Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1884 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. מכונת כביסה חדשה שמחברים את השקע לתקע החשמל קופץ מידי פעם בדיוק שמחברים את התקע לשקע. לפעמים זה קורה על החיבור הראשון ולפעמים לא קורה בכלל. המכונה עובדת רגיל ולא מקפיצה את החשמל. שמוציאים את התקע ומחזירים ארבע חמש פעמים החשמל קופץ. ולפעמים קופץ על החיבור הראשון. למה זה קורה? השקע הוחלף לחדש ותקין לא פתר את הבעיה. התקע גם תקין אז איפה הבעיה? אשמח לכיוון תודה רבה.

*אני יכול להזמין אחריות. הבעיה שזה לא מחייב שזה יקרה. וגם הטכנאי יגיד למה אני מוציא מכניס עשר פעמים את התקע לשקע.

פורסם

אולי הבעיה אצלך בפחת שהוא כבר ישן לא מכוייל?

מה ההגיון להוציא את מכונת הכביסה מהתקע? אצלי כבר 10 שנים לא ניתקתי ממנה את החשמל?
יכול להיות שזה לא מפסק הפחת אלא מגן העומס יתר? אם כן הוא מעט בוודאות לא תקין או שיש לך עומס קבוע שקרוב לגבול המפסק על הקו וטעינת הקבלים שבמכונה גורמת להקפצה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

התקע יצוק או מורכב עם הורג?

יכול להיות שישחוט משוחרר.

מצד שני יכול להיות שיש זליגה.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני מוציא אותה מהחשמל כי היא נמצאת במקום עם דלת. והשקע מחוץ לדלת. ואני סוגר את הדלת. אז כל פעם מנתק ומחבר.

הפחת ישן אבל תקין לא קופץ במצב אחר.

תקע רגיל תחת הטיח קניתי חדש(בגלל התקלה חשבתי הוא מקצר) והרכבתי לבד. בדקתי עם רב מודד גם את הארכה הכל תקין.

אם זה מקפיץ זה אמור להקפיץ כל הזמן לא פעם כן פעם לא. גם שזה לא מקפיץ אני בכוונה בודק. מכניס מוציא כמה פעמים וקופץ.

שלא קופץ בחיבור. אז המכונה עובדת רגיל ותקין. גם השארתי אותה בחשמל שבוע לא קפץ ועבדה. מכונה חדשה של אלקטרה במכונה הקודמת זה לא היה קורה.

פורסם

קידוח קטן בקיר ושקע מעל הטיח ליד המכונה יפתור לך את הבעיה.

ניסית לחבר ולנתק מוצר אחר לאותו שקע?
ניסית לחבר ולנתק את המכונה לשקע אחר?

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

לפני 7 שעות, סולל הדרך כתב:

יכול להיות שזה לא מפסק הפחת אלא מגן העומס יתר? אם כן הוא מעט בוודאות לא תקין או שיש לך עומס קבוע שקרוב לגבול המפסק על הקו וטעינת הקבלים שבמכונה גורמת להקפצה.

שאלה חשובה, אחזור עליה, רק כדי להסיר ספק, ממסר הפחת קופץ (זה עם כפתור הבדיקה) ?

עריכה אחרונה על ידי innvision
  • אהבתי 1
פורסם

לא יחף. ממסר ראשי עם הכפתור כן הוא קופץ. ניסיתי בתקע אחר יותר רחוק אבל עם כבל מאריך זה גם קורה. אני מכניס מוציא שלוש ארבע פעמים לא קופץ. ואז מכניס עוד פעם קופץ. ולפעמים קופץ על הפעם הראשונה. ניסיתי לחבר קומקום גם להכניס להוציא מלא פעמים לא קופץ. 

פורסם (נערך)

אם ככה, אז נראה שיש חשש של זליגה לאדמה. אני מציע שתנתק את כל מכשירי החשמל בבית (אפשר גם להוריד את המתגים בארון של כולם, אבל עדיף גם וגם, כי גם זליגה מהאפס עלולה להקפיץ כעיקרון), ותנסה שוב לנתק ולחבר. המטרה שלי היא לבדוק שאין זליגה מעוד מכשיר בבית, ואז המכונה היא התוספת שמפילה. אם עדיין הפחת נופל הייתי פונה לשרות של המכונה. אתה גם יכול להזמין חשמלי עם מכשיר לבדיקת הפחת (RCD ), בדרך כלל האופציה הזו קיימת במכשירים לבדיקת מתקני חשמל (או להזמין חשמלאי שיחליף לאחד חדש).

עריכה אחרונה על ידי innvision
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

החלפתי (חבר חשמלאי עשה את העבודה) את כל הארון חשמל אצלי בדירה. 

לפי ההסבר שקיבלתי ממנו, הפחת שלי שהיה ישן, כבר לא עומד בתקנים החדשים- אני לא זוכר את הסיבה. משהו לגבי רגישות (או אי רגישות) לתופעה מסויימת. 

הנקודה היא, שאם הפחת הישן קופץ, מומלץ להחליף אותו לחדש.

מעבר לזה, יש לי השערה אחרת: יש מכשירי חשמל, שהקבל שלהם נשאר "טעון" זמן מה אחרי הניתוק. יש מכשירים שתוכננו להתמודדות עם זה, ויש מכשירים שבהם גם אחרי שאתה מנתק את המכשיר, אם אתה נוגע בטעות במתכת של התקע  אתה חוטף זץ קטן. יכול להיות שבמכונה הזו המתח לא מתפוגג מייד וזה מה שגורם בסופו של דבר לפחת לקפוץ? יתקנו אותי חברי הפורום שמבינים יותר ממני בתחום החשמל אם אני טועה.

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

נקודה אחרונה שאני יכול לחשוב עליה:

האם אתה צריך למתוח את הכבל עד הסוף כדי להכניס אותו לשקע, או שיש קצת אורך חופשי לכבל?

דבר נוסף. נסה לחבר מאריך לשקע, ולחבר דרכו את התקע של מכונת הכביסה. אם התופעה תמשיך, הבעייה כנראה בתקע או בחיבור ההארקה בתוך המכונה עצמה. אם התופעה תיפסק, הבעייה כנראה בשקע.

אגב, זה שהוחלף שקע לחדש, לא בהכרח אומרת שהשקע החדש תקין או הותקן 100% נכון. גם שקעים לפעמים מגיעים פגומים מהיצרן. עברתי בעייה כזו בעצמי, עם שקע שהחלפתי והייתי צריך להחליף שוב אחרי פחות מחודשיים כי לא היה תקין וגרם לקצר.

ודבר אחרון: מה יקרה אם תחבר מגן ברקים\מגן מתח\מגן-שקר-כלשהו לשקע ותחבר אליו את התקע? אם יש לך מישהו שיכול להלוות לך מכשיר כזה לניסוי או אתה מוכן לזרוק סביב 50 ש"ח בערך על אחד מהום-סנטר ולבדוק, לדעתי שווה. 

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הכבל לא מתוח חזק. ניסיתי לחבר מאריך לא עזר. השקע איכותי מה שקניתי, וגם ניסיתי בשקע אחר בבית זה עדיין קורה, וגם בדקתי עם רב מודד את השקע והארקה, זה קל מאוד להרכיב שקע. 

יש לי מגן ברקים זרוק בבית אבדוק. תודה רבה.

פורסם
בתאריך 28.4.2021 בשעה 07:02, ABSULUTT כתב:

תקע רגיל תחת הטיח קניתי חדש(בגלל התקלה חשבתי הוא מקצר) והרכבתי לבד. בדקתי עם רב מודד גם את הארכה הכל תקין.

תיארת פה שקע, לא תקע.

התקע יצוק או מורכב עם בורג?

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...