Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1914 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

בזמן שנסעתי רוורס איטי בחנייה נכנסתי באוטובוס של חברת הסעות כלשהי מאחורה. הוא צפר לי ולא היתי מרוכזת והמשכתי ליסוע עד שנתקעתי בו.

השארתי לו שפשוף קל בפינת הפגוש הימני הקדמי שלו. במקום היה איש שראה הכל ועזר לי לנקות את הפגוש של האוטובוס, לצלם הכל ולראות שבאמת אין נזק ממשי לאוטובוס ושניקינו הכל. האוטו שלי לעומת זאת נדפק קצת בדלת. האיש הזה נתן לי את הטלפון שלו ואמר שהוא יהיה לי עד. הוא אמר לי לא לתת פרטים.

נהג האוטובוס התעקש להחליף פרטים, אני בדיוק הייתי צריכה לחכות לבת שלי והוא אמר שהוא מחכה לי מחוץ לחניה להחלפת הפרטים. כשיצאתי מהחניה למקום שקבענו, הוא לא היה שם.

העד שעזר לי, אמר לי לי שהוא בטח רצה ל״עשות עלי קופה״ ושעל דבר כזה לא תובעים ביטוח.

אני צילמתי את האוטובוס ואת המספר רישוי, הנהג אוטובוס גם כן צילם את האוטו שלי ואת מספר הרישוי.

מה דעתכם? מה עלי לעשות?

פורסם
לפני שעתיים, לוטם כתב:

אני בדיוק הייתי צריכה לחכות לבת שלי והוא אמר שהוא מחכה לי מחוץ לחניה להחלפת הפרטים. כשיצאתי מהחניה למקום שקבענו, הוא לא היה שם.

אז מה עליי לעשות עכשיו? להתקשר למשטרה ולמסור את פרטיי?

 

פורסם (נערך)
  1. כאמור, חובה להחליף פרטים.
  2. להחליף פרטים לוקח בדיוק דקה, מצלמים את התעודות עם מכשיר הטלפון, מצלמים את מקום התאונה והפגיעות וממשיכים בחיים. זה גם מגן עליך מתלונות שווא.
  3. נהג האוטובוס חייב לדווח על התאונה לבעל הרכב (סביר שהוא לא הבעלים), אין סיבה להניח שהוא רצה לעשות כל דבר אחר.
  4. היות וסיכמתם שהוא יחכה ובסוף לא חיכה, אין לך הרבה מה לעשות. יתכן שהוא ראה שהנזק באמת לא קיים והחליט להמשיך.
  5. אין טעם לפנות למשטרה, אם יש לו את מספר הרכב שלך הוא יכול לפנות אליהם ולאתרך.
  6. כדאי לפנות לחברת הביטוח שלך ולדווח להם על המקרה במידה ותגיע תביעה (ולתקן את הנזק שלך במידה ועלות התיקון שווה את זה).
עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם (נערך)

ככל הנראה הנהג לא יעשה עם זה כלום.

אבל על הנייר את גרמת לתאונת פגע וברח, זו ההגדרה. אם בעל האוטובוס יבחר להגיש נגדך תלונה על פגע וברח את יכולה לגמור עם נזק רציני בבית משפט.

ממליץ לך לעשות מה שהחוק מחייב - לדווח למשטרה. תגגלי דיווח על תאונת דרכים משטרת ישראל, הקדישי 30 דקות ופתחי תיק בצורה מסודרת. אף אחד לא יעשה עם זה כלום כי אין נפגעים אך יש לך הוכחה שדיווחת.

עריכה אחרונה על ידי tinoki

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

@לוטם מה עלייך לעשות?

 

קודם כל, לשתות מים ולהרגע. אין נפגעים בגוף או בנפש, לכל היותר נזק כספי, סביר שגם הוא לא גדול מאד.

איך להמשיך? לדווח לסוכן הביטוח על הארוע (בשלב זה בלי להגיש תביעה), לאמוד את הנזק למכונית שלך ולהחליט האם ומתי לתקן אותו, ולהמתין בסבלנות לפניה אפשרית של בעל האוטובוס. החלטה האם לתבוע הביטוח לאחר שלבים ב ו-ג.

בהחלטה האם לתבוע את הביטוח עלייך לשקלל את גובה הנזק הכולל (לשני כלי הרכב) ואת עלות התביעה (השתתפות עצמית ועליית הפרמיה). כמובן שאני מדבר על ביטוח מקיף, אם הביטוח שלך הוא צד ג' בלבד החישוב לא יכלול את הנזק לרכבך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם
לפני שעתיים, tinoki כתב:

ככל הנראה הנהג לא יעשה עם זה כלום.

אבל על הנייר את גרמת לתאונת פגע וברח, זו ההגדרה. אם בעל האוטובוס יבחר להגיש נגדך תלונה על פגע וברח את יכולה לגמור עם נזק רציני בבית משפט.

ממליץ לך לעשות מה שהחוק מחייב - לדווח למשטרה. תגגלי דיווח על תאונת דרכים משטרת ישראל, הקדישי 30 דקות ופתחי תיק בצורה מסודרת. אף אחד לא יעשה עם זה כלום כי אין נפגעים אך יש לך הוכחה שדיווחת.

 

המשטרה לא עושה כלום ושום דבר עם תאונות של נזק בלבד.

אז אין מה לדבר בכלל על בית משפט.

  • רעיון טוב! 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

יש לנהג האוטובוס את הפרטים שלך כי הוא צילם את מיספר הרכב, חברת הביטוח שלו יכולה לאתר אותך ואת חברת הביטוח שלך לפי זה.
מצבך טוב יחסית לאחרים שעשו תאונה כי יש לך עד לטובתך למיקרה שנהג האוטובוס ינסה להלביש עלייך נזקים שלא עשית.

 

לכו קיבינימאט כולכם.

גם מסלפים מה שאמרתי, גם מוציאים דברים מהקשרם, גם משמיצים, גם חוסמים, גם לא נותנים הזדמנות להגיב ולהסביר, וכולכם פותחים עלי ג'ורה מאחורי הגב כשאני לא יכול לענות. "גברים"

פורסם
לפני 4 שעות, tinoki כתב:

אבל על הנייר את גרמת לתאונת פגע וברח, זו ההגדרה. אם בעל האוטובוס יבחר להגיש נגדך תלונה על פגע וברח את יכולה לגמור עם נזק רציני בבית משפט.

לא נכון.

ראשית, אין "הגדרה" כזו "תאונת פגע וברח". 

יש את סעיף 64 א' לתקנות התעבורה (שאינו רלוונטי כאן, כמובן) ומדבר על "הפקרה לאחר פגיעה" (כלומר- כדי להפעילו צריכים להיות נפגעים בתאונה). זה הסעיף המכונה בשפה העממית "פגע וברח":

ציטוט

64א1. נוסע ברכב המעורב בתאונה שבה נפגע אדם חייב להתקשר לגופי ההצלה הנחוצים ולהזעיקם למקום התאונה, בהקדם האפשרי בנסיבות העניין, אלא אם כן נוהג הרכב עצר והזעיק עזרה, בנסיבות כאמור בסעיף 64א(ב) או (ג); העובר על הוראה זו, דינו – מחצית העונש הקבוע בסעיף 64א(ב) או (ג), לפי העניין; הוראות סעיף זה לא יחולו על קטין שטרם מלאו לו 16 שנים.

ויש את הסעיף הרלוונטי כאן, 145א, המדבר על חובת מסירת הפרטים:

ציטוט

145. (א)  נוהג רכב המעורב בתאונה או בפגיעה ברכב אחר, או ברכוש אחר, שאינו רכב, הנמצא על הדרך או סמוך לה, ונגרם נזק לרכב האחר או לרכוש האמור בלבד, ימסור בו במקום לנוהג הרכב האחר או לבעל הרכוש או לממונה עליו או לשוטר שהזדמן למקום את שמו ומענו, את מספר רשיון הנהיגה שלו ואת מספר הרישום של הרכב שהוא נוהג בו ושם בעליו ומענו, וכן את מספר תעודת הביטוח ושם החברה המבטחת, ויציג לפי דרישתם את אחד מאמצעי הזיהוי כמפורט בתקנה 9(א)(1) ואת תעודת הביטוח וירשה להעתיק כל פרט הרשום בהם.

 

כמו שאמרו קודמי, 145א, למרות שהיא "עבירת בית-דין", לא נאכפת (האמת, אפשר להוסיף "למרבה הצער". רק כי זה הפך להיות ספורט לאומי). 

 

אם אותו נהג יפנה למשטרה, הוא יקבל את הפרטים של פותש"ת, ובזה יסתיים "הטיפול המשטרתי".

הוא יפנה לפותש"תנו בעזרת הפרטים שקיבל, היא במפגיע תפנה לביטוח שלה שישלם/ ילך לריב עם נהג האוטובוס על גובה הנזק.

לא יהיה משפט. לא היה כלום, כי אין כלום.

אפילו ריבית על הזמן שהיא תמשוך אותו עד שיראה את הכסף, הוא לא יקבל.

אחרי שנתיים (בממוצע), גב' פות"ש תקבל פני מהביטוח שלה לשלם השתתפות עצמית, והנחת העדר התביעות שלה (אולי, לא תמיד) תפגע קצת.

 

בקיצור- אנא המנע מהפחדות לא מבוססות, שאולי מגיעות מרחשי ליבך (וליבם של רבים אחרים).

זה פורום יעוץ. לא הטפות.

 

 

 

 

  • אהבתי 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

 

פורסם
בתאריך 25.3.2021 בשעה 15:20, natco כתב:

בקיצור- אנא המנע מהפחדות לא מבוססות, שאולי מגיעות מרחשי ליבך (וליבם של רבים אחרים).

זה פורום יעוץ. לא הטפות

אני המטיף האחרון כאן.

אחרי שהרגעתי כנ''ל, הסבתי את תשומת ליבה לעובדה שלא מסרה פרטים, ואין לי מושג מה היה תהליך העניינים במקום. יש לי הרגשה שהיו שם כמה אמוציות....הלוואי ואתבדה.

לכן שלחתי אותה לדווח למשטרה. רק לדווח, ברור שלא יעשו עם זה כלום. אבל אם בעל האוטובוס יחליט לחנך את פות''ש ויש לו גם חבר בחלון הנכון הוא יכול לגרום לה לצאת עם קנס לדוגמא ועם שלילה ל 30 יום. 

שוב, לא להפחיד. אנחנו פורום ייעוץ ופות''ש צריכה להבין שזו גם אפשרות.

  • רעיון טוב! 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

גם עם החבר בחלון הנכון, מה שכתבת לא נכון

  • אהבתי 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 11 שעות, m3x7r3m3 כתב:

גם עם החבר בחלון הנכון, מה שכתבת לא נכון

סיפור שארע עם ידיד (לפני שנים רבות):

נהג ברכבו ונהגת סברה שהוא פגע בה. הוא סבר שהרכבים לא נגעו אחד בשני ולכן אין זו תאונה וסרב למסור פרטים. ההיא התלוננה במשטרה, בסיכומו של יום הוא יצא מבית המשפט עם מס' חודשי שלילה (לא זוכר כמה) וקנס של כמה אלפי ש"ח רק על זה שלא מסר פרטים. 

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

עם ידידים כאלה מי צריך אויבים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לא יודע לפני כמה שנים זה, אבל זה בטוח לא משני העשורים האחרונים.

 

ומשום מה אני בספק רב מאוד, שהוא קיבל קנס של אלפי שקלים ומס' חודשי שלילה על אי מסירת פרטים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

×
×
  • תוכן חדש...