Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מאוד אוהב צ'יפס (חם, ישר מהסיר) ואשתי לא סובלת אותו, אני מטגן אותו בסיר של קצת יותר מליטר על הגז עם חלונות פתוחים והיא עדין מתלוננת....🙄

חשבתי על צ'יפסר חשמלי עם מכסה פילטר לסינון האדים, בחיפוש בזאפ מופיעים המון מכשירים אז הייתי שמח לקבל המלצה מכלי ראשון ממישהו שהתנסה. בגדול, אני צריך צ'יפסר חשמלי עם קיבולת של כליטר-שני ליטר שמן (היום אני מטגן 3/4 קילו ציפס בבת אחת והתוצאות לא ממש מדהימות)

-מה ההספק הנדרש?

-ישנם מכשירים בהם ניתן לשלוף את אמבטיית השמן לריקון/איחסון השמן? 

-ישנם מכשירים עם פילטר שמן מובנה לסינון בזמן הטיגון? (זה עדיין פורם רכב אחרי הכל😀) זכור לי משהו כזה בצ'יפסרים של פעם שהיה מונע התעכרות של השמן.

-איזה יצרן/דגם כדאי כדי שיחזיק שנים?

פורסם

אם כן אז נינג׳ה שעושה גם טיגון, גם צלייה, גם אפייה, גם ייבוש וגם הפשרה - מדהים מבחינת תוצאות. מאוד דומה לצ׳יפס בשמן. 

עולה קצת מעל 1000 שח במבצעים רנדומליים. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

פעם הייתי משתמש בסיר טיגון חשמלי משהו מהסגנון הזה.

נכנס בו עד ליטר וחצי של שמן, מטגן יפה, אבל לא כמות גדולה, אתה כנראה מחפש גירסה יותר גדולה כמו זה (לדוגמה, לא התנסיתי איתו).

פילטר אדים יש בקטן, וזה עובד טוב בחודשים הראשונים, אח"כ פחות.

לא מכיר בקטן פילטר שמן, למניעת עכירות כדאי להשתמש בשמן קנולה וטמפ' של עד 170 מעלות מהניסיון שלי.

וגם אז צריך להחליף את השמן כל שבוע או שבועיים

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

זה מה שאני מחפש, צ'יפסר.

מה שהייתי שמח הוא לאופציית ריקון אמבטיית השמן או הסרה שלה, ממש לא בא לי לבזבז שני בקבוקי שמן כל פעם כשאני גומר להכין צ'יפס אלא לאחסן את השמן במקרר.

פורסם (נערך)

בקטן לא היה את זה.

לא היה צורך לאחסן את השמן במקרר כי אתה סוגר את המכסה, וזה היה מספיק טוב למנוע לכלוך שלו.

את הלכלוך שגורם להחלפת השמן הוא מקבל בזמן הטיגון עצמו.

ותאמין לי אצלי עם 2 כלבים פרוותיים, בכל מקום יש פרווה, בתוך הצ'יפסר לא הייתה

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

יש לנו אייר פרייר, עלה בערך 70 דולר באמזון ועושה עבודה נפלאה,  אבל זה לא צ׳יפסר ואפילו לא קרוב. אפשר להשתמש בזה כדי לבשל צ׳יפס מוכן קפוא שמגיע בשקית, הכי טוב שתקבל מתפו״א טרי זה גרסא של חתיכות תפוח אדמה אפוי דומה למה שמקדונלדס פעם היו מוכרים שנקרא ״פוטאטוז״. אני אישיתי משתמש באייר פרייר לפחות פעם ביום, מכשיר ליגה ואני ממליץ בחום עליו, אבל כאמור זה לא צ׳יפסר.

הייתי ממליץ פשוט לטגן על המרפסת במקום בתוך הבית, אם יש אפשרות. 

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני מציע תשקיע את הכסף בבלש פרטי. אין כזה דבר מישהו שלא אוהב צ'יפס. לך תדע באיזה עוד דברים היא משקרת לך.

• מצחיק 4

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

☺️ יש, נשים (בדיאטה תמידית....). 

יש לנו יופי של גינה אבל אני ממש לא רוצה לתת לה רעיונות, היא התלוננה בעבר על רייח הטיגונים (הגישה שלי היא 'אם זה ניתן לטיגון אז זה טעים לי') והציעה ש"נשים עוד גז אחד בחוץ". מה שיקרה בסופו של דבר הוא שאצטרך לטגן הכל בחוץ (צ'יפס, חצילים, נקניקיות, פיטריות וכו') בקור/גשם בלילה.

שוב, ניסיתי אי אילו פעמים את הטיגון נטול שמן (יופי של אוקסימורון, כמו 'וודקה נטולת אלכהול') וזה פשוט לא טעים לי, אני מעדיף צ'יפס נוטף שמן.

פורסם
לפני 3 שעות, Haim_gds כתב:

לאחסן את השמן במקרר

אף פעם לא שמעתי על האופציה של לשמור את השמן במקרר. בדרך כלל שמרתי בחוץ בבקבוק זכוכית.

יש סיכונים בזה?

במקס סטוק תמצא את הצ'יפסרים הכי זולים שיש לדעתי. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

ברגע שהשמן רותח החיידקים מתים, וכשאתה סוגר את המכסה אין בעיה כי לא ייכנסו חיידקים חדשים מבחוץ, אז השמן נשמר גם ללא קירור.

לגבי גז וטיגון בחוץ - אני לא מסוגל לטגן בתוך הבית יותר מחביתה. גז בחוץ זה נהדר.

מבחינת טמפרטורות עבודה ממה שאני מכיר שמן חמניות הוא הכי מומלץ כי הוא נשרף בטמפרטורה הגבוהה ביותר. 

פורסם

כל צ'יפסטר גנרי חשמלי ופשוט שתקנה יעשה את העבודה מצוין עם מינימום ריח. לא נטול, אבל מינימום.

לגבי שמן מתאים - בגדול, כל עוד מקפידים על הטמפרטורה, באופן מפתיע - כל שמן מתאים. כולל זית. כל הקטע של צ'יפסטר הוא שליטה יותר מדויקת על הטמפרטורה מאשר סיר על הגז. במקדונלד'ס משתמשים בקנולה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ראיתי "מחקר" באיזה תכנית טלויזיה שמבחינה בריאותית עדיף לטגן צ'יפס בשמן זית. 

מצד אחד מרגיש לי בזבוז רציני, מצד שני אחרי שאתה רואה איך מייצרים שמן קנולה, לא מתחשק לך להשתמש בזה אפילו בשביל לשמן צירים חורקים.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אתה יודע כיצד מכינים שמן תירס/סויה🥴

לפני 7 שעות, hans כתב:

כל צ'יפסטר גנרי חשמלי ופשוט שתקנה יעשה את העבודה מצוין עם מינימום ריח. לא נטול, אבל מינימום

חשוב לי משהו טוב עם טרמוסטט מדוייק (פחות או יותר) ושהאמבטייה תהייה עשוייה ממשהו איכותי. אני הולך להחזיק אותו אצלי הרבה זמן (עד שאשתי תזרוק אותו/אותי/אותנו😀) כך שהמחיר הוא פרמטר משני בחשיבותו.

• תוכן חדש...