Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1871 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 40 דקות, misterb כתב:

ידני זה חובה? למה בעצם?
בטח אם רוב הזמן אתה בנהיגה מנהלתית, למה לא לתת לאוטו לעבוד בשבילך?
המעבר המקובל מאקובוסט זה לקופרה emoji12.png
מציע לך לשקול ברצינות את העניין של הגיר, גם מבחינת נוחות וגם מבחינת פתיחת אופציות וסחירות.
בנהיגה ספורטיבית מבטיח לך שתהיה יותר מהיר עם גיר דו מצמדי טוב, ותהנה לא פחות.

לפני 29 דקות, misterb כתב:

סבבה, אני יכול להבין שיש מי שנהנה מהמעורבות הזאת בנהיגה ספורטיבית, אבל פות״ש אמר שזה יקרה אולי פעם בהרבה זמן, אז אולי זה פיצ׳ר ששווה להתפשר עליו, תמורת היתרונות האחרים.

אני נהנה מגיר ידני גם ביום יום, לא רק בנהיגה ספורטיבית. האוטו של אשתי אוטמטי (פיקאסו 1.6), יוצא לי לנהוג עליו לא מעט. הקודם שלה היה גולף, אני יודע כמה מעולה היא הdsg.  אני בפרוש מעדיף ידני

האגדה מספר שבחו"ל יש גם קופרה ידנית....
אתה חושב שיהיה קשה למכור מכונית ספורט ידנית מבין אלה שרשמתי?
בנהיגה ספורטיבית לא חשוב לי להיות הכי מהיר

לפני 15 דקות, Super_T כתב:

לגבי רעש, מורידים רזונטור / דוד מרכזי או משהו כזה, שמלא אנשים עושים ופתאום הרכב נשמע טוב מאוד, זה מה שחבר שלי עשה.

לגבי הסיוויק type-r אני מכיר רק את הדור האחרון… ולא נהגתי בו, רק ישבתי בו, נהגתי בגרסת ה182 כוח כי.. היתה לי כזו שלוש שנים עד לאחרונה 😎

אחרי שמורידים רזונטור/דוד מרכזי הרכב לא עובר טסט, ואז צריך קומבינות וזה פחות בשבילי

לגבי הסיוויק type R, אני מתכוון לדורות הקודמים לעידן הטורבו וספציפית למנועי ה V-TEC 

לפני 7 דקות, ronrcz כתב:

יש נקודה ברורה שלא התייחסת אליה,הפיגו והיונדאי חזקות בצורה משמעותית מהסובארו.

בנהיגה יומיומית הBRZ הכי מהנה כי היא מאד חדה ומגיבה,על המסלול ובכלל בנהיגה אגרסיבית היא לא יכולה להתחרות במסות של ההנאה שהפיגו מספקת.

היונדאי טובה מאד.

זה היתרון הכי גדול של המשפחתיות: המהירות האבסולוטית. הייתי רוצה רכב שמצמיד אותך למושב. הסובארו לא עושה את זה.

מצד שני יש גם את האיך שהיא מספקת את הכוח: זה כיף למשוך רכב לקו האדום. נגיד בפוקוס אין בזה כל כך טעם, רוב הכוח קיים בסל"ד ביניים 

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

ביונדאי לא נהגתי ,נסעתי ברכב לא מעט ,גם במסלול,בפיגו נהגתי די הרבה ואני יכול להעיד שהוא מאד חזק ,ובגלל שהמנוע גמיש אתה מקבל את הכוח מיידית ,הוא גם עולה בטורים מהר,ואין לו בעיה להוריד את הכוח לכביש ,אלא אם כן הצמיגים גמורים או שהכביש לח.

מה שכן ,קח בחשבון שאתה יכול לשכוח ממחירון אם אתה רוצה אחת.

עריכה אחרונה על ידי ronrcz
פורסם

@ronrcz מה אתה יודע על המחירים של הפיג'ו? 

לפני 10 שעות, pooh-bear כתב:

אזהרה: הודעה מבאסת לפניך!

צ'מע, אם אתה מתכוון לנהוג ברצינות רק בפנטזיות, והמטרה של הרכב היא לקחת אותך אל/מ העבודה, תיזהר שלא תעשה לנו @windsurfer בסוף. או במילים אחרות, הרכבים האלו יענישו אותך ביומיום, ויתגמלו אותך רק בפנטזיות האלו. בכלל, בנהיגה יומיומית פחות תגיע למצבים שמאתגרים רכבים כאלו אם בכלל, והכל ירגיש לך מאוד "טריויאלי", לא בטוח עד כמה זה כיף.

אתה נוגע כן בנקודה מאוד חשובה ודי פילוסופית. איך אתה יודע שאתה רוצה את מה שאתה חושב שאתה רוצה?
ואתה צודק, בהחלט ייתכן שאני אקנה רכב יקר (לקנייה ולאחזקה) ואגלה שזה לא שווה את זה. 
איך אמר לי חבר לעבודה שהגשים חלום וקנה לנד קרוזר? "אחי, אני נוהג בטרקטור"

פורסם
לפני 27 דקות, ronrcz כתב:

בנהיגה יומיומית הBRZ הכי מהנה כי היא מאד חדה ומגיבה,על המסלול ובכלל בנהיגה אגרסיבית היא לא יכולה להתחרות במסות של ההנאה שהפיגו מספקת.

לפני 11 דקות, ronrcz כתב:

ביונדאי לא נהגתי ,נסעתי ברכב לא מעט ,גם במסלול,בפיגו נהגתי די הרבה

אני מבין מהציטוט הראשון שפשוט שכחת לציין שגם על הברז נהגת

• רעיון טוב! 1

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

ה308GTI מאוד מהנה לנהיגה, לא חסר כוח, היא טריקית ואפשר לייצר איתה קצב מהיר בכביש ובמסלול, עלויות של סט הבלימה אכן לא מבוטלות.

הברז מהנה לנהיגה בדרכה שלה, תנוחת הישיבה, ההנעה האחורית כמובן שמאפשרת משחק כבר במהירות נמוכה מאוד, המנוע מייצר את צליל הבוקסר המוכר, לעיתים נעים ולעיתים חופר, לא דיל ברייק, אפשר גם לשחק עם מערכת פליטה אפטרמרקט, אופציה נהדרת.

ביונדאי לא נהגתי, היא זוכה לביקורות טובות, אבל אולי בטווח המחירים שלה כבר הייתי מחפש סיוויק טייפ אר מהדור הנוכחי FK8, למיטב הבנתי עלויות האחזקה נמוכות ביחס לקטגוריה, היא מהירה מאוד - עשו עבודה מוצלחת ששילבו VTEC עם טורבו, דוחפת חזק גם במעלה הסל''ד, תשמור על ערכה ומהווה סוג של אמת מידה בקטגוריית ההוט האצ' (הנעה קדמית).

בהצלחה תעדכן באיזה צבע הברז שהחלטת לקנות ;)

פורסם
לפני 44 דקות, mcshmupi כתב:

לגבי הסיוויק type R, אני מתכוון לדורות הקודמים לעידן הטורבו וספציפית למנועי ה V-TEC 

רשמו אחרי, אז אני אדגיש גם, הסיוויק טורבו מהדור העשירי היא vtec לכל דבר, פשוט עם טורבו. 😈

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

הסיוויק מוחצנת מידי בשבילי.  

במנוע הטורבו של שני הדורות האחרונים ה vtec משמש לפליטה בלבד:

פורסם

עם המוחצנות אין ויכוח

העולם מתחלק לאוהבים ושונאים של הדור האחרון של הסיוויק, אני, בתור אחד שקנה כזו, מן הסתם בצד שאוהב את העיצוב, מצד שני, ב-type-r לקחו את זה רחוק מאוד..😂

• אהבתי 1

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם
לפני 11 שעות, רק מיאטה כתב:

אבראט, להבנתי מדובר בקרטינג לכביש. קומפיטציונה כמובן.

רוח וצלצולים - כן (וזה גם מהנה למדי), אבל היא הכי פחות ספורטיבית. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)

טוב אתה כבר יודע מה בחרתי... לטעמי דווקא לפרמטרים שהצבת של חוויית נסיעה בתנאי יום יום מבלי שאתה באמת מטייל עם הרכב או לוקח אותו למסלול אז הברז תרגיש הכי מיוחדת ביום יום. זה קשור לצורה, לישיבה הנמוכה ולתחושה שתקבל בכביש מזדמן מעוקל שתגיע אליו או אפילו בנסיעה עירונית בין כיכרות ופניות, בהנחה שגם תרצה לשפר קצת כישורי נהיגה בשביל לנצל אותה.

דווקא ברכבים חזקים יותר כמו היונדאי והפיג׳ו (ששתיהן ראויות בפני עצמן) היתרון של הכוח לא באמת מעניין או בא לידי הרבה ביטוי ביום יום, אלא אם כן לתת רייסים ברמזורים זה מה שעושה לך את זה, לדעתי זה ימצה את עצמו יחסית מהר. חוץ מזה הן מרגישות הרבה יותר ״רגילות״ כאילו אתה נוסע במשפחתית עם (הרבה) כוח וגיר ידני, שזה לבד אומנם עושה אותן להרבה יותר מהנות ומערבות מבערך 99 אחוז מהדברים על הכביש אבל זה נכון גם לפוקוס שלך באיזשהי רמה, אני לא בטוח שההבדל יהיה כזה משמעותי ברמת היום יום.

אלה כן רכבי דיילי פי כמה יותר מוצלחים מהברז מן הסתם, אבל כשמדברים על דיילי במונחים האלה מתכוונים לשימושיות, נוחות גבוהה, בידוד רעשים, רמת חומרים ובנייה גבוהה (מה שממש אין בברז) וכו׳, אבל כשאתה בא ממקום של חווית נהיגה גם ביום יום אז לדעתי הן לא תחרות לברז.

מה שכן אם בכל זאת תעדיף את האקסטרה שימושיות וחוסר הפשרות שברכבי ההוט האץ׳ אז לדעתי מבין שתיהן היונדאי יותר מיוחדת ותספק חווית נהיגה עדיפה ביום יום, למה? סאונד סאונד וסאונד. הסאונד שלה ממש טוב וביום יום יספק יותר כיף מהסאונד הלא קיים בפיג׳ו. מה גם שהבנתי שה 308 עם תנוחת ישיבה גבוהה יחסית מה שקצת פוגע בתחושה וגם הידית הילוכים בינונית ביחס לשל יונדאי.  

מצד שני וזה משהו שעכשיו נזכרתי בו, האינטריור בפיג׳ו הרבה יותר יפה/מיוחד/מגניב וגם זה תורם, למרות הנדסת אנוש בעייתית. האינטריור של היונדאי מבאס ברמות, רכב ליסינג ממש.

בכל אופן היבואן רצח אותה בתמחור בארץ (היתה אמורה לעלות אפילו פחות מה 308) אז אני לא בטוח שהיא ממש אופציה. מה שבטוח זה שלא הייתי בוכה אם הייתי נאלץ לרכוש 308 במקום.

לפני שעה, ronrcz כתב:

מה שאמרת על הברז ביום יום זה נכון וציינתי את זה בעצמי והרי הוא מחפש רכב נטו ליום יום.

לגבי מה שאמרת על המסלול אני ממש לא מסכים שזה בהכרח המצב, תלוי בעיקר מה אתה מחפש במסלול אבל אותם היתרונות של הברז באים לידי ביטוי גם שם ואם תחליף צמיגים אפשר גם להוציא הרבה ממנה בנהיגת מסלול קווים. כמובן שמבחינת תוצאות לא תגיע לזמנים של ה 308 אבל מבחינת הנאה? ממש לא מסכים. מה גם שהברז פותחת אותך גם לעולם של הדריפטם/החלקות אם אתה לא בא למסלול לנסיעת קווים עם זמנים אלא רק לפאן והתחרעות, אלמנט שאין ברכבי הנעה קדמית.

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 47 דקות, mcshmupi כתב:

במנוע הטורבו של שני הדורות האחרונים ה vtec משמש לפליטה בלב

במנוע של פיג'ו, תזמון השסתומים המשתנה (מבוסס על מערכת VANOS של BMW) קיים גם ביניקה וגם בפליטה. הטורבו הוא מסוג Twin Scroll כך שמעל 2000 סל"ד, אין כמעט השהיית טורבו. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני שעה, YNV כתב:

אני מבין מהציטוט הראשון שפשוט שכחת לציין שגם על הברז נהגת

על הBRZ עשיתי קורס נהיגה מתקדמת.

לפני 53 דקות, Super_T כתב:

עם המוחצנות אין ויכוח

העולם מתחלק לאוהבים ושונאים של הדור האחרון של הסיוויק, אני, בתור אחד שקנה כזו, מן הסתם בצד שאוהב את העיצוב, מצד שני, ב-type-r לקחו את זה רחוק מאוד..😂

אני לא כלכך מתחבר לסיויק אבל על דבר אחד אי אפשר להתווכח ,היכולות שלה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

מתעלק

איך הסיוויק טייפ אר   fk2 (שנים 2016/17)מבחינת נוחות ואמינות? בנהיגה יומיומית.

האם יש בעיה בסינכרון הילוך שני?ראיתי  ביד 2 מישהו שכתב שהחליף

תודה לעונים

פורסם
לפני שעה, Doron_Z כתב:

דווקא ברכבים חזקים יותר כמו היונדאי והפיג׳ו (ששתיהן ראויות בפני עצמן) היתרון של הכוח לא באמת מעניין או בא לידי הרבה ביטוי ביום יום, אלא אם כן לתת רייסים ברמזורים זה מה שעושה לך את זה, לדעתי זה ימצה את עצמו יחסית מהר. חוץ מזה הן מרגישות הרבה יותר ״רגילות״ כאילו אתה נוסע במשפחתית עם (הרבה) כוח וגיר ידני, שזה לבד אומנם עושה אותן להרבה יותר מהנות ומערבות מבערך 99 אחוז מהדברים על הכביש אבל זה נכון גם לפוקוס שלך באיזשהי רמה, אני לא בטוח שההבדל יהיה כזה משמעותי ברמת היום יום.

אם הן מרגישות לא שונות במיוחד לעומת הפוקוס חוץ מעניין הכוח אז כנראה שזה לא שווה וה brz היא האופציה העדיפה

פורסם (נערך)

ממליץ לך כמובן לנסות לפחות אחת מהן לפני שאתה מגיע למסקנות סופיות. אני דיברתי רק על הרמה היומיומית שאתה נוסע הביתה ולעבודה ואולי בדרך יש פנייה נחמדה, כביש קצת מתעקל או איזו כיכר וכאלה (לא יודע באיזה תוואי אתה נוסע, אם כל יום אתה מבלה רק באיילון אז גם קיימן GT4 תהיה די מבאסת עם כל הייחוד שלה), אין לי ספק שבתוואי מעניין יותר ההבדלים יתעצמו יותר ויותר. 

בכל אופן אתה חייב לנסות איכשהו אחת מהחמות רק בשביל ההרגשה, אולי הכוח לבד (והסאונד במקרה שזו תהיה היונדאי) יעשה לך את זה ויהיה לך פשוט בא על זה ומפה כבר לא משנה שום רציונל אחר, אתה לא יודע איך בפועל הדברים משפיעים על המוח שלך בניגוד לתיאוריות ולהבטחות. אולי אפילו החוויה שלך בפועל תהיה שונה והן כן ירגישו מיוחדות וספורטיביות יותר בצורה ברורה מבחינתך גם בנסיעה סטנדרטית יחסית. תנסה.

עריכה אחרונה על ידי Doron_Z

• תוכן חדש...