Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 167
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, PriceDevil כתב:

אי שם כבר בתחילת חודש אוגוסט עקפה 2021 את את כמות המסירות ב-2020 כולה.

דבר אחד בטוח אין גבול לבורות הפיננסית של תושבי מדינת ישראל.

עריכה אחרונה על ידי Korgan
פורסם
לפני 9 דקות, Korgan כתב:

דבר אחד בטוח אין גבול לבורות הפיננסיים של תושבי מדינת ישראל.

תיקנתי לך 😁

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

כמו בדיור ככה ברכב אנשים פועלים לפי רגשות בלי להפעיל את הראש.

הרי ברור שכל המכוניות החדשות האלה יצטרכו להתנקז ליד 2 בתור משומשות

וברור שמחירי המשומשות הולכים לקרוס עוד 2-3 שנים

פורסם

1. ההתנפלות על שוק הרכב לא תיפסק כל עוד לא תתפוצץ בועת המימון שאנו חיים בה. כל צוציק יכול להרשות לעצמו רכב חדש במימון כזה או אחר בלי לחשוב יותר מידי.. פשוט "להגשים חלום" או "חיים רק פעם אחת".. שני המשפטים הכי מטומטמים שאני קורא ושומע.

2. שוק הרכב ידע שבירת שיאים בעבר בכמות כלי הרכב שעלו על הכביש (2017, 2018, 2019) - שום דבר לא קרס.. להיפך שוק יד שנייה התעורר וקיבל חיזוק מהתייקרות עקבית של הרכבים החדשים באותן שנים.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

לגבי 1 ממש לא מסכים, לקחת את המשפטים "חיים פעם אחת" ו"הגשמת חלום" מאד קיצוני. אני מאד מאמין בזה ועדיין לא חי על הלוואות.

לגבי נושא השרשור, מי שנפגע בעיקר היה המעמד "הנמוך". נכון, עסקים נפגעו, אבל לא עסקים גדולים. אני מניח שמי שרוכש את המכוניות הנ''ל זה לא המעמד הזה. בניגוד גמור למעמד הזה, ההיי טק, לא נפגע כלל, הוא רק גדל. 

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם (נערך)
לפני 43 דקות, LEGACY 1.8 כתב:

2. שוק הרכב ידע שבירת שיאים בעבר בכמות כלי הרכב שעלו על הכביש (2017, 2018, 2019) - שום דבר לא קרס.. 

אנשים בדרך כלל קונים רכב בעסקת מימון שקר כלשהי שמחייבת אותם להחליף מכונית כל 30-36 חודשים.

מכוניות שנמכרו ב-2018 - 2019 - 2020 עדיין לא נפלטות ליד 2 בכמויות גדולות.

השנה עד אוגוסט מכרו מכוניות כמו בכל 2020. זו כמות פסיכית. 

בסופו של דבר הרכבים האלה יזרמו ליד 2.

לפני 43 דקות, LEGACY 1.8 כתב:

להיפך שוק יד שנייה התעורר וקיבל חיזוק מהתייקרות עקבית של הרכבים החדשים באותן שנים.

לדעתי זו אנומליה בגלל מחסור ברכבים חדשים. אבל המחסור הזה יגמר יום אחד. 

זה כמו מחסור בכרטיסי מסך בגלל בהלת הקריפטו. בשיא הטירוף המחירים של הכרטיסים חדשים עפים לשמיים והמחירים של כרטיסים משומשים מזנקים, אבל ברגע שהטירוף נגמר השוק מוצף בכרטיסים משומשים והמחירים קורסים.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אוגוסט הסתיים על למעלה מ-246000 כלי רכב, וכל הסיכויים שלמרות מיעוט ימי העבודה בספטמבר  נעבור בשבוע הקרוב את רף 250000 כלי רכב חדשים מתחילת השנה.

פורסם

אני חושב שכן. 

אבל לפי התיאוריות שלנו כל שוק יד 2 אמור להיות מוצף ברכבים חדשים שנסחרים מתחת למחירון כי חייבים למכור סגלל עסקאות מימון לא טובות, אך יחד עם זאת דווקא שוק יד 2 מאוד מפותח ואין רכבים 2017-2019 שנמכרים מתחת למחירון או בכמויות רבות. אז מה כן ההסבר? 

אולי דווקא המצב הכלכלי של אנשים בארץ לא כזה גרוע כמו שחושבים. 

• אהבתי 1
  • מעניין 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

אני חושב שרוב האנשים מתודלקים חזק מאוד בהיסטריה ופחד(מי מתדלק אותם? זה כבר דיון אחר) לכן הגישה היא "אכול ושתה כי מחר נמות"

לכן זה לא שיש כסף, פשוט יש הלוואות ומינוס וזאת שגרת החיים. 

לפני 14 שעות, ניקו פ. כתב:

אולי דווקא המצב הכלכלי של אנשים בארץ לא כזה גרוע כמו שחושבים. 

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
פורסם

למזלנו, מערכת הבנקאות שלנו נדיבה ומאפשרת לכל אחד שיש לו הכנסה קבועה להתנהל עם תזרים שלילי. ולכן המצב "שביר" . זה שאנשים מצליחים לנהל אורח חיים תקין ואיפילו מעבר לזה על בסיס תזרים שלילי, לא מהווה הוכחה לכך שהמצב כאן הוא טוב או בריא כלכלית.

החיים כאן עבור רבים הוא מרוץ העכבר בגלגל, אסור לעצור לרגע. כי אז החוב ימוטט את החייב.

• אהבתי 2

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 3 שעות, davemustaine87 כתב:

לכן זה לא שיש כסף, פשוט יש הלוואות ומינוס וזאת שגרת החיים. 

לפני 18 שעות, ניקו פ. כתב:

ההתרשמות שלי היא דווקא שכן יש כסף. הקורונה פגעה ברבים אבל גם פסחה על רבים אחרים שנהנו מעליה משמעותית בחסכון (מכיוון שהרבה אפיקים של "בזבוז" נחסמו בשנה וחצי האחרונה).

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני נוטה להסכים יותר עם מינימיזר.

300 אלף כלי רכב בשנה זה אמנם מספר שיא, אך אני לא חושב שזה בלתי סביר שרובן המוחלט של הרכישות הן של משפחות ממעמד הביניים וצפונה, היכן שיש הכנסות קבועות וטובות יחסית, ואילו ההוצאות פחתו ללא טיולים לחו"ל, אירועים ובילויים. כל אלו יחד, לדעתי, מעידים על כך שזה לא "אכול כי מחר נמות", אלא בעיקר אנשים שהחליטו לשנות סדרי עדיפויות (השנה נתחדש ברכב ובשנים אחרות נעשה דברים אחרים). 

• אהבתי 2

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...