Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי כולם,

מדובר במאזדה 2 אוטומטית, שנת 2019, עם ~11 אלף ק״מ, לפני טיפול שנתי (טיפול קודם לפני שנה).

כאשר הרכב בהילוך (D), בעמידה, ישנן רעידות בצורה מחזורית:

מד הסל״ד סביב 800 והכל בסדר (קשה להגיד ערכים מדוייקים של סל״ד בגלל התצוגה), ואז הסל״ד יורד בהדרגתיות לסביב 500 ואז יש רעידות מסויימות (לי זה מורגש מאוד, אבל אישתי לא יודעת על מה אני מדבר) למשך כמה שניות, עד שהרכב שוב מעלה סל״ד לסביבות 800 ושוב אין רעידות, ואחרי כמה שניות שוב מוריד סל״ד, וכך בצורה מחזורית.

זה קורה כשהרכב ״חם״, כלומר לא שמתי לב לזה בדקות הראשונות של נסיעה.

לא הבחנתי בתופעה דומה כשהרכב ב- P, אלא רק כשהוא ב- D. בנוסף, זה קורה רק כשהרכב עומד (והסל״ד יכול לרדת ככה).

המזגן פועל תמיד, ולא בדקתי אם זה קורה גם שהמזגן כבוי.

נראה לי שיש קורלציה מלאה לפעולה של מאוורר כלשהו ברכב - הוא פועל לסירוגין כל הזמן (ללא תלות במאמץ של הרכב או משהו כזה), וכשהוא נכנס לפעולה נראה לי שהסל״ד עולה, ואז יורד שוב כשהוא נכבה.

(לפני כשנה שאלתי במוסך על הפעולה הזו של המאוורר שכל הזמן נדלק ונכבה במחזוריות, והם טענו שזה בסדר ואמור להיות ככה - לא יודע אם זה אכן תקין).

האם זה תקין?

האם יש כיוון לבדיקות נוספות שכדאי שאני אבצע / למשהו שכדאי שיבדקו במוסך?

תודה מראש לכולם

פורסם

תודה.

ניקוי בית מצערת זה משהו שנעשה בצורה שגרתית בטיפולים? או לבקש מהמוסך שיעשו ספציפית את זה? (אשמח אם יש הערכה לעלות במוסך יבואן)

(זה משהו שסביר שיצטרכו לנקות ברכב בן שנתיים שנסע כל כך מעט? או שאין קשר לנסועה וגיל הרכב?)

פורסם

ניקוי מצערת לא נעשה כחלק טיפול.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם התופעה אכן מופיעה עם תחילת פעולת מאורר הרדיאטור,

אז כדאי לבדוק אם המהירות הראשונה (האיטית) של המאורר פועלת, 

או שהוא פועל רק במהירות השניה (המהירה).

מאורר הרדיאטור אמור להתחיל לפעול במהירות האיטית, שצורכת פחות זרם חשמלי

והמהווה עומס נמוך יותר למנוע מאשר המהירות השניה.

בברכה  -  רפי לין

פורסם

עדכון:

הרכב היה היום בטיפול, ועל הדרך הראתי את עניין הרעידות ל״יועץ שירות״ (או איך שקוראים למי שמקבל את הרכב במוסך).

הוא טוען שהשינוי בסל״ד הוא כשהמדחס של המזגן נכנס לפעולה ואז גם ״המאוורר של המנוע״.

נראה שכאשר המזגן כבוי הסל״ד לא עולה ויורד במחזוריות.

כאשר המזגן כבוי, והרכב בהילוך D, הסל״ד מתייצב על ~500 (קשה לקרוא ערך מדוייק) ואז יש רעידות.

לטענתו, זה מצב תקין ונורמלי במאזדה 2, ושזה יהיה כך גם ברכבים אחרים (מאזדה 2) שאבדוק.

אין בעיה --> אין מה לתקן.

(טען גם שניקוי מצערת לא רלוונטי לרכב בן שנתיים שנסע כ- 11,000 ק״מ).

אם זה רלוונטי, מדובר ב״מוסך יבואן״.

האם זה אכן נשמע מצב תקין?

האם יש טעם להיכנס למוסך יבואן אחר ולבקש שיבדקו?

• תוכן חדש...