Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

תוספת שלי שלא ציינת מנסיעה באוטו הזה מספר פעמים.

בידוד הרעשים פשוט לא קיים (אני עוד אחד שנוסע בשברולט סונק ששם גם המצב לא וואו). שפע של רעשים מהכביש, מהרוח ומהמנוע בכל האצה.

בכביש מהיר כמו שציינת המצב בלתי נסבל. להוסיף לזה מנוע שבקושי מאיץ במהירות גבוה וצמיגים צרים יחסית לא הייתי ממליץ לצאת איתה הרבה מחוץ לעיר.

לזכותה, סוס עבודה אמין ונאמן והתחזוקה שלה ברצפה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

נראה לי שזה גורף לכל הקטגוריה של המיני...

גם בספארק המצב לא שונה - היו לנו כבר מיקרה (הדור הקודם) ופיקנטו כרכב חלופי לתקופה - המיקרה היתה הכי גרועה בפרמטר הזה.

אבל נראה לי מהמדגם שיצא לי לנהוג בו, שאף אחת מהן לא מצטיינת כאן.

אגב-הספייסטאר שלנו נוסעת כבר 3 שנים יומיומי חדרה-הרצליה-חדרה. הספארק נוסעת ג'לאמה/נפתלי -חדרה תדיר.

והנהג בספארק הוא 1.90 לאורך ולא רחוק מזה ברוחב הכתפיים (טפו חמסה, מלח-שום).

המיתוס שהן לא מתאימות לנהיגה בינעירונית, הוא לא ממש מוצדק.

אגב- הספייסטאר היא אוטומטית (רציף), אבל משום מה מעט חסכונית יותר מחוץ לעיר מהספארק הידנית...

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם (נערך)
לפני 33 דקות, natco כתב:

אגב- הספייסטאר היא אוטומטית (רציף), אבל משום מה מעט חסכונית יותר מחוץ לעיר מהספארק הידנית...

הגיוני. בנסיעה במהירות גבוהה גיר רציף מאפשר שיוט בסל"ד נמוך יותר מאשר בגיר ידני.

עריכה אחרונה על ידי שחר 1
  • מעניין 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

אצלנו הספייס כמעט ורק בין עירוני ועוד הררי. מתרגלים.

אבל יש לה יתרונות אחרים.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 39 דקות, natco כתב:

מאוד תלוי על איזה כבישים. בכבישים בסגנון כביש החוף או כביש 6, היא בסדר גמור. בכבישים שאני נוסע בהם שהם די מצולקים וגליים, הספייסטאר פשוט הייתה חירבון על גלגלים. 

• מעניין 1
פורסם
לפני כשעה, TZR84 כתב:

תוספת שלי שלא ציינת מנסיעה באוטו הזה מספר פעמים.

בידוד הרעשים פשוט לא קיים (אני עוד אחד שנוסע בשברולט סונק ששם גם המצב לא וואו). שפע של רעשים מהכביש, מהרוח ומהמנוע בכל האצה.

בכביש מהיר כמו שציינת המצב בלתי נסבל. להוסיף לזה מנוע שבקושי מאיץ במהירות גבוה וצמיגים צרים יחסית לא הייתי ממליץ לצאת איתה הרבה מחוץ לעיר.

לזכותה, סוס עבודה אמין ונאמן והתחזוקה שלה ברצפה.

בידוד הרעשים ברמה נמוכה זה משהו נפוץ בקטגוריה.

לא זוכר שהפיקנטו או ה-i10 טובות יותר בנושא של בידוד. כולן רועשות.

בספייס סטאר פחות השקיעו בבידוד, אבל זה מתקזז חלקית עם זה שבשיוט המנוע לא מגיע לסל"ד גבוה במיוחד, בצמד של יונדאי וקיה יש יותר בידוד אבל המנוע רועש יותר בשיוט.

נראה לי שלא צריך לשכוח שבסוף אלו מכוניות לשימוש עירוני בעיקר, שם בידוד רעשים הוא פחות קריטי.

לפני כשעה, natco כתב:

מוצדק.

מתאימות - כן. כתבתי גם בסיכום, הרכב יביא אותך לכל מקום בארץ.

זה לא הרכב שהייתי בוחר אם הייתי יודע שאני מבלה כמה ימים בשבוע בנסיעה מחוץ לעיר (לא מדבר על פקקים). גם לא אף אחד מקטגוריית המיני.

לפני 26 דקות, davemustaine87 כתב:

מאוד תלוי על איזה כבישים. בכבישים בסגנון כביש החוף או כביש 6, היא בסדר גמור. בכבישים שאני נוסע בהם שהם די מצולקים וגליים, הספייסטאר פשוט הייתה חירבון על גלגלים. 

גם על כביש 6, מורגש מחסור בכוח כשאתה רוצה לצאת לעקיפה או כשאתה באיזור עם עליות (כמו המקטע של 3-4 נתיבים שמותר בו 120 קמ"ש, ב-6 צפון).

זה לא רכב אידיאלי לנסיעה בינעירונית.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 15 דקות, dorsht כתב:

גם על כביש 6, מורגש מחסור בכוח כשאתה רוצה לצאת לעקיפה או כשאתה באיזור עם עליות (כמו המקטע של 3-4 נתיבים שמותר בו 120 קמ"ש, ב-6 צפון).

נכון. מורגש מאד. ולספייס יש עוד איזה 12 סוסים יותר מלספארק ליטר.

מתרגלים לנהיגה רגועה יותר, אבל זה בהחלט חסרון רציני. לפעמים צריך את הכח הנוסף להתחמקות מהירה מבעיה, והוא פשוט לא שם.

אני פשוט מוריד הילוך, נותן לה לצרוח לרגע עד השמים, עושה מה שצריך וחוזר לנהוג רגוע.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אצלך זה הדגם עם ה-80 כ"ס, לנו היה את ה-71 כ"ס.

לי קצת קשה להתרגל לנהיגה רגועה כשבשגרה אני נוסע על רכב שמגיב במיידי ועושה מה שאני רוצה באותו רגע.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• 9 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 13.12.2024 בשעה 14:27, dorsht כתב:

1. החלשת המנוע מ-80 כ״ס ל-71 כ״ס, משהו שפגע משמעותית בביצועים שגם ככה לא היו מדהימים.

יש לי תהיות בנוגע להחלשת המנוע.

יש ברשותי ספייס סטאר שעל פי תאריך העלייה לכביש ברשיון הרכב הוא מ-2022.

ברשיון הרכב כתוב שיש לו הספק של 71 כוח סוס, אבל כתוב ברשיון הרכב (וגם בלוחית מתכת בתא המנוע) שהמנוע של המכונית הוא 3A92.

אפשר לראות בויקיפדיה (המכונית היא מיראז' דור שישי) ובעוד מקומות באינטרנט שהמכונית הזאת תמיד שווקה עם מנוע 1.0 ליטר בשם 3A90 שהוא 71 כ"ס מטרי ומנוע 1.2 ליטר בשם 3A92 שהוא 77 כ"ס מטרי.

איך זה מסתדר?

לפי מחירון יד2, אפשר לראות שעד 2019 קיימת התאמה בין נפח המנוע לבין כוחות הסוס. 1.2->80, 1.0->71, כאשר מנוע הליטר הבודד קיים עד 2017.

החל מ-2020 התחיל להיות קצת בלגן בהתאמה למספר כוחות הסוס והחל מ-2023 כל המכוניות מסומנות כתור 1.2 ליטרים 71 כ"ס.

האם פשוט יש טעות במשרד התחבורה על כמעט כל המכוניות של מיצובישי ספייס סטאר מ-2020 וכתוב להם ברשיון הרכב ופרסומים שיש להם מנוע 71 כ"ס כאשר הוא בעצם 77 כ"ס או 80 אם מעגלים ללמעלה, או שיש פתרון אחר לתעלומה?

פורסם

זה אותו מנוע, כניראה ניהול תוכנה שונה

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

קראתי והפנמתי את ההבדל ביניהם.

למרות שיש הגיון כלשהו בטענה שמיצובישי מגבילים את המנוע כדי למנוע זיהום אוויר. (למרות שזאת תהיה הגבלה די מפוקפקת), חוץ מההודעה הבודדת הזאת הזאת מהפורום של מיראז', אני לא רואה תיעוד להחלשת המנוע, ואני רואה הרבה תיעוד להספק הישן שלו, לכן אני ממש לא בטוח שבאמת הגבילו את המנוע, אבל אין לי דרך לדעת.

דבר ראשון, בפורום של מיראז' יש עמוד על הספציפיקציה של 3a92 ושם לא כתוב שום דבר על זה שיש לו גרסאות מוגבלות.

דבר שני, במדריך לרכב של ספייס סטאר שמשווק בארץ (כל מי שרוצה יכול להוריד את הpdf מאתר היבואן), כתוב בסוף שההספק של המנוע הוא 59 קילווואט, שזה 80 כ"ס.

דבר שלישי, להבנתי בקנדה מחוויבים ל-euro 6, ובאתר של מיצובישי בקנדה יש את הpdf הזה מ2021 שלפיו יש לספייס סטאר 80 כ"ס.

נ.ב. ברוב המקומות בעולם (כולל ישראל), הפסיקו למכור את המכונית, אבל אפשר למצוא את המכונית למכירה באתר של מיצובישי תאילנד, ושם היא משווקת כתור 78 כ"ס.

נ.ב.ב. השרשור הנוכחי אולי עונה לשאלה שלפה:

נ.ב.ב.ב כתבתי בהודעה הקודמת קודמת שכל הבלגן בכוחות הסוס התחיל על פי מחירון יד2 ב-2020. אני חושב שבשנה הזאת התחילו לשווק בארץ את הדגם עם מתיחת הפנים השנייה של המכונית (אני חושב שדילגו בארץ על מתיחת הפנים הראשונה שהייתה לפני, אבל יכול להיות שסתם לא נתקלתי בהם ברחוב.) קל לזהות את הדגם הזה באמצעות הגריל והפנסים השחורים שיש מקדימה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...