Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1772 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמרו לי  10W40 ..

שמן Valvoline MaxLife 10W40 5L

זה בסדר ?

הבנתי מחיפוש שהיצרן מאפשר גם וגם...

על מה עוד חשוב להקפיד בנוסף לשמן ומים?

פורסם (נערך)

השמן הזה יכול גם להתאים , (הוא מיועד לרכבים עם קילומטראז' גבוה).למרות שהוא לא סינטטי מלא.

אם לפני כן השתמשו בצמיגות הזאת 10w-40,  אולי כדאי להמשיך איתה האלה ולא לעבור לשמן יותר דליל. אבל אם לפני כן השתמשו ב 5w-30 ואין נזילות, עדיף סינטטי מלא 5w-30.

חשובים מסננן שמן מקורי, להחליף מסנן אוויר ומזגן לפי הוראות היצרן ( לא הייתי מושך מעבר ל 30 אלף קילומטרים עם שני המסננים האלה ). בדיקת מצב הבלמים בכל טיפול, מצב הצמיגים, תושבות של מנוע וגיר, רצועת מנוע ( אביזרים ).

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

כמה עולה הבדיקה הזו

"בדיקת מצב הבלמים בכל טיפול, מצב הצמיגים, תושבות של מנוע וגיר, רצועת מנוע ( אביזרים )."

מאיפה אני משיג מסנן שמן מקורי ?

תודה.

עריכה אחרונה על ידי shay6272
פורסם (נערך)

מפרקים גלגלים לבדיקת מצב רפידות וצלחות,  זה חלק מכל טיפול.  בחלק מהמקרים ניתן לראות את עובי הרפידות דרך חלונית הביקורת (כאשר הרכב על הליפט ) בלי להוריד את הגלגלים. את הצלחות בודקים ע"י מדידת עובי כאשר הגלגלים מפורקים מהרכב. כאשר יש רעידות בעמידה או בנסיעה, החשש שהתושבות  קרועות.  ניתן לראות את מצב התושבות בעיניים (עליונות  מלמעלה, תחתונות כאשר הרכב על הליפט ).

נ.ב. גם נוזל קרור צריך להחליף לפי הוראות היצרן. אם לא ידוע מתי הוחלף, תחליף עכשיו.

פלגים - אותו הדבר. מחליפים לפי הוראות יצרן. 

את כל החלפים ( מקוריים, תחליפיים )  כולל מסננים , בלמים,  פלגים ניתן לרכוש בחנויות החלפים או במוסך מכונאות שמטפל לך ברכב.

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • רעיון טוב! 1

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

נוזל קירור איכותי לא מקורי לרכב יפני/קוריאני הוא של ZEREX .

כדאי לבחור בצבע שיש ברכב (אצל אחי הקטן ב 2008 אם אני זוכר נכון הנוזל בצבע אדום).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
לפני 6 דקות, colauti 9 כתב:

כדאי לבחור בצבע שיש ברכב (אצל אחי הקטן ב 2008 אם אני זוכר נכון הנוזל בצבע אדום).

נוזל קירור זה נוזל מזגן? איך אני אמור לדעת מתיי מחליפים? ומה עם מסנן אוויר מתיי מחליפים?

פורסם
לפני 2 דקות, shay6272 כתב:

נוזל קירור זה נוזל מזגן? איך אני אמור לדעת מתיי מחליפים? ומה עם מסנן אוויר מתיי מחליפים?

לא- למזגן יש גז וברכב הזה אין פילטר מזגן.

נוזל קירור הוא נוזל ששופכים לרדיאטור ונקרא בסלנג מים ירוקים/אדומים או וואט אבר.

בספר הרכב כתוב הכל,ואם לא תמצא אז,כאן יש שרשור אחזקה:

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
לפני שעתיים, shay6272 כתב:

מאיפה אני משיג מסנן שמן מקורי ?

בחנויות חלפים. מסנן של MAHLE מק"ט OX416D2 נחשב איכותי. מסנן אוויר מאותה חברה LX2027. חלפים כאלו צריך בד"כ להזמין לפחות יום לפני בטלפון או באינטרנט. וקח דברים שאומרים לך בחנויות חלפים (כמו "קח את הפילטר הזה, הוא גם טוב") בערבון מוגבל כי הרבה פעמים ירצו למכור לך מה שנוח להם ולא מה שאתה רוצה/צריך.

לפני 34 דקות, colauti 9 כתב:

למה לתת שם חלקי? כדי להיות כמו מוסכניקים שמוסרים מידע חלקי ללקוחות? זה רק יכול לפגוע בבעל הרכב. לדעתי, אתה יודע שיש יותר מזרקס אחד.

הנוזל נקרא בקיצור ZEREX ASIAN.

פורסם
לפני שעה, shay6272 כתב:

כמה עולה לעשות בדיקת מצב הבלמים בכל טיפול, מצב הצמיגים, תושבות של מנוע וגיר, רצועת מנוע ( אביזרים )?

במוסך נורמלי לא גובים שום דבר על בדיקה ויזואלית של בלמים, רצועות, תושבות. את הצמיגים גם אתה יכול לבדוק לבד  ( מצב שחיקה ויובש). תמצא לך.מוסך מכונאות מקצועי ואמין. תוכל לקבל כאן המלצה על.אחד כזה לפי מקום מגורייך.

פורסם
לפני שעה, vladclar כתב:

במוסך נורמלי לא גובים שום דבר על בדיקה ויזואלית של בלמים, רצועות, תושבות. את הצמיגים גם אתה יכול לבדוק לבד  ( מצב שחיקה ויובש). תמצא לך.מוסך מכונאות מקצועי ואמין. תוכל לקבל כאן המלצה על.אחד כזה לפי מקום מגורייך.

סליחה על החוסר הבנה הבסיסי אני נהג חדש!

מה זה בדיקה ויזואלית? 

מה זה רצועות?

ומה זה תושבות?

פורסם

בדיקה ויזואלית זה להסתכל בעיניים, בלי לפרק שום דבר.

רצועת אביזרים זאת חגורה שמסובבת אלטרנטור, מדחס מזגן, משאבת מים וכו... 

תושבת ( או כרית ) זה מין זרוע שמחזיק מנוע/ גיר באוויר כדי שלא ישכב על שלדת הרכב ולא יעביר ויברציות למרכב הרכב.

• תוכן חדש...