Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1835 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום רב, 

בסוף קניתי MX5 (באוגוסט) ואני נוכח שהצבע עדין ודק. בפורום מיאטה האמרקיאי המליצו לי לשים וקס וכדומה דבר שמעולם לא עשיתי - תמיד ניקיתי רק עם מים. מה אתם ממליצים?  מוצרים להגנה שמוצאים הארץ או שאפשר לקנות באיביי וכו? מה דעתכם על זה ? ואם כבר אז גם המלצות לטיפול בעור:)

תודה רבה מראש

עריכה אחרונה על ידי g2c
פורסם

וקס מחזיק מעט זמן והוא יותר קוסמטי, אם כבר עדיף לך לשים אוטם צבע כמו מנזרנה PL. יש בארץ ויש הרבה מידע בפורום.

לגבי עור, אתה צריך חומר מגן או ״קונדישנר״, לניקוי לא צריך משהו מיוחד. אישית אני משתמש בקונדישנר לעור של Adam’s polishes ואני מרוצה, אבל תוכל למצוא גם של מותגים כמו סונקס וכדומה.

לניקוי אני משתמש בapc מדולל ומברשת.

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם

לפני 16 שעות, Adani כתב:

@Adani תודה!  ב- autostore הם כותבים על מנזרנה Power Lock שמומלץ להשתמש "לאחר עבודת פוליש איכותית" מה הכונה? לאחר רחיצה? רחיצה + וקס? מצטער ששואל "שאלות תם" כאמור עד כה ניקיתי רכבים שלי במים בלבד ונראה שלמיאטה שכבת צבע ממש דקה ורגישה(!) בנושא ניקוי אתה משתמש ב- APC אבל נראה שזה שם גנרי לשמפו מכוניות (all purpose cleaner) (?) על איזה שמפו ספציפי אתה ממליץ לניקוי חיצוני? האם יש לך המלצה היכן לקנות את המוצרים (מנזרנה ו-Adam Polishes)? שוב תודה

פורסם

הכל בסדר, בגדול פוליש הוא חומר שמוריד שכבה דקה מאוד מהלכה, נועד כדי לטשטש שריטות/לתת יותר ברק. אם הלכה אצלך דקה לא הייתי ממליץ לך יותר מדיי.

בשביל אוטם לא חייב לעשות פוליש, כן כדאי לפחות לעשות פלסטלינה. חייב לשטוף את הרכב ואסור לשים וקס לפני. נשמע קצת מסובך, אחרי שתראה מדריך זה יהיה לך מאוד מובן.

APC לא מיועד לשטיפה חיצונית, לפחות לא על הצבע. אני כרגע משתמש בשמפו הפשוט של sonax עד שאני גם אחליט על איזה שמפו לקנות. :) 

אני קונה את המוצרים אצל אבי חלקי חילוף, מבחינתי אני ממליץ עליהם. אם אתה מזמין אז יש גם את אוטוסטור.

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם

ולא מנקים רק עם מים.

אני מאוד מקווה שלא ניקית את הרכב רק עם מים וניגבת בסוף.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מים לא מורידים את הלכלוך, עקרונית מה שאתה עושה זה לקחת את הלכלוך ולשפשף אותו בצבע.

זה לא בריא לצבע בלשון המעטה.

להוסיף מעבר אפילו מינימלי עם שמפו ומיקרופייבר זה ממש תוספת של כמה דקות וזה עדיף בהרבה.

פורסם

@Adaniאז אם הבנתי נכון, מאחר שהאוטו חדש ואין שריטות, אתה ממליץ לשטוף עם שמפו sonax למשל ואחכ לשים אוטם למשל מנזרנה PL? ומה זה הפלסטלינה?

פורסם

נכון, היתרון של האוטם בניגוד לווקס הוא שאתה לא צריך לעשות את זה כל שטיפה, החומר (עם הכנה טובה) מחזיק בין 3-6 חודשים.

פלסטלינה זה חומר שהוא פשוט נראה כמו פלסטלינה, המטרה שלו היא להוציא מפגעים זעירים מהצבע ולהחליק אותו.

זה עוזר מאוד לאוטם להיתפס על הצבע.

באנגלית זה נקרא clay bar אם אתה רוצה לחפש סרטונים/מידע.

פורסם
לפני שעתיים, g2c כתב:

@dorshtזה בדיוק מה שאני עושה: מנקה במים ומנגב עם מטלית עור. מה רע?

תעבור למגבת מיקרופייבר ותוסיף שמפו כמו ש-Adani ציין כאן.

לפני שעתיים, g2c כתב:

@Adaniאז אם הבנתי נכון, מאחר שהאוטו חדש ואין שריטות, אתה ממליץ לשטוף עם שמפו sonax למשל ואחכ לשים אוטם למשל מנזרנה PL? ומה זה הפלסטלינה?

בסבירות גבוהה מאוד, יצרת כבר שריטות (או ליתר דיוק סווירלים) בגלל שיטת השטיפה שלך.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תודה,

איזו פלסטלינה מומלצת? אני רואה שבמותג סונקס בלבד יש כבר מספר אופציות (ב-ג׳אסטמוטורס)?

פורסם

הכחולה של סונאקס היא אחלה.

מבחינת הגודל, אני קניתי לפני שנה את ה200 גרם עם הקופסה, לדעתי זה הרבה. 

הייתי קונה פחות לדעתי אם כי מבחינת מחיר זה משתלם.

פורסם

Adani an all other contributors

תודה. זה מתחיל להתבהר.

ביום שלישי אסע ל justmotors ברחובות ומקוה לצאת משם עם המוצרים המומלצים ומידע בנושא יישום. עד אז - המלצה לתחזוקת הגג הרך? ברור שאפשר לשאול את המוכרים אבל סומך יותר על קהילת המשתמשים :)

• תוכן חדש...