Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורס, תעסוקה, שכר QA

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1905 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 17 שעות, arik100 כתב:

אין מה לעשות, זה רובוטים שבודקים וברגע שהם רואים כזה דבר ומוודאים אותו עברת 80% מהתהליך.

זה נכון אולי בעבודות של שירות לקוחות, איפה שמקבלים כל מי שיש לו דופק והצליח לכתוב את השם שלו עם פחות שגיאות כתיב מאותיות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 58 דקות, Liviur כתב:

משהו שנתיים מחמם את הכיסא והוא כבר ״סיניור״

למה אתה ככה? אולי הוא פשוט ספרדי ולכן זכאי לתואר סניור?

• מצחיק 3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 4 שעות, m3x7r3m3 כתב:

למה אתה ככה? אולי הוא פשוט ספרדי ולכן זכאי לתואר סניור?

סניור ליאור או ליאור הסניור.

תפור עליך,אפילו מתחרז.

• מצחיק 2

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 19 שעות, arik100 כתב:

אתם יכולים להגיד שזה לא נכון אבל זה לגמרי נכון.

אני לא אומר שאתה בנאדם סתום ואם רשום 8200 אתה תתקבל בכל מקרה, אבל מה לעשות שלהיכנס לריאיון זה הדבר הכי קשה בלהשיג עבודה במקום חדש.

ברגע שרשום 8200 וזה אמיתי - מי שרושם שהוא היה שם והוא לא זה פשוט מגוחך ולא יעזור - אז כן 80% מהדרך כבר עשית. 

ואני מצטער אם התחום עיסוק זה אכן מה שעסקת בו וחבר מכניס אותך אז סיכויי הקבלה במידה ומעוניין קופצים ל95%.

אני מכיר לא מעט מקרים כאלה מהסביבה הקרובה שלי.

אני גם מכיר מקרים של אנשים שיש להם 0 ידע בתחום HI-TECH מסוים ! והם התקבלו לעבודה בשכר ששואף ל20K רק בגלל שהם חברים של דרגה בכירה בארגון.

לשירות ביחידה טכנולוגית יש אכן יתרון, אם אתה בעל הכשרה רלוונטית ו או שירתת בתפקיד רלוונטי בצבא. מעבר לזה, גם ל8200 וגם לממרם יש עמותות בוגרים, שחלק מהמטרה שלהן היא לייצר נטוורקינג, לעזור לחיילים משוחררים למצוא עבודה, לתמוך בסטארטאפים חדשים ועוד. ואכן, נטוורקינג זה חלק גדול מהמשחק, גם כשאתה חייל משוחרר וגם אחר כך. וכן, יש לא מעט סטארטאפים בארץ שנשעננו, לפחות בשנים הראשונות, על חברים מהצבא, שבחרו להמשיך לעבוד ביחד גם באזרחות. בדיוק כמו שיש גם סטארטאפים שנשענים על חברים מהלימודים או כל מקום אחר.

אבל זה ממש לא ״אם שירתת ב8200 אז אתה מסודר״. לא. אם כל מה שיש לך בקורות חיים הוא זה, ואתה לא בא מרקע טכנולוגי, המשמעות של זה תהייה מאוד מוגבלת. אם השירות הוא בתפקיד טכני, אבל עם עולם ידע מאוד מאוד מוגבל, או ללא הכשרה פורמלית, כנראה שגם לא תגיע מאוד רחוק מעבר לראיונות ראשוניים, וגם המשרה לא תהייה ברמת סניוריטי גבוהה וגם השכר לא יהיה קרוב למה שזרקו כאן באוויר. אם במהלך שנות השירות שלך תבנה לעצמך חרא תדמית - זה ילווה אותך גם באזרחות ויפגע בתהליכי חיפוש העבודה. מעבר לזה, יש עוד מיליון ואחד פרמטרים אישיים ובמעגל החברים הקרוב שלי יש גם כאלו שקבלו משכורות עצומות יחסית ביום שהשתחררו, ויש כאלו שלקח להם שנה למצוא עבודה אחרי השחרור מקבע, כי ככה.

הסיכוי שישלמו 30 אלף שקל למישהו רק כי רשום ״8200״ בקורות חיים הוא 0. קחו קצת בפרופורציה סיפורים של חברים על השכר שלהם או לחילופין תנו להם קרדיט. אולי הם גם טיפה לא מדייקים בסיפור על התנאים. ואולי הם לא מביאים ״סתם״ שורה בקורות החיים, אלא באמת מצטיינים במה שהם עושים. ומאחורי השורה וחצי בקורות חיים מסתתר גם מה שמעיד באופן מוכח כבר שנים רבות על סינון ראשוני, הכשרה, לימודים נוספים כלשהם (לא מעט תכניתנים גם משלימים תואר ראשון במהלך השירות) ועוד. 

• אהבתי 3
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

הכי טוב לדעתי זה לוותר על שירות צבאי בדרך כזאת או אחרת, ולהתחיל את התואר כבר בגיל 18.

• אהבתי 1
  • מבאס 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

הסיכוי שישלמו 30 אלף שקל למישהו רק כי רשום ״8200״ בקורות חיים הוא 0.

מי אמר את זה?

פורסם
לפני 20 דקות, Blaz00r כתב:

מי אמר את זה?

במילים האלו בדיוק? אף אחד.

אבל אתה, למשל, אמרת בין היתר ש:

ציטוט

פשוט הזיה מה שנהיה בשוק עם ה"יוצאי ממרם/8200", מספיקה השורה הזאת בקורות חיים ואתה מסודר, בלי קשר ליכולות שלך או מה באמת עשית בצבא

ואחר כך כתבת על מישהי שאתה מכיר שפנו אליה בלינקדין ועל חברים שלה מהקורס שמקבלים 30-35 אלף כשכר התחלתי, וכתבת שזה ״הזוי״ שהם לא היו צריכים לחפש, אלא פנו אליהם בזכות הבאזזורד.

פורסם

סומך עליך שאתה מספיק אינטליגנט בשביל להבין שלא התכוונתי שקיבלו אותה ואחרים מהמחזור שלה בלי תהליך קבלה...

אבל כן, פנו אליה דרך הלינקדאין רק בגלל הטייטל הזה שכתוב לה בפרופיל (אין לה שום פירוט על התפקיד או מה עשתה בו), ולא רק מהחברה שהיא התקבלה אליה בסוף.

פורסם

ולכן בדיוק הטענה כאילו רק שורת השירות הצבאי בקורות החיים מסדרת אותך היא מאוד מאוד לא מדויקת. בטח לא כשמדובר על אנשים שלא שירתו בתפקיד טכנולוג ו או לא עברו הכשרה מוכרת. ומה שמסתתר מאחורי זה, זה מה שכבר פורט בתגובות הקודמות, גם שלי וגם של אחרים.

ולגבי הפניות בלינקדאין - חסרים בשוק הישראלי אלוהים יודע כמה אלפי מהנדסי תוכנה, הקושי לגייס ולצמוח הוא עצום, ואני מכיר את זה ממגוון די רחב של חברות. אולי זה שפנו לחברה שלך בלאינקדין נראה לך חריג, כי מדובר במישהי עם ניסיון מהצבא, אבל מעשית כנראה שרוב המהנדסים עם 5-6 שנות ניסיון ומעלה מקבלים פניות ממגייסים על בסיס יומיומי. 

פורסם (נערך)

וזו בדיוק הנקודה הבאה, אני מכיר מפתחים (גם כן מלא מעט תחומים), חלקם עם הרבה שנות נסיון (נקרא לזה מעל 7), רובם לא מקבלים פניות כאלו out of the blue ("כאלו" = ברמת השכר הזאת). לכן עדיין הזוי לי שמישהי שרק אתמול סיימה את שירות הקבע (באמת אתמול, מזל טוב לה 😁) מקבלת מבול פניות שמפתחים ותיקים ומנוסים לא ("ש", לא "כש", נא לשים לב להבדל הדק), ולא תצליחו לשכנע אותי אחרת.

(יבגני, במאמר מוסגר ולא חייב לענות - אתה מקבל פניות כאלו ע"ב יומי?)

עריכה אחרונה על ידי Blaz00r
פורסם
לפני 48 דקות, יבגניפ כתב:

רוב המהנדסים עם 5-6 שנות ניסיון ומעלה מקבלים פניות ממגייסים על בסיס יומיומי. 

אצלי זה ככה עם פחות ניסיון מזה אפילו.

• רעיון טוב! 1

פורסם

אני לא בלינקדין (או פייסבוק, או כל רשת חברתית אחרת) ועדיין מוצאים דרך לפנות אליי על בסיס שבועי

• רעיון טוב! 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

חברים, בואו נחדד... גם למתכנתים שהזכרתי למעלה פונים ע"ב יומי. השאלה הייתה אם ההצעות שאתם מקבלים מדברות על אותה רמת שכר (בהנחה ואתם לא שם כבר, כמובן). אבל לא בטוח שאתם יכולים לענות על זה.

• תוכן חדש...