Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

citroen c5 0- תקלה בהדלקה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2007 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

היום בצהריים  נדלקה לי נורת מנוע ברכב , ברגע שמניעים את הרכב הטורים לא סדירים (עולים ויורדים) כמו כן לא ניתן  ללחוץ על הגז (הטורים לא עולים)

מדובר בסיטרואן c5 2010, כמו כן דוושת הבלם קשה מאוד (כאילו המשאבה לא עובדת), מחיבור למחשב נמצאו התקלות הבאות:

יש לציין שבבוקר מילאתי שמן ודלק - לא חושב שזה קשור אבל בכל זאת.... ונסעתי כ 10 דקות והכל היה בסדר גמור.

============1==============
P1153
Raw code: 1153
ECU: 10
Status: Test is inhibited by other DTC, Validated and stored in non volatile memory
OBDII: Bank 2 Fuel Control Shifted Lean
Citroen: Bank 2 Fuel control shifted lean. MM6LP - Throttle stop learning. Malfunction
============2==============
P0571
Raw code: 0571
Status: Pending fault present during this driving cycle, Test is inhibited by other DTC
OBDII: Cruise control/brake switch A - circuit malfunction
============3==============
P1607
Raw code: 1607
Status: Pending fault present, Pending fault present during this driving cycle, Test conditions are met, Validated and stored in non volatile memory
OBDII: MIL O/P Circuit Malfunction
Citroen: MIL O/P circuit malfunction     MM6LP - Speed limiter.
============4==============
P1622
Raw code: 1622
Status: Pending fault present, Pending fault present during this driving cycle, Test conditions are met
OBDII: Immobilizer ID Does Not Match
Citroen: Immobiliser ID does not match / System anomaly
============5==============

U1313
Raw code: D313
ECU: A4
Status: Confirmed
OBDII: CAN-LS MONITOR DATA ABNORMAL
============7==============

התקלה הראשונה 1153 מסמנת על תקלה בממיר הקטליטי לפי מה שאני מבין.

התקלה השנייה p0571 מסמנת על תקלה בחיישן MAF - לא ברור לי מה זה.

התקלה השלישית - p1607 מסמנת על מכסה דלק לא סגור

התקלה הרביעית - p1622 להבנתי קשורה גם למכסה הדלק

התקלה החמישית u1313 מסמן תקלת תקשורת עם מערכת ה abs.

בקיצור יצאתי מבולבל לגמרי ולא יודע במה להתחיל, אשמח מאוד אם מישהו יכול לשפוך קצת אור .

תודה רבה לכל התותחים

אלון

פורסם

ריבוי כזה של תקלות במכה עלול להיות קשור לתקלה חשמלית שיוצרת פייק תקלות.

בסיטרואן C5 (אבל הדגם הקודם, מ-2007) קצר בתיבת הפיוזים החיצונית יצר לי מצב דומה של ריבוי תקלות. אני לא יודע אם מדובר באותה תיבה גם בדגם שלך, אבל אם כן, והיא עדיין לא הוחלפה, לא הייתי פוסל. זו כמובן יכולה להיות תקלה חשמלית אחרת (מחשב כזה או אחר, צמה, חיבור רופף), או סתם תקלות שהצטברו עם הזמן ולא טופלו, אבל הייתי לפחות מנסה לוודא שזו לא תקלת חשמל.

ד"א,למה מילאת שמן?

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

היה חסר שמן, לא משהו רציני, השאלה היא אייך לתקוף את התקלה הנ״ל מאיפה בכלל להתחיל .....להחליף את תיבת הפיוזים החיצונית.... ? 

פורסם

הייתי מתייעץ עם מוסכניק מקצועי, זו רק אפשרות אחת. אם אתה במרכז יש לך את מוסך גבע בת"א ואורן שירותי רכב בחולון.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

הבעיה שצריך לגרור את הרכב... נראה שאין לי ברירה, מחר אבדוק את תיבת הפיוזים, אבדוק את כל המגעים ואם לא אסתדר  אזמין גרר, אין ברירה כנראה, תודה רבה לכולם.

פורסם
לפני 10 שעות, Alon Goldfiz כתב:

התקלה הראשונה 1153 מסמנת על תקלה בממיר הקטליטי לפי מה שאני מבין.

התקלה השנייה p0571 מסמנת על תקלה בחיישן MAF - לא ברור לי מה זה.

התקלה השלישית - p1607 מסמנת על מכסה דלק לא סגור

התקלה הרביעית - p1622 להבנתי קשורה גם למכסה הדלק

התקלה החמישית u1313 מסמן תקלת תקשורת עם מערכת ה abs.

הפירוש שלך לקודים שגוי. כניראה שחיפשת באיזה אתר כללי ברשת, ולא באתר ספציפי לסיטרואן.

דווקא מה שכתוב לך בתיאור תקלה בפלט ששמת פה הרבה יותר קרוב למציאות.

הקוד הראשון משמעו טווח תנועה לא תקין של פרפר מצערת, ועל פי פורומים של סיטרואן זה לרוב נפתר על ידי ניקוי יסודי של בית המצערת.

התקלה השניה היא דיווח שגוי של מפסק אור בלם, חלק חשמלי זול שיושב על דוושת הבלם, נשלף על ידי רבע סיבוב.

לא סגור לגבי הקוד השלישי

הקוד הרביעי הוא זיהוי שגוי של המפתח הנעה. כניראה קוד זיכרון לא קשור לתופעה.

הקוד החמישי היא בעית תקשורת, לא משהו להתרגש ממנו בנתיים.

תתחיל בדברים הפשוטים: החלפת מתג אור בלם וניקוי יסודי של בית המצערת הכולל פירוק מהרכב וניקוי משני צדדיו.

לימוד מצערת ניתן לעשות ללא סורק על ידי פתיחת סוויץ ולחיצה מלאה של דוושת התאוצה מספר פעמים.

תאפס את התקלות, ותראה אילו תקלות חוזרות מיד. משם ניתן להמשיך.

ותוודא שאתה מסתכל על מידע ספציפי לסיטרואן, כל יצרן נותן לקודים הללו איזה משמעות שבא לו.

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

תודה רבה !!! אבדוק זאת מחר בבוקר , אתחיל מניקוי של המצערת כי כרגע הטורים לא סדירים וזה נראה לי קשור, אעדכן. 

אשמח מאוד לדעת מאיפה לקחת את הפירוש לקודים.

כמו כן לימוד מצערת על ידי פתיחת סוויץ או על ידי הנעה ?

תודה רבה

עריכה אחרונה על ידי Alon Goldfiz
פורסם
לפני 4 דקות, Alon Goldfiz כתב:

אשמח מאוד לדעת מאיפה לקחת את הפירוש לקודים.

מתוצאות בגוגל, אבל לא התוצאה הראשונה שקופצת, אלא חיפשתי פורומים רלוונטים לרכבי PSA

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...