Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 דקות, סולל הדרך כתב:

ה 4X4 אולי מתאים לשלג ושטח קל.
בתנאי האקלים הישראלי מרווח גחון יספק לשטח קל, כל דבר מעבר לזה הרכב לא מתאים
מחפש 4X4 לך על XV, אוטו מצויין עם יכולות שטח מפתיעות.

1:15 זה ממש נדיר להגיע, אבל 1:13 מספר שאפשר להגיע אליו בקלות
בתוך העיר 1:7 לא יפתיע!

אני לא גר בעיר למזלי או לצערי..  אם הייתי גר בעיר אולי לא היינו צריכים שני  רכבים 

מצד שני כנראה יהיה יותר חסכוני רוב הזמן

חשבתי על ה XV, חיסרון גדול זה תא מטען קטן מאוד! ורכב יותר גדול בממדים..  מאוד חבל 

מבחינתי אורך של 4.4 זה כבר הופך להיות יותר מידי..  

אבל אקפוץ לראות

• 7 חודשים מאוחר יותר...
  • תגובות 117
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

הופ הופ טרללה, שרשור סופרי האפונים מתעדכן בעוד שנה
הכלה, כבר לא צעירה, אך אותות הגיל טרם ניכרים בה.
אז מה היה לנו בשנתה החמישית?
התחלנו אותה עם ~53K וסיימנו עם 67K שרובם היו בדרכים בינעירוניות

בגלל כמה נסיעות עבודה שבהם הרכב עמד ללא תנועה, היה שלב שאחרי 10-14 יום הרכב כבר לא הניע
החשמלאי אמר שאומנם המצבר המקורי לא בשיא אונו, אבל עדיין תקין ומה שאוכל אותו זה האיתורן (הי"ד) שלא פעיל אבל אוכל חשמל.
החלטתי להחליף את המצבר, כי בכל זאת 4.5 שנים זה די והותר לשנפ חדש עם 24 חודשי אחריות ובלי 500 ש"ח בארנק.

לקראת הטיפול והטסט החלטתי להחליף את כל 4 הצמיגים המקוריים, כי גם לסופרי אפונים יש גבול. האמת שהצמיגים המקורים יש מצב שהיו עוברים טסט והיו עדיין מלאים בבשר, אבל הגומי לא אמור לשרוד כ"כ הרבה זמן. אני חושב שסוד השרידות הוא שהרכב חונה בעיקר בצל.
כך או כך, נפרדנו מעוד 2400 ש"ח לטובת פלקאן 310 שדי מומלצים בפורום ובכללי והאמת... בצדק!
קודם כל הם יותר שקטים (בפער) ושנית, תופעת ההגה המעורפל שכל הזמן התלוננתי עליה, השתפרה מאוד, ככה שאפשר להאשים בעיקר את הצמיגים הישנים ובצדק! אז לסיכום הפלקאן ממש אחלה.
דקה לפני שנכנסתי למסלול הטסט, עשינו טיפול שנה חמישית במורשה מיצובישי ברמלה - קצת רחוק לי, אבל זה מוסך ביתי שנעים לי לעבוד איתו.
היבואן קבע החלפה של מצתים בכל 5 שנים או 100K ק"מ. במדינות אחרות היצרן קובע 90-100K בלי קשר לגיל.
התיעצתי קצת עם חכמים ממני בפורומים בחו"ל שטענו שהמצתים מ-Iridium אין להם מגבלת גיל, מה גם שהמוסך רצה די הרבה כסף על החלפתם
אז החלטתי כרגע לא להחליף ובבוא היום להחליף לבד שזה עד כדי רבע מעלות המוסך. הטיפול עם הנחת סלב וכד... יצא 720 ש"ח (שזה אפילו יותר זול מהטיפול הקטן בסטוניק של אישתי) שזה לגמרי סביר למורשה. 
הברקסים במצב טוב, גם רצועת האביזרים נראית בריאה, אז זה כנראה כל מה שנדרש. את הטסט, כמובן עברנו בקלילות.
פנים הרכב מזדקן מאוד בכבוד. הכבוד הוא אומנם הדדי, אני מקפיד לשמור ולנקות והוא מקפיד להיראות כמו ביום שעזב את נמל אוסקה.
המולטימדיה המקורית (הפרוצה) עובדת עדיין יפה עם הדונגל של ה carplay האלחוטי
עשיתי גם איזה פרוייקט קטן של נעילה אוטומטית של הדלתות בתחילת הנסיעה, באדיבות הדוד אלי אקספרס... עובד אחלה וקל לביצוע.

סיכום, כמצופה! רכב יפני 5 שנים, כמעט אפס תקלות (התקלה היחידה שהיתה היא מד גובה נוזל שטיפת החלונות, שזו מחלה בכל דגמי מיצובישי ומה שעושים זה לנתק את הפלג לפני שנתיים) - מלבד זה, טיפולים, דלק ולהניע בלי שום הפתעה או ריגוש
יחסינו לאן?
אני מניח שהרומן ימשיך לעוד שנה לפחות, כרגע אין תוכנית להחלפה של הרכב

IMG_2504.JPG

IMG_2637 (1).JPG

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
  • אהבתי 4
  • מעניין 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 3.11.2023 בשעה 13:35, סולל הדרך כתב:

מד גובה נוזל שטיפת החלונות, שזו מחלה בכל דגמי מיצובישי

אני אפילו לא מכיר את המד הזה... בעוד 7 חודשים סוגר 3 שנים עם האאוטלנדר החדש.

הדבר היחיד שמעצבן אותי זה שהמתז לא מתיז מים על כל השמשה, אלא זורק מים לגובה 2-3 ס"מ והם מתפזרים עם הווישרים. 

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

איך מכוונים שפריצר?

זה לא שהוא לא מכוון, הוא פשוט לא זורק.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

מר אוטלנדר.
הרכב שלך הוא מהדגם החדש ולכן כל התלונות לא נוגעות אליו
לגבי מפלס נוזל השטיפה (בדגמים הישנים)... בבקשה
https://www.megapro.org.il/מגהמה/כתבות/מגה-משפט/כללי/תביעה-ייצוגית-חיישן-המפלס-של-נוזל-השטיפה-תקול

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

לחבר שלי יש מיצובישי אקליפס קרוס 2019 עם מערכת מולטימדיה ללא CARPLAY (מאמין שהתקנה מקומית) והוא מאוד מעוניין להוסיף CARPLAY.

זה מה שהיה לך?

פורסם

החלטתי להחליף את המצבר, כי בכל זאת 4.5 שנים זה די והותר לשנפ חדש עם 24 חודשי אחריות ובלי 500 ש"ח בארנק.

תודה על הסקירה. איך מצבר כל כך זול? מצבר סילבר-קלציום? המחירים שלהם מתקרבים ל-700 ש"ח.

• אהבתי 1
פורסם

בצורה הישנה אין מערכת עצור וסע, לפיכך המצבר הוא מצבר רגיל וזה מחירו
משנת 2019 להלן "צורה חדשה" מחיר המצבר מכפיל את עצמו בגלל הטרלול הזה.

לפני שעה, iAmital כתב:

לחבר שלי יש מיצובישי אקליפס קרוס 2019 עם מערכת מולטימדיה ללא CARPLAY (מאמין שהתקנה מקומית) והוא מאוד מעוניין להוסיף CARPLAY.

זה מה שהיה לך?

ע"מ להתקין carplay, יש לפרוץ את המערכת ולהתקין דונגל
פריצה ע"י בעל מקצוע לוקחת חצי שעה ועולה 300 ש"ח, הדונגל 100 פלוס באלי
סה"כ זה עובד ממש יפה, החיסרון הוא זמן עליה ארוך של דקה וחצי, מלבד זה עובד מושלם.
לא ממליץ לנסות לפרוץ לבד, זה דורש ידע, את הקבצים הנכונים ואם טעית בדרך המכשיר הופך ללבנה

פורסם

אז המחיר סביר, אבל לא האחריות לדעתי, כי הם נותנים אחריות של שנה על המצברים הפשוטים שלהם. על היקרים יותר הם נותנים שנתיים. הם משווקים שני דגמים של מצברים "רגילים". קיבלת תעודת אחריות שכתוב בה שנתיים? אם בא לך, תעלה בבקשה צילום של המצבר.

פורסם

הופ הופ טרללה, שרשור סופרי האפונים מתעדכן בעוד שנה
הכלה, כבר לא צעירה, אך אותות הגיל טרם ניכרים בה.
אז מה היה לנו בשנתה החמישית?
התחלנו אותה עם ~53K וסיימנו עם 67K שרובם היו בדרכים בינעירוניות

מה צריכת הדלק של הרכב  ?

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם (נערך)
לפני 47 דקות, סולל הדרך כתב:

בצורה הישנה אין מערכת עצור וסע, לפיכך המצבר הוא מצבר רגיל וזה מחירו
משנת 2019 להלן "צורה חדשה" מחיר המצבר מכפיל את עצמו בגלל הטרלול הזה.

ע"מ להתקין carplay, יש לפרוץ את המערכת ולהתקין דונגל
פריצה ע"י בעל מקצוע לוקחת חצי שעה ועולה 300 ש"ח, הדונגל 100 פלוס באלי
סה"כ זה עובד ממש יפה, החיסרון הוא זמן עליה ארוך של דקה וחצי, מלבד זה עובד מושלם.
לא ממליץ לנסות לפרוץ לבד, זה דורש ידע, את הקבצים הנכונים ואם טעית בדרך המכשיר הופך ללבנה

הדונגל מתחבר רק בUSB לרכב או שנדרש משהו לחבר במקום נוסף?

הפריצה לבד יכולה לתת CARPLAY חוטי או שנדרש בכל מקרה דונגל ואז זה יהיה אלחוטי?

עריכה אחרונה על ידי iAmital
פורסם (נערך)

עשיתי גם איזה פרוייקט קטן של נעילה אוטומטית של הדלתות בתחילת הנסיעה, באדיבות הדוד אלי אקספרס... עובד אחלה וקל לביצוע

תוכל להרחיב איך עשית את זה והאם זה מתאים רק למיצובישי או לכל רכב וכיצד ומתי הדלתות ננעלות והאם הן נפתחות אוטומטית מתי וכיצד ואודה גם לקישור למוצר.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, CX25GTI כתב:

מה צריכת הדלק של הרכב  ?

אני נהג רגוע, לא חושב שהסגנון שלי מייצג
בממוצע במשאבה 1:12.5 רוב נסיעות הן מהבית (צפון השרון) לעבודה (הרצליה) בדר"כ סביב 685 ק"מ על מיכל של 55 ליטר.
פקוק זורם. בבוקר בדר"כ יותר זורם בערב תמיד פקוק!
בכביש 6 1:15 (על הצג) במהירות חוקית לכביש
ריאלית אחרים מדווחים על 1:10-1:11 בנסיעה מעורבת.
בעיר כמובן שזה לא רלוונטי, כי מנוע 2.0 בעיר בולע דלק.

לפני כשעה, iAmital כתב:

הדונגל מתחבר רק בUSB לרכב או שנדרש משהו לחבר במקום נוסף?

הפריצה לבד יכולה לתת CARPLAY חוטי או שנדרש בכל מקרה דונגל ואז זה יהיה אלחוטי?

הדונגל מתחבר ל USB
הוא יודע לתת CP חוטי (יש חיבור USB לדונגל) או אלחוטי.
פריצה לבדה לא מספיקה ל CP, חייבים חומרה (דונגל)
לדוגמא לינק

לפני 22 דקות, green כתב:

תוכל להרחיב איך עשית את זה והאם זה מתאים רק למיצובישי או לכל רכב וכיצד ומתי הדלתות ננעלות והאם הן נפתחות אוטומטית מתי וכיצד ואודה גם לקישור למוצר.

זה המוצר - לינק
המוצר הזה ספציפית מתאים רק לדגם הזה ספציפית
החיבור הוא ל OBD, צריך לפרק פנל צד (במשיכה), לזהות 2 חוטים (יש הוראות בסינית, אבל הי... בשביל מה המציאו את גוגל)
חוט אחד הוא פקודה לנעילה והשני לפתיחה.
לאחר הנעה, לאחר שהרכב עבר מהירות של 15 קמש, יש נעילה.
לאחר דימום המנוע יש פתיחה.
אם פתחת את הדלת כשהרכב מונע (בעצירה) והתחלת שוב נסיעה, הוא לא נועל שוב...
עשר דקות עבודה.

IMG_2639 (1).JPG

IMG_2644.JPG

IMG_2649.PNG

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
  • רעיון טוב! 1
פורסם

הלינק לנעילה הוא out of stock 

קבל לינק עם מלאי

יש לבחור asx/rvr בדגם

https://a.aliexpress.com/_omvvv5w

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...