Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי רכישה של מאזדה 3 שנת 2016 הבדיקה הראתה שהתותבים למשולשים פגומים, האם זה משהו שצריך תיקון מיידי? מה מחיר תיקון/החלפה?

והאם אפשר לקבל מכם המלצה למוסך אמין באזור רחובות?

Mazda 3 2.0L, 2016 

פורסם

2016 ותותבים משולשים פגומים? מוזר. בטח ליסינג שהשתוללו איתו.
בכל אופן, זה מצריך טיפול, וגם לא עובר טסט.

אל תתפתה להחלפה זולה. כלומר, מוסכים אוהבים לפרק את המשולש ולהחליף אותו קומפלט. אלא שהם מפרקים משולש מקורי ואיכותי ומרכיבים משולש מתוצרת ירודה יותר.

הדרך הטובה יותר היא הליכה למוסך בו יפרקו לך את המשולש, יחלצו לך את התותב (כדאי גם את התפוח על הדרך) באמצעות מכשיר PRESS וישימו במקומו את חדש מקורי.

אם לא תמצא מוסך כזה, תריץ חיפוש בפורום על "כנופיית הטיפולים" ותראה אם הם יכולים לעזור לך בעניין.

פורסם

זה לא רכב ליסינג, זה רכב פרטי. 

איפה אפשר למצוא מוסך שיהיה מוכן להחליף לי רק תותבים ולא את כל המשולשים קומפלט? 

וכמה עולה כל העסק הזה של תותבים? 

Mazda 3 2.0L, 2016 

פורסם

כל עוד אין לך רעשים ודפיקות כנראה שהיובש לא רציני. גם אם הרכב עבר טסט אז הכל טוב.

אתה יכול לפרק את הגלגל ולראות את המצב שלהן, אם הוא גרוע והמשולשים ממש דופקים תחליף מידית.

מוציאים את התותבים עם מכשיר מיוחד.

פורסם (נערך)

במזדות דור ראשון ושני לא ניתן להחליף רק את התותב (הבוקסה). לתותב אין מקט נפרד ככה שאין ברירה אלא להחליף משולש קומפלט. מה שכן, אני לא יודע אם במזדה הזאת זה אותו דבר. פותח הפוסט תוכל לרשום לי את מספר השלדה שלך?

עריכה אחרונה על ידי gerez
פורסם

דבר ראשון זה אשפה מטורקיה. וכדאי להבין ש"מקורי או תחליפי" זאת לא השאלה הנכונה, אלא מי היצרן של החלק.
זה כמו במבה שופרסל, במבה אוסם ובמבה שמוכרים ב100שערים\כפרים.

מאזדה לא מחזיקים במפעל תותבים, יש להם קבלני משנה והם מוכרים את השרטוטים גם ליצרנים אחרים. יש יצרנים כמו Lemforder למשל שהם בטופ העולמי בתחום הזה, יש מצב שהתותבים שלהם אפילו טובים יותר ממה שמאזדה שמה במקור.

לכל משולש יש שני תותבים, לרוב הם לא זהים, אם אתה לא יודע איזה מהם דפוק, מה בדיוק אתה קונה?

בתאריך 6.2.2021 בשעה 23:19, Trhtkf כתב:

2016 ותותבים משולשים פגומים? מוזר. בטח ליסינג שהשתוללו איתו.

לא מחייב, אל תשתכח שאנחנו כבר ב2021. מספיק שהרכב חנה הרבה עם גלגל על המדרכה, או נסע את רוב הנסועה שלו בכבישים משובשים\מלאי פסי האטה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 4 דקות, shellcase כתב:

לכל משולש יש שני תותבים, לרוב הם לא זהים, אם אתה לא יודע איזה מהם דפוק, מה בדיוק אתה קונה?

יום שישי אני הולך לוודא את העניין הזה. 

אבל אם יוצאים מנק׳ הנחה ששניהם דפוקים (למרות שיכול להיות שכל המשולש דפוק וצריך להחליף קומפלט) - מאיפה אפשר לקנות Lemforder? מוכרים אותם בארץ? או באמזון/איביי? אשמח לדעת מאיפה אפשר להשיג.  

התקשרתי לשני מוסכים ומסרו לי בטלפון שהם לא מתעסקים בכלל בהחלפת תותבים, הם רוצים להחליף את כל המשולש. אז אני לא רוצה שיצא מצב שאני קונה תותבים ואין לי מה לעשות איתם.

Mazda 3 2.0L, 2016 

פורסם

צריך לבדוק מה עלות של משולש מיצור אירופאי\יפני.
לא חסר אתרים לקנות מהם, אפשר גם באיביי אם זה ממוכר אמין ולא מסין (לטביה זה המקום להזמין ממנו חלפים במחירים טובים אגב), אבל צריך להתחיל ממק"ט של המשולש. 
אם לא טעיתי בדגם, נראה שיש מקט נפרד לתותב הקדמי אבל האחורי הוא חלק מהמשולש עצמו.
http://catcar.info/mazda/?lang=en&l=bWFya2V0PT1ldXJvfHxzdD09OTB8fHN0cz09eyIxMCI6Ik1hcmtldCIsIjYwIjoiRXVyb3BlIiwiNzAiOiJNQVpEQTMgQk4gMDZcLzIwMTYtIiwiODAiOiJDSEFTU0lTIEFYTEUgU1VTUEVOU0lPTixCUkFLRSAmIFNURUVSSU5HIiwiOTAiOiIzNDAwQSBGUk9OVCBTVVNQRU5TSU9OIE1FQ0hBTklTTVMifXx8bW9kPT1NQVpEQTN8fGRpcjE9PUExfHxkaXIyPT1BTEJBMTZ8fGdycD09VzF8fHJzaW1nPT18fHBpbWc9PTVCMDc5RTF8fGdycGNvZGU9PTM0MDBBfHxlc3EzPT0%3D

בכל מקרה - אם אין לך מי שיחליף תותב, תצטרך להזמין משולש.
ואז - לא שווה להזמין מחו"ל כי זה חלק גדול וכבד והמשלוח יעלה פי 2 ממחיר החלק.
תתחיל מחנויות חלפים, כתבת רחובות - אז יש את אבי חלקי חילוף בק.משה, ויש את אוטופוינט ביבנה - תרים טלפון כשרשיון הרכב אצלך ביד ותשאל מה יש להם להציע לך.

• רעיון טוב! 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

מה עלות שקיבלת  להחלפת משולשים מקוריים וכמה לחליפיים?

האם זה נבדק בצורה יותר יסודית במוסך? אולי מצבם לא מצדיק החלפה כלל. 

• תוכן חדש...