Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1998 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במהלך חיפושי רכב החלטתי להתמקד בדגמים הנ"ל - פיג'ו 308 או סיטרואן C4 בין השנים 2013-2016.

הדגמים שעניינו אותי הם מנועי 1.2 טורבו או מנועי 1.6 ללא טורבו (בשניהם גיר אוטומט).

רציתי לדעת מבין שתי הגרסאות הללו מה ההבדלים מבחינת עלויות הטיפולים ובעיות אמינות ידועות.

אני מאוד רוצה את הדגם של ה1.2 טורבו אך נושא הרצועה המתפוררת קצת הפחיד אותי, והבנתי שבכללי כל כניסה שלהם למוסך מסתיימת באלפי שקלים. 

אשמח לשמוע דעתכם כדי להגיע להחלטה.

פורסם

ה1.2 טורבו לדעתי עדיף גם מבחינת עלויות התחזוקה וגם מבחינת הביצועים.

הבעיה של הרצועה נפתרת בקלות יחסית מספיק להחליף רצועה (עלות חד פעמית של 1500-2000 ש"ח וזהו) במיוחד גם שעכשיו יש ריקול ומחליפים לחלק מהרכבים רצועה בחינם. מעבר לכך המנוע והגיר לא מגלים בעיות נוספות שמעתי על מקרים נקודתיים של צורך בניקוי שסטומים באזור ה100 אלף ק"מ פלוס אבל ככה זה בכול רכב הזרקה ישירה.
עלות התחזוקה ממוצעת בהחלט החלפת שמנים ופילטרים במחיר ממוצע לא יודע מאיפו המידע שכול כניסה במוסך תעלה אלפי שקלים...

ה1.6 לדעתי הוא מנוע לא טוב מעבר לבעיית שרשרת הטיימינג והשסטומים שפחות אקוטית בגרסה ללא הטורבו יש למנוע עוד מחלות אחרות ואנשים שהחזיקו בפועלים ברכבים האלו ושאלתי אותם סבלו ממש. בנוסף הגיר AL4 שמוצמד אליו לא אמין במיוחד ודורש לפעמים תיקונים לכן אני חושב שה1.2 טורבו זאת בחירה עדיפה חד משמעית.

• תוכן חדש...