Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1777 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה מראש לעונים. יש טויוטה ורסו (7 מקומות) עם 200K קילומטראז' במחיר סביר יחסית 44K השאלה

א. האם כדאי לקנות בקילומטראז' הזה כי שמעתי שהוא רכב אמין מאוד (הרכב טופל בטויוטה עד 150K קילומטר ועבר יד עד 200K), כי המחיר שלו ב150K קילומטר כבר מגיע לסביבות ה65K  וזה הפרש גדול ודורש ממני התאמצות גדולה.

ב. אם אני קונה אותה נשאר לי כמה אלפים לעשות אולי חידוש למנוע או לחלקים אחרים אם יש כזה דבר, ומה אתם מציעים או שלא כדאי לגעת בכלל עד שנצטרך.

פורסם (נערך)

כמה קילומטרים בשנה  אתה מתכוון לנסוע עם הרכב ? לכמות קטנה של נסיעות אפשר לשקול. אבל רק אם הרכב שמור ומטופל בזמן. 

לא הייתי חושש לגבי המנוע, אבל לגבי הגיר כן יש חשש. הגיר הרציף יקר מאוד להחלפה (כמעט אף אחד לא משפץ אם הגירים האלה בארץ, פשוט מחליפים לגיר אחר מפירוק ).

סימנים לגיר לא תקין - רעידות ממש בתחילת הנסיעה, החלקות בתחילת הנסיעה בעליות חדות.

גילוי נאות - אני בעלים של טויוטה ורסו 2016 עם קילומטראז' גבוה ( נכון לעכשיו 183 אלף קילומטרים ). 

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אנחנו נוסעים 20K בערך לשנה. בקשר לגיר אני מאמין שהמכון יעלה על זה (?) מקסימום אולי כדאי להחליף גיר עד שאני בשוונג.

פורסם

חלקים כאלו יקרים כמו גיר - לא מחליפים כתחזוקה מונעת.

אם יש לך מראש סכום כזה להחלפת גיר - תתקדם בשנתון של הרכב / לרכב עם נתונים טובים יותר (סליחה מראש שנדחף לך לכיס 😜).

בקשר לבדיקה של מכון בדיקות - הראה לי בדיקה אחת שהמכון רושם שהגיר תקין.

קרא קצת טפסי בדיקה של (בדיקות של רכבים לפני קנייה)  מכונים שמועלים לפה ותבין למה (הם מכסת"חים את עצמם מכל כוון אפשרי).

200K לרכב זה כבר ק"מ נכבד ויש עוד רכיבים שיכולים להתקלקל, קל וחומר אם ממשיכים בנסועה גבוהה.

alfa 156 2.5.

פורסם (נערך)

תבחרו רכב לפי המצב שלו, ולא לפי הנתונים היבשים.

יכול להיות רכב עם קילומטראז' יותר גבוה אבל במצב יותר שמור. בכל מקרה חודשיים/ 10 אלפים קילומטרים לא הבדל ששווה לשלם עוד 5000₪, אלא אם יש הבדל משמעותי במצב בין הרכבים / תיעוד הטיפולים/ תאונות .

מכון הבדיקות לא יכול לבדוק את הגיר מעבר להרגשת הבוחן בנסיעת מבחן. לגיר הזה אין אפילו מדיד כדי לבדוק את מפלס השמן.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תאכל'ס אי אפשר לדעת לגמרי איך הוא טופל.... חיצונית הוא נראה שמור ויש מסמכים שטופל בטויוטה עד 150K שזהו ביד הראשונה ביד השניה אין תיעוד.

ועוד שאלה מה כן כדאי לטפל אחר הקניה - "איפוס" או משהו כזה

תודה לכל היועצים אני מעריך את זה.

פורסם

כמה עוד נשאר לו לנסוע? - תלוי בתחזוקה שלו עד עכשיו, איך נסעו בו וכו',
ואת זה בדיקה במכון אמורה לתת רמזים, ואם שמרו עליו טוב טיפלו בו הוא עוד יסע הרבה.

פורסם
לפני שעה, maayan.i כתב:

תאכל'ס אי אפשר לדעת לגמרי איך הוא טופל.... חיצונית הוא נראה שמור ויש מסמכים שטופל בטויוטה עד 150K שזהו ביד הראשונה ביד השניה אין תיעוד.

ועוד שאלה מה כן כדאי לטפל אחר הקניה - "איפוס" או משהו כזה

תודה לכל היועצים אני מעריך את זה.

אם אין תיעוד או הוכחות לטיפולים אחרי 150 אלף קילומטרים,  מיד אחרי הרכישה כדאי לעשות טיפול החלפת שמן מנוע ומסננים ( שמן, אוויר, מזגן). ברכב הזה מחליפים פלגים כל 90 אלף קילומטרים.  זה אומר שב 180 אלף היו צריכים להחליף בפעם השניה. לא ידוע האם הוחלפו - כדאי להחליף ( סט עולה כ 500₪).

נוזל קרור היו צריכים להחליף אחרי 150אלף,  גם מסנן דלק היו צריכים להחליף בטיפול 150 אלף ( סיפור יקר של כ 800-1000₪, כי צריך לפרק בשביל זה מיכל הדלק מהמקום, גם המסנן יחסית יקר) .

בלמים, צמיגים לפי המצב.

פורסם

לדעתי אם אין תיעוד טיפולים של 50,000 ק"מ לא כדאי לקנות. זה פספוס של 3 טיפולים.

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם (נערך)

לא תמיד מפספסים טיפולים.

ברכבים עם קילומטראז' גבוה/ בגיל מכובד .

לפעמים עוברים לטיפול עצמי/ קונים חלפים לבד/ תשלום מזומן למכונאי.

בחלק מהמקרים קיימות קבלות על רכישת שמנים, מסננים, פלגים, בלמים ועוד. זה גם סוג של תיעוד.

רכב שלא עבר טיפול 50 אלף קילומטרים קל לזהות - מספיק לראות צבע השמן במדיד או מצב מסנן אוויר.

• רעיון טוב! 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם

*יש* אנשים שמטפלים עצמאית.  מיעוט שולי.  *רוב* האנשים לא מטפלים עצמאית.  אם אין תיעוד טיפולים (וגם סתם מוסך מורשה מוציא חשבונית) אז כנראה שכלל לא טופל או במוסך מדרכה בשחור.  בטח ברכב עם 200,000 ק'מ. 

פורסם
לפני 11 שעות, maayan.i כתב:

בקשר לגיר אני מאמין שהמכון יעלה על זה

מכון בדיקה יסמן בכל מקרה גיר לא תקין, ירשום הערות כמו השהייה בשילוב, בלאי פנימי, חופשים וכו' וייצן שאין אחריות לגיר. 

למכון בדיקה אין ממש כלים לבדוק את הגיר. הבחן נוסע, לחוץ קצת, מאמץ את האוטו ורואה אם הכל בגדול בסדר או לא. 

הוא לא פותח את הגיר לבדק מה המצב הפנימי שלו. 

המכון לא יקח אחריות לגיר עם 200.000 ק"מ גם אם הגיר עובד מעלה. 

• תוכן חדש...