שעות, David32 כתב:

אין לך מה לדאוג מלהתקרר לדעתי.

חולצה ארוכה + מכנס קצר תופס גם ב 7-8 מעלות (בהתחלה קצת קר אבל מתחממים)

אם יותר קר אפשר גם טייץ ארוך, ואם ממש קר לך אז חולצה קצרה + עוד משהו עליה.

ותדאג לכובע/beanie.

ריצה אחרונה שלי הייתה ב 9 מרגיש כמו 7. ריצה בערב. הייתי עם חולצה ארוכה ומכנס קצר והכול היה בסדר. 

אם אתה רץ כשחשוך מומלץ גם להיות עם איזה צמיד לדים או משהו.

ריצה אחרונה שלי הייתה ב 

בס"ד 

לאחר ריצה כשהגוף רטוב מזיעה ובחוץ קר, זה מתכון בטוח להתקררות. 

יצא לי לרוץ באמסטרדם, הייתי לבוש היטב, בחוץ היה מעלה אחת, סה"כ עברתי להליכה כ-100 מטר לפני המלון, לאחר יומיים, כל אזור הגב, כאב ברמות שכמעט פינו אותי לביהח, 

מקרים דומים בארץ בטמפרטורות יותר שפויות אוטומטית קיבלתי צינון. 

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם (נערך)

זה מאד אינדבידואלי ומאד תלוי במזג האוויר (טמפרטורה, רוח וגשם), במשך הזמן של הריצה וגם כמה אתה בכושר.

קשה לתת את הנוסחה המדוייקת שתתאים לך.

הריצות שלי הן מעל חצי שעה לכיוון השעה - ולכן באיזשהו שלב מתחיל להיות חם ואז צריך להוריד קצת בגדים:

חולצה ארוכה (תרמית ודקה) - אני שם מעל החולצה הקצרה, וכשמתחיל להיות חם אני מוריד את החולצה הארוכה ושם על הכתפיים או קושר מסביב למותניים.

מכנסיים ארוכים - רק אם מדובר בטמפרטורות מאד קרות (מתחת ל10 מעלות).

כובע - יצאתי לכמה ריצות עם כובע. מעולם הוא לא החזיק יותר מכמה דקות - זה מחמם יותר מדי אחרי כמה דקות.

טיפ - אני לוקח איתי חולצת טריקו ארוכה ומניח אותה במקום שבו אני מתחיל ומסיים את הריצה (בדר"כ זה איזה מגרש של מתקני כושר) ואיך שאני מסיים את הריצה אני שם את החולצת טריקו היבשה כדי לא להתקרר ולהיתפס....

עריכה אחרונה על ידי nathun
פורסם (נערך)

הייתי בקור במצבי קיצון ולא התקררתי. לעומת זאת הייתי בתנאים נוחים עם מזגנים והכל והתקררתי עם צנון ודלקות.

הכל עניין של המערכת חיסון. אם היא נחלשת ויש וירוס באוויר אתה תאכל אותה. אין לקור ממש קשר לחולי. (הוא הוא מחליש מעט את המערכת החיסונית). אולי יהיו לך כאבים בפנים ובאוזניים.

עריכה אחרונה על ידי netanel1014
פורסם
לפני 15 שעות, rotemb כתב:

יצא לי לרוץ באמסטרדם, הייתי לבוש היטב, בחוץ היה מעלה אחת, סה"כ עברתי להליכה כ-100 מטר לפני המלון, לאחר יומיים, כל אזור הגב, כאב ברמות שכמעט פינו אותי לביהח, 

מקרים דומים בארץ בטמפרטורות יותר שפויות אוטומטית קיבלתי צינון. 

אני לא רוצה לקבוע שום דבר לאף אחד. זה מאוד אינדיבידואלי.

לי גם יצא לרוץ לא מעט כשהטמפרטורות באיזור האפס, וללכת יותר מ 100 מטר עד הבית - והכול בסדר. אם כי כשממש קר צריך באמת לדאוג ללסיים את הריצה ככה שעדיין תיהיה חם כשתגיע הביתה / כמה אינטרוואלים קצרים בדרך.

אבל אני מאוד דואג למתיחות וכאלה.

ותמיד באותו היום של ריצה בטמפ' נמוכה יש קצת נזלת ואולי איזה שיעולון, אבל זה עובר מהר.

לגבי הכובע, מאוד אינדיבידואלי כנראה. לראש הקירח שלי זה חובה + זה ממש עוזר בלאגור את הזיעה.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

הכל אישי, מומלץ לבצע ניסוי וטעייה.

אבל מומלץ לשמר מס' עקרונות... לחלק את הגוף לחלק עליון ותחתון. בתחתון "פחות" להשקיע, כלומר מומלץ לרוץ עם טייץ ארוך/מכנס קצר, גרבים ונעלים נוחות.

בחלק העליון מומלץ יותר להשקיע. כלומר חולצה ארוכה דקה או אפילו פליז דק וקליל תלוי במז"א בכמות הריצה, קח בחשבון כי הגוף במהלך הריצה מתחמם בעיקר החלק העליון בגלל מערכת הנשימה/ריאות, מערכת הדם/לב אשר עובדים שעות נוספות מלבד להזרים את הדם וחמצן בכל חלקי הגוף העכשיו גם צריך גם לחמם/לקרר את הגוף בתנאי הקיצון האלה. גם כאשר הגוף מתחמם במהלך הריצה חובה לשמור עליו עם ביגוד מתאים כל עוד עוסקים בפעילות גופנית, כאשר נגמרת העצימות יש לעבור לביגוד "מגן" או "משמר" חום, עליניות פליז/טרניג או סופטשל טוב וזאת כדי להימנע התקררות/התצטננות ושרירים תפוסים. תראה איך הרבה ספורטאים מיד אחרי אימון מתלבשים בביגוד גם וארוך (שחקני כדורגל) וזאת כדי להמנע מהגוף להיכנס לטרואמה.

לגבי כובע וכפפות, שוב זה אינדיוודאלי לאחר בדיקה, לפעמים זה נחמד כדי לשמור על האוזניים אבל הראש הוא המקום העיקר להוצאת החום מהגוף, בדומה ל"ארובה". כפפות מומלץ מכיוון שהגוף במהלך תנאי קור עושה תיעדוף לאן להזרים את הדם (בזרמת הדם נמצא גם ה"חימום" הטבעי של הגוף) והחלקים הקיצונים בגוף מקבלים הכי פחות זרימה כמו אצבעות/אוזניים ואף (זה למה מטפסי הרים סובלים מנשירת אף,אצבעות ועוד)

בהצלחה כל עוד עושים ספורט בצורה בטוחה 🥰🤪🤩

• רעיון טוב! 1

2001 Renault clio b sport (RS) 172 out:roll:

2001 Audi a3 8L 1.8 out:lol:

2001 Mercedes benz w203 240 IN8)

• תוכן חדש...