Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1947 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

טויוטה אוריס 2013 בנזין, 1.6 ליטר.

לקראת הטיפול הקרוב הזמנתי מחנות חלפים את מה שנדרש לטיפול. כ"כ הזמנתי ליתר בטחון גם רצועת אביזרים של חברת גייטס למקרה ואצטרך להחליף (לפי רישיון רכב ששלחתי לחנות).

קיבלתי את המוצר הבא:

https://www.gatesautocat.com/p/micro-v®-belt/gates/6pk1228.html

בחיפוש שעשיתי באתר של גייטס לפי סוג הרכב והפרטים הספציפיים, יצא שהמוצר שאני צריך זה:

https://www.gatesautocat.com/v/toyota/auris/micro-v®-belt/gates/6pk1230.html

התקשרתי לחנות, והוא טוען שאין הבדל ושניהם מתאימים. וזה עניין של מתיחה. והוא התאים את זה לפי התוכנה שיש לו שבודקת מה מתאים.

ממה שאני רואה יש הבדל כלשהו באורך הרצועה. האם יש לזה משמעות (בפעולה, באורך החיים וכדו') או כמו שהוא טוען שאין הבדל?

אם אין הבדל מדוע היצרן מייצר דגמים שונים באורכים שונים?

ומה הכוונה שזה עניין של מתיחה? צריך להתאים את זה בצורה אחרת?

המק"ט בטויוטה הוא - 90916W2018

תודה

פורסם

יש הבדל של 2 מ"מ באורך. 

אם המתיחה שם ידנית על ידי שינוי מיקום אלטרנטור (אני כמעט בטוח שזה ככה בקורולה/אוריס) המהלך שלו מספיק ארוך ואין בעיה לפצות על 2 מילימורים האלו. 

פורסם
לפני 11 שעות, Buki כתב:

יש הבדל של 2 מ"מ באורך. 

אם המתיחה שם ידנית על ידי שינוי מיקום אלטרנטור (אני כמעט בטוח שזה ככה בקורולה/אוריס) המהלך שלו מספיק ארוך ואין בעיה לפצות על 2 מילימורים האלו. 

אם זה קיים ברכב, זה משהו שהמכונאי שמחליף את הרצועה אמור לעשות? איך הוא מכוון על המ"מ?

כ"כ ההגיון אומר שאם היצרן מייצר אורכים שונים יש לזה משמעות גם אם מדובר במ"מ ספורים, לא כך? מדוע ההוא בחנות חלפים מתעקש שזה לכתחילה ואין שום הבדל?

תודה

פורסם

לדעתי היצרן מייצר אורכים שונום כי הרצועה לא מיועדת ספציפית לדגם אחד. 

יש נגיד דגם שם מאזדה ששם צריך 1228, ובדגם אחר של מיצובישי נגיד צריך 1230.

בפועל אפשר להשתמש בשניהם בשתי המידות, כל עוד יש מתיחה ידנית. 

הייתה לי הונדה סיוויק, הרצועה המקורית הייהת נגיד 997, בפועל אפשר להרכב 995, 996 וגם 1000, מהלך האלטרנטור מספיק גדול ואין בעיה להגיע למתיחה נכונה עם כל אחת מהמידות. 

פורסם
לפני 7 שעות, Buki כתב:

לדעתי היצרן מייצר אורכים שונום כי הרצועה לא מיועדת ספציפית לדגם אחד. 

יש נגיד דגם שם מאזדה ששם צריך 1228, ובדגם אחר של מיצובישי נגיד צריך 1230.

בפועל אפשר להשתמש בשניהם בשתי המידות, כל עוד יש מתיחה ידנית. 

הייתה לי הונדה סיוויק, הרצועה המקורית הייהת נגיד 997, בפועל אפשר להרכב 995, 996 וגם 1000, מהלך האלטרנטור מספיק גדול ואין בעיה להגיע למתיחה נכונה עם כל אחת מהמידות. 

אז איכות הפעולה ואורך החיים של הרצועה תלויים במי שיחליף אצלי את הרצועה אם הוא מתח כמו שצריך או לא?

או שזו פעולה סטנדרטית וכל מי שמחליף רצועה ולא משנה אם הוא מדוייקת או לא, עושה את פעולת המתיחה הזו?

תודה

פורסם

יש 3 שיטות. 

1. אחרי הרכבת הרצועה החדשה מסובבים בורג שמותח אותה. יש מידת מתיחה מוגדרת על ידי היצרן. למשל כשמפעילים לחץ 10 קילו במרכז הענף הכי ארוך שלה, צריכה להיות שקיעה של 10 מ"מ. יש מכשיר יעודי לזה אבל מכונאים מנוסים לרוב עושים את זה מספיק טוב גם ללא המכשיר. 

בשיטה זו יש מקום לטעיות והכל תלוי במי שמרכיב אותה, יש אפשרות למתוח חזק מידי או חלש מידי. 

2. יש מותחן דינמי, גלגלת טעונה על ידי קפיץ. בעת החלפת הרצועה נועלים את הגלגלת "בצד", אחרי שמשחררים את הנעלה של הגלגלת, היא מותחת את הרצועה בכוח הנדרש ללא צורך בשום כיוון ובשום מדידה. בשיטה זו אי אפשר למתוח חלש או חזק מידי, כל עוד הרצועה במידה הנכונה, תהיה מתיחה נכונה. 

3. אין מותחנים ואין ברגי מתיחה. 

הרצועה עצמה אלסטית, מרכיבים אותה תוך הפעלת כוח עליה והיא אחרי זה מתכווצת למידה המקורית. גם בשיטה זו אי אפשר למתוח חלש או חזק מידי, כל עוד הרצועה מהסוג הנכון (אלסטית) ובמידה הנכונה, תהיה מתיחה נכונה. 

אני חושב שבקורולה יש את השיטה הראשונה אבל אשמח לקבל אישור לזה ממי שמכיר טוב את הדגם. 

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...