Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה אני בהתלבטות רכישת פיג'ו 308 שנת 2016 אקטיב.

הרכב נראה מאוד VFM , ממש כמו הבראבו

אבל מצד שני ראיתי פה שרשור ארוך בפורום על הרצועה המתפוררת

יש ממה לפחד? צריכת שמן מופרזת וכדומה?

פורסם

לא לפחד, לבדוק במוסך את מצב הרצועה ולקנות בהתאם לממצאים.

האוטו הוא ביחס עלות תועלת מצויין ואפילו אם יהיו לך בעיות הפתרונות לא כל כך יקרים.
הבעיה הידועה היחידה ברכב הזה היא הרצועה והיא נפתרת בקלות על ידי החלפה והקפדה על שמן מנוע מתאים.

קניה טובה

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

לא רוצה להכנס פה עוד פעם לויכוחים על הנושא הזה, אז אני פשוט אשאיר מה שאני חושב, ותיראה אם זה מעלה לך נקודה למחשבה. 

1. אף אחד לא באמת יודע אם החלפת הרצועה פתרה את הבעיות. מעריכים שכן. לא יודעים בוודאות. כול שכן ידוע שההתפוררות של הרצועה תתרחש ממילא, היא פשוט איטית יותר עם הרצועה החדשה ואם גם מקפידים על תחזוקה בהתאם. בכול מקרה כמו שאמרו חז"ל - "מי שנכווה ברותחין, נזהר בצוננין" 

2.  בהמשך לסעיף 1- אמנם זה נשמע טריוויאלי לחברי הפורום, אבל לא תמיד טריוויאלי למי שמתייעץ בפורום. אתה אין דבר כזה ללכת למוסך ליד העבודה/בית להגיד "אני רוצה טיפול 15, תתקשר כשהרכב מוכן". 

פה אתה מחויב למוסכים מאוד ספציפים שממש מכירים את הרכב ומתעדכנים בשינויים שהיצרן מוציא בתחזוקה, או לחילופין לעשות את הסיפור הזה לבד, תוך שאתה קונה גם חלפים עצמאית. קח בחשבון. 

פורסם

כמו שאתה רואה מעלי יש שתי מחנות בפורום כאלו שמקצינים מצד ימין שיגידו לך הכל בוודאות בטוח וכאלו שמקצינים מצד שמאל.

בגדול אני חושב שהאמת היא איפושהו באמצע ואנסה לתת מידע כמה שיותר יבש כדי שזה יהיה אובייקטיבי.

קודם כל שתי נקודות שלא דיברו עליהן וזה נזק אפשרי למנוע במקרה שהחלפת הרצועה לא בוצעה בזמן. יכול להיות שהמנוע נסע במצב של חוסר לחץ שמן וניזוק. במידה ונגרם נזק כזה למנוע, המנוע יגיע לשיפוץ בתווך של עד כמה חודשים מאז החלפת הרצועה. אם החלפת הרצועה בוצעה לפני הרבה זמן ואין כל סימן לנזק במנוע (לא מעשן או אוכל שמן בכמויות) אז אין שום סממן לנזק. כנ"ל אם הרצועה עדיין לא הוחלפה.

המנוע יכול לאכול שמן וזה תקין עד טווח מסויים שהגדיר היצרן.

עכשיו לגבי הרצועה החדשה.

החלפת הרצועות לדגם החדש התחילה במנועים ממרץ 2017. הדגם החדש היה אמור לפתור את הבעיה ולאפשר מרווח טיפולים של 6 שנים או 100 אלף קילומטר בין החלפת רצועות טיימינג.

אבל כרגע הדגם החדש רץ רק 4 שנים בשוק ועוד לא ידוע אם הרצועות החדשות יחזיקו 6 שנים.

ולכן עדיין קיימת האפשרות שהרצועות החדשות לא יחזיקו 6 שנים לכן יש צורך לעקוב אחרי הנושא.

חשוב שהמנוע יהיה מטופל בשמן בתקן הנכון. לכן האופציות שלך בטיפול ברכב הן או לטפל במוסכי היבואן, או לטפל במוסכים המומלצים (גבע, שאפט, אורן), או לטפל בכל מוסך ופשוט לוודא שהוא מביא שמן בתקן הנכון או לקנות שמן בחנות חלפים ולהביא להם לטיפול.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, Gavrik כתב:

כמו שאתה רואה מעלי יש שתי מחנות בפורום כאלו שמקצינים מצד ימין שיגידו לך הכל בוודאות בטוח וכאלו שמקצינים מצד שמאל.

בגדול אני חושב שהאמת היא איפושהו באמצע ואנסה לתת מידע כמה שיותר יבש כדי שזה יהיה אובייקטיבי.

קודם כל שתי נקודות שלא דיברו עליהן וזה נזק אפשרי למנוע במקרה שהחלפת הרצועה לא בוצעה בזמן. יכול להיות שהמנוע נסע במצב של חוסר לחץ שמן וניזוק. במידה ונגרם נזק כזה למנוע, המנוע יגיע לשיפוץ בתווך של עד כמה חודשים מאז החלפת הרצועה. אם החלפת הרצועה בוצעה לפני הרבה זמן ואין כל סימן לנזק במנוע (לא מעשן או אוכל שמן בכמויות) אז אין שום סממן לנזק. כנ"ל אם הרצועה עדיין לא הוחלפה.

המנוע יכול לאכול שמן וזה תקין עד טווח מסויים שהגדיר היצרן.

עכשיו לגבי הרצועה החדשה.

החלפת הרצועות לדגם החדש התחילה במנועים ממרץ 2017. הדגם החדש היה אמור לפתור את הבעיה ולאפשר מרווח טיפולים של 6 שנים או 100 אלף קילומטר בין החלפת רצועות טיימינג.

אבל כרגע הדגם החדש רץ רק 4 שנים בשוק ועוד לא ידוע אם הרצועות החדשות יחזיקו 6 שנים.

ולכן עדיין קיימת האפשרות שהרצועות החדשות לא יחזיקו 6 שנים לכן יש צורך לעקוב אחרי הנושא.

חשוב שהמנוע יהיה מטופל בשמן בתקן הנכון. לכן האופציות שלך בטיפול ברכב הן או לטפל במוסכי היבואן, או לטפל במוסכים המומלצים (גבע, שאפט, אורן), או לטפל בכל מוסך ופשוט לוודא שהוא מביא שמן בתקן הנכון או לקנות שמן בחנות חלפים ולהביא להם לטיפול.

ביררתי עם בעל הרכב הוא יד ראשונה פרטית הרכב עבר 50 אלף וביצע ריקויל לרצועה בינואר ובנוסף החליפו לו רצועת אביזרים (על הדרך)

הרכב טופל כל הזמן במורשה יבואן באשקלון

לטענתו הרכב לא אוכל שמן

עריכה אחרונה על ידי dusterornot
פורסם

אם הרצועה הוחלפה במסגרת הריקול זה אומר שגם הרצועה הישנה לא הגיע למצב של סתימת משאבת השמן והידלקות נורת מנוע.

זה מעיד על כך שנושא הרצועה טופל בצורה תקינה. אני לא רואה כרגע שום סימנים זיכולים לרמוז על לנזק.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

יש לי את הרכב כ-3 שנים ולשמחתי לא נתקלתי בבעיות האלו. הרכב עם 140 אלף ק"מ, היה ריקול לרצועה והחליטו שהיא בסדר ואין צורך להחליף.

מה שכן יש לי תקלה במיכל קניסטר ובמיכל דלק שגורמת לרכב לגמגם אם אני ממלא יותר מ3/4 טנק דלק, אבל זו תקלה נקודתית ולא נפוצה ממה שהבנתי. 

לדעתי אין רכב שמתקרב ל-308 מבחינת VFM

עריכה: נתקלתי בפוסט כששוטטתי בפורום, לא שמתי לב לתאריך. מקווה שעדיין רלוונטי 🙃

עריכה אחרונה על ידי iSystem

פורסם
לפני 35 דקות, Alchemy כתב:

שים לב שיש גם ריקול למיכל דלק , אולי הרכב שלך נכלל ואז ההחלפה ללא עלות.

בדקתי את זה והרכב אינו כלול, התקשרתי לשירות לקוחות והם לא ידעו לעזור. התיקון עולה 5 אלף ש"ח אבל אפשרי לגמרי לעקוף את התקלה, בינתיים חי איתה יותר משנתיים

• תוכן חדש...