Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורולה 2010 cranckshaft sensor

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1968 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים ,נדלקה לי נורה כתומה של החלקה וכתוב check engine check v s c .

במחשב במוסך :

Cranckshaft sensor position A circuit.

לדעתי הרכב נוסע מצויין ולא מזייף. 

המוסכניק כאן אומר שלדעתו זו התחלה של בעיה וכדאי לפתוח את המנוע ולנקות מצערת ,משהו כזה, ואם זה לא יספיק להחליף טיימינג...

מה אתם אומרים?

פורסם
לפני שעתיים, amit190 כתב:

המוסכניק כאן אומר שלדעתו זו התחלה של בעיה וכדאי לפתוח את המנוע ולנקות מצערת ,משהו כזה, ואם זה לא יספיק להחליף טיימינג...

אני מת לדעת איך מקוד תקלה חשמלי (circuit code) של חיישן קראנקשפט המכונאי שלך הגיע לניקוי מצערת ולהחלפת שרשרת תזמון. נשמע לי שדיאגנוסטיקה זה לא הצד החזק שלו..

יש לבדוק את החיווט שמגיע לחיישן קרנקשאפט ואם החיווט שלם ואינו פגוע יש להחליף את החיישן.

כפי שנאמר כאן החיישן לא יקר.

אל תתפתה לחיישנים סינים, תשאף לשים חיישן מקורי או מייצרן OE מוכר.

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 3 דקות, dotan123 כתב:

אבל בקורולה הזו יש שרשרת ולא רצועה...

אז מה? גם לשרשראות יש בלאי. זה שאין להן מרווח החלפה יזומה במדיניות טיפולים, לא אומר שהן נצחיות.

בכל מקרה זה לידע כללי, זה לא באמת קשור (לדעתי) לתקלה פה.

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 6 שעות, Igalz כתב:

אני מת לדעת איך מקוד תקלה חשמלי (circuit code) של חיישן קראנקשפט המכונאי שלך הגיע לניקוי מצערת ולהחלפת שרשרת תזמון. נשמע לי שדיאגנוסטיקה זה לא הצד החזק שלו..

יש לבדוק את החיווט שמגיע לחיישן קרנקשאפט ואם החיווט שלם ואינו פגוע יש להחליף את החיישן.

כפי שנאמר כאן החיישן לא יקר.

אל תתפתה לחיישנים סינים, תשאף לשים חיישן מקורי או מייצרן OE מוכר.

תודה רבה

אני אבדוק מחר במוסך טויוטה...

האם זה בעייתי לנסוע עם הרכב עם תקלה כזו כמה ימים? נסיעה עם חיישן תקול יכולה לדפוק משהו במנוע?

פורסם

רגע , אז אולי עדיף ללכת לחשמלאי רכב? 

בכלל , יש הבדל בין אבחון במחשב במוסך טויוטה לבין אבחון במוסך רגיל במחשב כזה שמכיל את כל הדגמים?

פורסם
לפני 12 שעות, amit190 כתב:

האם זה בעייתי לנסוע עם הרכב עם תקלה כזו כמה ימים? נסיעה עם חיישן תקול יכולה לדפוק משהו במנוע?

בגדול מבחינה מכאנית זה לא מאוד בעייתי, למחשב ניהול מנוע יש דרך להתמודד עם המצב. המנוע עשוי לסחוב קצת פחות ושתות קצת יותר דלק כי מערכת תיזמון שסתומים משתנה (VVT) מבוטלת במצב כזה.

חשמלאי לא יעזור לך יותר מידי.

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 18 שעות, Igalz כתב:

אז מה? גם לשרשראות יש בלאי. זה שאין להן מרווח החלפה יזומה במדיניות טיפולים, לא אומר שהן נצחיות.

בכל מקרה זה לידע כללי, זה לא באמת קשור (לדעתי) לתקלה פה.

זו הייתה הכוונה שלי. המכונאי אומר X על תקלה Y ומכניס אלמנט של טיימינג שאין לו קשר בכלל לתקלה 

פורסם

אתה בטוח שלרכב שלך יש רצועת טיימינג

בכל מקרה לפני הרצועה תחליף מוסך, אח"כ שהמוסך האחר יעשה שוב דיאגנוסטיקה וכנראה שיחליף לך חיישן קראנק ויגמור את הסיפור בהרבה פחות ממה שהיית מקבל מהמוסכניק שהתכוון לפתוח לך מנוע, אני נוטה לחשוש שאחרי הפתיחה הוא היה מתקשר אליך ועושה קולות של "אוי אוי אוי איזו צרה, תאמין לי מזל שבאת עכשיו אחרת היה צריך להחליף לך את כל המנוע והגיר והממיר וההגה והמסרק והציריות והמשולשים והבולמי זעזעים ואת המספר רישוי ואת המנורה הקטנה שנדלקת כשפותחים את הדלת... והבנת את המסר)

פורסם

אוקיי כמה עדכונים.

הנורה נכבתה מעצמה ונדלקה שוב ברביעי בערב.

בחמישי בבוקר הלכתי למוסך טויוטה , הנורה כבר לא דלקה כשהגעתי לשם. 

בדקו את המנוע ,ניקו את החיישן וטוענים שהכל בסדר.

בשישי בבוקר שוב נדלקה , ומהיום בבוקר היא כבר לא דולקת.

אני כרגע נכנסתי שוב למוסך טויוטה ואני שוקל מה לעשות. הם אומרים כאן שאם החיישן בסדר זו בעיה בצמה וזה סיפור יקר...

מה אתם אומרים ? שווה לי ללכת להתעקש על החלפה של החיישן?

פורסם

אני מבין מהדברים שלך שבמוסך טויוטה לא מתכוונים לחפש את הפגיעה בצמה, ופשוט מחליפים את כל הצמה קומפלט. גישה די נפוצה למוסכי יבואן, אבל לא הכי חכמה ובמיוחד לא מאוד יעילה לכיס הלקוח.

אם אתה יכול למצוא חשמלאי תותח שיכול לעשות בדיקות רציפות על הצמה, מה טוב.

בכל מקרה, אם החיישן לא עולה יקר מידי, הייתי מחליף גם אותו ליתר בטחון

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 8 דקות, Igalz כתב:

אני מבין מהדברים שלך שבמוסך טויוטה לא מתכוונים לחפש את הפגיעה בצמה, ופשוט מחליפים את כל הצמה קומפלט. גישה די נפוצה למוסכי יבואן, אבל לא הכי חכמה ובמיוחד לא מאוד יעילה לכיס הלקוח.

אם אתה יכול למצוא חשמלאי תותח שיכול לעשות בדיקות רציפות על הצמה, מה טוב.

בכל מקרה, אם החיישן לא עולה יקר מידי, הייתי מחליף גם אותו ליתר בטחון

לא  , הם אומרים שכדי לבדוק את הצמה אני צריך להשאיר את האוטו יום שלם ושזו בדיקה יקרה . אז בינתיים הם יבדקו את הרכב שוב במחשב ואני צריך להחליט. 

התקלה p0335 דרך אגב. 

פורסם
בתאריך 23.12.2020 בשעה 07:40, dotan123 כתב:

זו הייתה הכוונה שלי. המכונאי אומר X על תקלה Y ומכניס אלמנט של טיימינג שאין לו קשר בכלל לתקלה 

האמת שהקשתי את קוד התקלה בגוגל ואני רואה שיש מצב שהשרשרת קשורה לזה , אם היא בלויה הקראנק נותן תקלה אבל היא בעצם המקור.

מעצבן. ממה כדאי להתחיל ? להחליף את החיישן ולראות אם זה מסתדר?

• תוכן חדש...