Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב משפחתי "מציאה" עד 55 אלש"ח (PURETECH 1.2)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1770 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 שעות, Jeka88 כתב:

לא מיעוט ולא נעליים,

המנוע הזה לא אמין גם בטיפול הכי מוקפד שיש(מדבר על המנועים עד שנת 2018) ויש לזה המון הוכחות גם בארץ וגם באירופה.

לא סתם הוגשה תביעה יצוגית בנושא.

זה שהוצגה תביעה לא מעיד על כלום, יש לי שני רכבים עם המנוע במשפחה והיה לי אחד מהעבודה ששרד קילומטראז מטורף בלי בעיה , תמיד המקרים הקיצוניים עושים הכי הרבה רעש,מרבית המנועים האלה אמינים.

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, ronrcz כתב:

זה שהוצגה תביעה לא מעיד על כלום, יש לי שני רכבים עם המנוע במשפחה והיה לי אחד מהעבודה ששרד קילומטראז מטורף בלי בעיה , תמיד המקרים הקיצוניים עושים הכי הרבה רעש,מרבית המנועים האלה אמינים.

איך לא מעיד על כלום?

יש לך לא מעט מקרים פה בפורום של אנשים שצריכת השמן של המנוע הזה לא הגיונית בעליל והם מטופלים ע"פ הספר.

אתה זה שנמצא במיעוט, ואני אומר את זה בצער רב כי הרכב עצמו טוב כאשר הוא תקין, אבל למלא 700 מ"ל שמן לאלף ק"מ זה לא הגיוני וזה עוד המצב הסביר, המצב הפחות סביר זה החלפת מנוע ע"י הצרכן עצמו.

להגיד לך יותר מזה...גם אם מחליפים מנוע זה לא פותר את הבעיה וזה רק עניין של זמן עד שהתקלה תופיע שוב, ואני אומר את זה לא כי אני חושב ככה אלא כי יש עובדות בשטח, אתה יותר ממוזמן לדבר עם אורן מ"אורן שירותי רכב" והוא יסביר לך בדיוק את הבעיה.

עריכה אחרונה על ידי Jeka88
  • אהבתי 2

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם

אבל אם יש מנוע שלא נפגע מהרצועה, למה שאחרי החלפת טיימינג תתחיל צריכת שמן?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 6 שעות, ברז כתב:

לגבי הפוקוס, זו הייתה המחשבה הראשונית שלי אבל קראתי כאן בפורום על איזו בעיה סדרתית שאיזה חלק במנוע נסדק (אל תתפוס אותי במילה, כבר לא זוכר...). נהגתי כמה וכמה פעמים על השנתון הזה ומאד אהבתי את תחושת הנהיגה, אבל למעשה זה רכב פחות פרקטי, יותר יקר ועם צריכת דלק גבוהה יותר.

פחות פרקטי מה-308 סטיישן כן, אבל לחלוטין מספיק פרקטי כשלעצמו. המושב האחורי צפוף לגברים בוגרים, אבל ילדים/נשים/תינוקים יסתדרו שם בסדר גמור. גם תא המטען טכנית יותר קטן, אבל גם גדול מספיק.

אני גם מכיר את הסיפורים על סדק בבלוק, אבל שאלתי כמה גורמי מקצוע והתשובה הייתה שזה נדיר, קורה בגלל "שימוש לא אופטימלי" (מעיכת הגז בסל"ד נמוך, שימוש בשמן/נוזל קירור לא מתאימים, "לחיצות" לפני שהמנוע מגיע לטמפ' עבודה וכו') וממה שאני רואה ברשת, ברוב המוחלט של המקרים דלק מחליפים מנוע על חשבונם. 

מבחינת יותר יקר, אני בכלל לא בטוח. מבחינת צריכת דלק - חד משמעית כן, צורך יותר (כי הוא חזק יותר).

בתכלס, לדעתי אם לא חשובים לך הביצועים וההתנהגות הטובים יותר של הפוקוס ו/או מיקום ההגה של הפיג'ו לא מעצבן אותך - הייתי מציע ללכת על הפיג'ו. היא יותר נפוצה (הרבהההה יותר נפוצה), ויותר פרקטית וחסכונית.
*גילוי נאות, לפני כשבוע אני קניתי פוקוס. 

לפני 6 שעות, ברז כתב:

לגבי האסטרה, תוכל להרחיב איזה דגם ואיזה מנוע? הבנתי שיש הבדל משמעותי בין המנועים וחלק אמינים ממש וחלק כלל לא, אבל כמעט ולא ניתן למצוא מידע מסודר לגבי אופל בשנים האחרונות.

הדור הנוכחי (התחיל להימכר בישראל ב-2016), יש רק מנוע אחד. 

הוא סובל מתדמית איומה ונוראה בגלל בעיות המנוע החריפות של הדור הקודם. 

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

אם לדלק מוטורס היה שילוב שמכיל גם שכל וגם רצון למכור פוקוס, הם היו מציעים אחריות של 5 שנים (2 כחוק על חשבון היצרן ועוד 3 על חשבון היבואן) ומשווקים את הדגם הזה רק בגרסת הדיזל ועם האחריות הזו לכולם, ללקוח פרטי וגם לרכבים שיצאי מליסינג והם בני 3. 

זה בערך הדבר היחיד שיחזיר את הפוקוס להיות אופציה ללקוח פרטי, והליסינג לא ייתקע איתם כי לקוח פרטי ישמח לקנות אוטו בן 3 עם שנתיים אחריות. היום חברות הליסינג לא מוכנות לשמוע על פוקוס, וזה כל כך חבל.

לגבי מנוע הבנזין, גם בפוקוס וגם בפיז'ו, מנוע עם 3 צילינדרים זה לא בשבילי.

פורסם
לפני 12 דקות, פריג'י כתב:

לגבי מנוע הבנזין, גם בפוקוס וגם בפיז'ו, מנוע עם 3 צילינדרים זה לא בשבילי.

בפוקוס מנוע 3 הציל' (שנקרא Dragon. באמא שלי) הגיע רק בדגם הנוכחי, בקודם היה מנוע 4 ציל' שהיה בעצם גרסת מוקטנת נפח של ה-1.6 אקובוסט.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, Gavrik כתב:

לרצועה החדשה יש מק"ט אחר וגם הכיתוב על הרצועה הוא למיטב ידיעתי בצהוב ולא בלבן.

בנוסף גבע או אורן יכולים להגיד לך בוודאות אם זאת הרצועה החדשה או הישנה.

השאלה היא איך אני יודע שבאותו המנוע לא היה את הרצועה במקור והוחלפה ולא איזו רצועה יש בפנים כעת. יש דרך לבדוק דבר כזה? אני מניח שאפשרי לבדוק דרך תאריך הייצור של המנוע, לא?

לפני 4 שעות, llaavvii כתב:

לדעתי אם אתה מחפש "מציאה" יש קאטש, יש לך מציאה אבל אמינות לא מושלמת (אולי יותר מלא מושלמת).

אולי בפחות מציאה תמצא הרבה יותר שקט.

צודק ברמה מסויימת, אבל יש עניינים תדמיתיים שלא מוצדקים תמיד לטוב ולרע. דגמים מוצלחים לא סחירים ודגמים לא מוצלחים שזוכים לסחירות יתר והכל בגלל התדמית (המוצדקת בד"כ) של הסמל בחרטום.

פיאט פנדה (החדשה - סוף 12') הייתה רכישה מוצלחת: רכב בן 6 עם 72 אלף ק"מ בפחות מ14 אלף ש"ח. הפיקנטואים למיניהם עלו בערך פי שתיים. מחפש עסקה דומה ולא אכפת לי אם התדמית גרועה כי אני לא מצפה למכור במחיר גבוה. חשובה לי אמינות של הרכב הספציפי ולא התדמית של המותג.

עריכה אחרונה על ידי ברז
פורסם (נערך)
לפני 47 דקות, פבל כתב:

בפוקוס מנוע 3 הציל' (שנקרא Dragon. באמא שלי) הגיע רק בדגם הנוכחי, בקודם היה מנוע 4 ציל' שהיה בעצם גרסת מוקטנת נפח של ה-1.6 אקובוסט.

Dragon... כנראה כי במקום לתכנן מנוע כמו שצריך הם ישבו וראו את 2 העונות האחרונות הגרועות של משחקי הכס ואז יצא להם מנוע שמתבקע, פולט אש ומתפגר.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • מצחיק 2
פורסם
לפני 51 דקות, פבל כתב:

בתכלס, לדעתי אם לא חשובים לך הביצועים וההתנהגות הטובים יותר של הפוקוס ו/או מיקום ההגה של הפיג'ו לא מעצבן אותך - הייתי מציע ללכת על הפיג'ו. היא יותר נפוצה (הרבהההה יותר נפוצה), ויותר פרקטית וחסכונית.
*גילוי נאות, לפני כשבוע אני קניתי פוקוס. 

עקבתי אחרי הפוקוס תקופה די ארוכה ואין הרבה דגמי טיטניום או בכלל דגמים שלא עברו ליסינג. דגם טרנד הוא עם אבזור דל (בערך כמו הקקטוס). הסיכויים לשחיקה מהסוג שאתה מציין גדלים ככל שמדובר ברכב ליסינג ולכן צריך לחפש קצת יותר לעומק.

הבעיה שלי עם ה-308 היא שאם אני רוצה להמנע מהטיימינג הבעייתי (ואני רוצה ככל האפשר במגבלת התקציב) המחיר גבוה באופן משמעותי. לעומת זאת, אם אני מחליט כן "להסתכן" עם הטיימינג, אני יכול לחסוך בין 15 ל-20 אחוזים במחיר בהתפשרות מינימלית בכך שאני לוקח את אחותה הC4 מ2016. תא הנוסעים קצת מיושן, איכות הנסיעה הבינעירונית נמוכה יותר ותא המטען קטן מה-308. אבל עדיין, לא שווה את הפער מבחינתי.

לפני 57 דקות, פבל כתב:

הדור הנוכחי (התחיל להימכר בישראל ב-2016), יש רק מנוע אחד. 

הוא סובל מתדמית איומה ונוראה בגלל בעיות המנוע החריפות של הדור הקודם. 

תודה! אבדוק

פורסם

התעניינתי בזמנו גם באסטרה, וויתרתי עליה מסיבה שהייתה לי אחלה הזדמנות עם רכב אחר, 

יש חבר פורום שמוכר אסטרה כזאת שניראת מלוקקת מאוד, לא אדבר בשמו, בטח שהוא גם נחשף לשרשור הזה, אבל במידה ולא ואתה מעוניין, אשמח לשלוח לך בפרטי מי הוא כדי שתשלח לו הודעה. 

* אין לי שום קשר לחבר הפורום, סתם הרכב שלו ניראה מעולה עם נתונים טובים, וזהו. 

פורסם

תשמע אני בנאדם שאין לו בעיה לעבוד על הרכב שלו ואישית הייתי חושש להתקרב למנוע הזה עם תקלה כזו של אכילת שמן, אם העניין היה מסתכם בהחלפת רצועה ושלום על ישראל אז כן אפשרי אבל במצב הזה שאנשים מדווחים על אכילת שמן פתאומית לאחר ההחלפה..

הייתי מחכה עד שיתבררו יותר דברים.

אני יותר הייתי מסתכל לכיוון ה 508, משפחתית גדולה בתצורת סדאן, מנוע 1.6 עם 165 כס, יש פה בחור בפורום שמתאר את האחזקה אבל התמונה המתקבלת על מנוע זה שהוא נחשב לאמין(המנוע נמצא בהרבה דגמים של קונצרן) 

והגיר כמובן של אייסין 

ואם אתה כבר רוצה לקחת סיכונים של מנוע אוכל שמן הייתי הולך לכיוון וולוו S60 2014+ 

ממש מעט אנשים דיווחו על אכילת שמן (ב 2016 שינו רינגים במנוע אבל זה כבר מעל התקציב שלך)

שנתון 2014 אומנם יהיה בו סיכון אך תקבל רמת בטיחות גבוהה של בלימה אוטונומית,תיקון סטיה מנתיב וחלקים אמינים.

יש לי מישהו במשפחה קנה פוקוס 2017 עם המנוע הבעייתי אבל הוא די מרוצה, כבר די חדש וקנה בזול.

אלה הם רכבי האנדרדוג המשפחתיים שאני מכיר 

פורסם

בדיוק השבוע עבדתי על אחת

240 אלף קמ, יוני 2016

תקלה ראשונה הייתה לפני שנה, valvemotor שהוחלף, עוד לא עברה שנה וכבר צצה תקלה חזרה, החליף הפעם למקורי ובכל זאת התקלה לא נעלמת...

התחלתי להציץ בצנרת שמסביב לחלק, ופשוט הכל עשוי מפ**ינג פלסטיק במקום גומי, אז בודאי שבחום הנוראי מצאתי כבר 3 צינורות שבורים וקרועים של יניקת אוויר וואקום... 

המחיר די יקר בשביל חתיכות פלסטיק ששורדות 5 שנים.

בכל זאת חוץ מזה הרכב מאוד אמין.

פורסם (נערך)

בנוגע לשריפת שמן אחרי ריקול. רב (אם לא כל) הרכבים שדווחו עליהם צריכת שמן אלו רכבים שהריקול בהם היה "מלא" כלומר ריקול שכלל החלפת רצועה וניקוי מעברים במוסך המורשה.

מרבית הרכבים שמאשרים להם החלפה מלאה הם רכבים שרצועה כבר הגיעה לרמה נוראית של התפוררות, לכן ההנחה שלי לגבי רכבים עם שריפת שמן היא ש: 

1. מדובר ברכבים שנוצר בהם נזק עוד לפני הריקול, הריקול המלא בוצע בגלל שרצועה במצב מחפיר 

ו/או

2.  משהו בתהליך המקועי של הריקול המלא גורם לשריפת השמן המואצת..אולי עושים פלאשינג, אולי לא עושים את התהליך כמו שצריך?

רכבים שלא עושים בהם ריקול "מלא" - רק מעדכנים להם תוכנה ואז לא נוצרת שום שריפת שמן. למזלי זה מה שקרה אצלי אחרי שרכשתי את ה308, מיד הלכתי להחליף רצועה אצל גבע וכמובן שאין שום שריפת שמן.

פות"ש, לי היו דרישות דומות מאד לגבי רכב עם VFM גבוה. ה308 ישבה לי בול בתקציב ובדרישות ואני מאד מאד שמח על הרכישה. רכב מעולה נוח זריז ומאובזר.

עריכה אחרונה על ידי Shay_u
פורסם

אני בערך 9 חודשים אחרי ההחלפה, עברתי כ 5 אלף ק״מ מאז.

אין צריכת שמן.

קקטוס.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 20 דקות, Shay_u כתב:

בנוגע לשריפת שמן אחרי ריקול. רב (אם לא כל) הרכבים שדווחו עליהם צריכת שמן אלו רכבים שהריקול בהם היה "מלא" כלומר ריקול שכלל החלפת רצועה וניקוי מעברים במוסך המורשה.

מרבית הרכבים שמאשרים להם החלפה מלאה הם רכבים שרצועה כבר הגיעה לרמה נוראית של התפוררות, לכן ההנחה שלי לגבי רכבים עם שריפת שמן היא ש: 

1. מדובר ברכבים שנוצר בהם נזק עוד לפני הריקול, הריקול המלא בוצע בגלל שרצועה במצב מחפיר 

זה לא מסביר למה יש הרבה רכבים שדווקא אחרי הריקול בפתאומיות התחילו לצרוך הרבה שמן. 

הרי שאם אלו היו רכבים שכבר ניזוקו מענייני הרצועה, השריפת שמן המאסיבית הייתה אמורה להתחיל עוד לפני. 

• תוכן חדש...