Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 3

שליקו99
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1903 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש מישהו בפורום עם מאזדה 3 עם מנוע ה-G165?

אשמח לחוות דעת ממישהו שהיה לו ניסיון ארוך טווח עם הרכב על חיסכון בדלק, נוחות מושב נהג, אמינות וביצועים

עד כמה שונה התחזוקה של מנוע בהזרקה ישירה לעומת מנוע בהזרקה רב נקודתית ותזמון משתנה?

לא אכפת לי מרכב נוקשה, יש לי אקורד כבר לא מעט זמן ואני מעדיף כיול נוקשה

• רעיון טוב! 1
פורסם

לי, עכשיו עם מאזדה 3 2020 (מנוע ה-165 כ"ס בגלגול האחרון שלו) ולפני כן 3 שנים עם מאזדה 3 2017 (מנוע 165 כ"ס בגלגול הקודם שלו).

מבחינת אמינות לא היו לי שום בעיות עם אף אחד מהמנועים הנ"ל, ביצועים טובים (כמו כל מנוע אטמוספרי - ביצועים מתקבלים בסל"ד גבוה).

חיסכון בדלק, אני לא אינדיקציה, כי אני לא סופר ליטרים, כשצריך להאיץ אני מאיץ, הממוצע שלי זה בערך ליטר ל-10 ק"מ, אבל עיקר הנסיעות שלי זה בעיר / פקקים, וכאמור אני לא חסכוני.

נוחות מושב הנהג של הדגם הקודם הייתה סבבה, של הנוכחי יותר טוב.

איזה שנתון הרכב שלך? ומה מעצבן אותך בגיר? בקודם הגיר היה מכויל באופן מאוד מורגש ל"ספורטיבי", משיכת הילוכים, "עצבנות", הורדת הילוכים כמעט בכל תאוצה וכו'.

בחדש זה נשאר תחת מצב "ספורט" של הגיר, אבל נוסף מצב נורמלי שמכויל הרבה יותר רגוע.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

לי, עכשיו עם מאזדה 3 2020 (מנוע ה-165 כ"ס בגלגול האחרון שלו) ולפני כן 3 שנים עם מאזדה 3 2017 (מנוע 165 כ"ס בגלגול הקודם שלו).

מבחינת אמינות לא היו לי שום בעיות עם אף אחד מהמנועים הנ"ל, ביצועים טובים (כמו כל מנוע אטמוספרי - ביצועים מתקבלים בסל"ד גבוה).

חיסכון בדלק, אני לא אינדיקציה, כי אני לא סופר ליטרים, כשצריך להאיץ אני מאיץ, הממוצע שלי זה בערך ליטר ל-10 ק"מ, אבל עיקר הנסיעות שלי זה בעיר / פקקים, וכאמור אני לא חסכוני.

נוחות מושב הנהג של הדגם הקודם הייתה סבבה, של הנוכחי יותר טוב.

איזה שנתון הרכב שלך? ומה מעצבן אותך בגיר? בקודם הגיר היה מכויל באופן מאוד מורגש ל"ספורטיבי", משיכת הילוכים, "עצבנות", הורדת הילוכים כמעט בכל תאוצה וכו'.

בחדש זה נשאר תחת מצב "ספורט" של הגיר, אבל נוסף מצב נורמלי שמכויל הרבה יותר רגוע.

תכלס 3 שנים זה לא מדד מספק לקביעת אמינות, גם במוו חדשה כנראה לא תעשה בעיות ב-3 שנים הראשונות.

אני אוהב להיות עם רכב שאני קונה הרבה זמן ולצבור ק''מ, כמה היה לך ב-2017 שלך?

הרכב שלי שנתון 2005, הגיר תכלס 5 הילוכים אבל מרגיש כמו 4 בהאצות, ההילוך נמשך הרבה מאוד זמן, הטורים עולים לאט גם כשאני לא מדביק את הרגל ומורגש חוסר בביצועים, רק כשלוחצים עוד קצת ויורד הילוך אז הרכב זז.

אני נוסע משולב ומוציא כ-8.5-9 קמ''ל.

עריכה אחרונה על ידי שליקו99
  • מעניין 1
פורסם

את ה-2017 החזרתי עם משהו כמו 65 אלף, משהו באיזור הזה.

בכל מקרה מנוע ה-SkyActive G נולד נדמה לי ב-2013, ככה שהכי הרבה ותק שתוכל ללמוד זה בערך 7 שנים.

2005 זה הדור הראשון, לא היה לו את המנוע 165 בכלל.

אם הבנתי נכון יש לך 3 משנת 2005, ואתה מתכנן לעבור ל-3 חדשה יותר?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
Just now, m3x7r3m3 כתב:

את ה-2017 החזרתי עם משהו כמו 65 אלף, משהו באיזור הזה.

בכל מקרה מנוע ה-SkyActive G נולד נדמה לי ב-2013, ככה שהכי הרבה ותק שתוכל ללמוד זה בערך 7 שנים.

2005 זה הדור הראשון, לא היה לו את המנוע 165 בכלל.

אם הבנתי נכון יש לך 3 משנת 2005, ואתה מתכנן לעבור ל-3 חדשה יותר?

יש לי הונדה אקורד 2005 2.0 עם קצת יותר מ160 אלף ק''מ

• מעניין 1
פורסם

אוקיי ואתה מתעניין במאזדה 3 מאיזה שנתון / דור?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

החזקתי כזו במשך 3 שנים עם המנוע הנ"ל, ה-iStop הורג מצברים בקצב מהיר יחסית, אז הקפדתי לכבות אותו אחרי החלפת המצבר הראשונה.

הייתה לי חוץ מזה בעיה אחת שהמפתח איבד צימוד עם הרכב משום מה פעם אחת.

חוץ מזה - זהו, הוחלפו צמיגים, רפידות בלמים.

מי שאני יודע שעדיין מחזיק ברכב מהדור הזה הם @Potato @ALÞћÃ

• מעניין 1

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני אכן מחזיק בעצ'בק מהדור היוצא עם מנוע 2 ליטרים (165 סוסים). הביצועים סבירים, לא יותר, כנ"ל לגבי צריכת הדלק. יש שיאמרו שהמנוע מניב בבינעירוני 15-17 ק"מ לליטר. אולי... לדעתי הם חיים בסרט או שמעולם לא טרחו להגיע למהירות תלת ספרתית עם הרכב.

סקוטי קילמר מגדף ומתעב את הגירים האוטומטיים של מזדה וכעת כשאני מחזיק באחת אני בהחלט מבין למה. מדובר בגיר פלנטרי שמרגיש כמו רובוטי לא משוייף, כל העברת הילוך פרט למעבר בין חמישי לשישי או בהאצה חזקה מורגשת למדי (בעיקר בין ראשון לשני, שלרוב מלווה בהססנות לא נעימה), בגלישה בפקקים התחושה לא ממש נעימה גם כן אבל התרגלתי. הרכב נוקשה למדי, רעשי הכביש/צמיגים מורגשים היטב בתא הנוסעים ו... זהו בגדול. לטעמי יש אלטרנטיבות ראויות יותר ממנה כיום כיד שניה אבל זה עניין סובייקטיבי.
אני גם נמצא על התפר של החלפת מצבר ומושך ככל שניתן, עושה רושם שהוא החזיק לא רע (שנתיים וחצי+) בהתחשב בכך שכן נעשה שימוש מרובה ב start-stop.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

• תוכן חדש...