Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם לפקח\שוטר מותר לגעת ברכבך?.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לעיתים אני רואה משאיות או רכבים ששמו סמרטוט על לוחית הרישוי, בעת חניה, על מנת להסתירה וזה מסקרן אותי האם לפקח מותר לגעת בזה.

בבודפשט למשל, אם ירד שלג, לפקח החנייה אסור לפנות את השלג מהחלון, בשביל להניח את הדו"ח.

כיוצא מזה, כביכול אסור לפקח לגעת ברכב (שלא לגרום נזק) ולכן לא מחלק דוחות לרכבים מכוסים בשלג.

להוציא את נושא השלג, מה המצב בארץ?.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

לא יודע מה המצב החוקי , אבל נראה לי שלפחות לשוטר מותר. 

הרי הוא גם יכול לגרור את הרכב , אז על אחת כמה וכמה להזיז סמרטוט שמסתיר את המספר. 

אני מניח שהסמרטוט נועד בכדי לסכל דוחות חניה אוטומטים עם מצלמות , דבר שנפוץ היום בהרבה רשויות. 

אבל אם יבוא פקח הוא כנראה יזיז את הסמרטוט (אם הוא לא יהיה מכוסה בגריז , או משהו כזה ) 

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

אצלנו "נוגעים" חופשי.

לגעת בווישר כדי להניח את הדו"ח, זה נקרא "לגעת ברכב"?.

כי אצלנו עושים את זה כבר עשרות שנים.

פעם הערתי לשוטר, שרשם לי דו"ח, לא להניח את פנקס הדוחות על מכסה המנוע. הוא הסתכל עליי כ-2 שניות, והמשיך לרשום את הדו"ח על הרכב שלו.

אבל ברצינות,  לא הבנתי את השאלה.

אפילו צובעים סביב הרכב שטח "רכב נכה", ואחרכך נוגעים ברכב כדי לשים את הדו"ח.

[למרות שלפני כן, כאשר הרכב עמד שם מקודם, היה מקום חנייה מוסדר].

פורסם
לפני כשעה, yossiaviel כתב:

אבל ברצינות,  לא הבנתי את השאלה.

סתם סקרנות גרידא, שום דבר מאחורי זה.

מובן לגמרי שמרימים קמעה את המגב, לשם הנחת הדו"ח על השמשה, גם בבודפשט אותו דבר.

בנוסף עוד דבר ששם עושים, בחורף כאשר יש גשם הפקח מכניס את הדוח לשקית ומניח על השמשה (מתחת למגב).

פה בארץ, אני לא חושב שנתקלתי בכך ששמים את הדו"ח בשקית שלא יתרטב\יהרס. (למרות שיש פה רק 2 ימי גשם בשנה)

פרנקופיל מושבע!

פורסם
לפני 47 דקות, ariel000 כתב:

סתם סקרנות גרידא, שום דבר מאחורי זה.

מובן לגמרי שמרימים קמעה את המגב, לשם הנחת הדו"ח על השמשה, גם בבודפשט אותו דבר.

בנוסף עוד דבר ששם עושים, בחורף כאשר יש גשם הפקח מכניס את הדוח לשקית ומניח על השמשה (מתחת למגב).

פה בארץ, אני לא חושב שנתקלתי בכך ששמים את הדו"ח בשקית שלא יתרטב\יהרס. (למרות שיש פה רק 2 ימי גשם בשנה)

הפקחים של עיריית תל אביב שמים את הדוחות הדבקה שלהם עטופים בניילון בתקופת החורף. גם מחייבים אותך 30 אגורות במסגרת חוק השקיות 😉

לפני כמה שנים ראיתי בר"ג פקח שנלווה לגרר. עוד לפני שהפקח סיים להדפיס את הדוח הגרריסט כבר היה בתוך הרכב הוריד בלם יד לפני הגרירה. ואם זה לא נקרא לגעת ברכב אז אני לא יודע מה כן.

פורסם (נערך)

סתם לידע הכללי של כולם

השוטרים בארה"ב נוגעים בפנס האחורי של הרכב של מי שעצרו כדי להשאיר את הדנ"א שלהם.

מפתיע? לא כל כך- השוטר יוצא מנקודת הנחנה שאם יקרה לו משהו במהלך האינטרקציה עם הנהג- יוכלו לאתר את הרכב ע"י בדיקת דנ"א שתזהה את השוטר על הרכב. הגיוני?

מדהים לפי דעתי.

יש מצב שגם בארץ השוטרים והפקחים חושבים שיועיל להם להשאיר תאים מתים על הרכב של כולם.

חומר למחשבה.

סימוכין : https://www.mentalfloss.com/article/502605/reason-police-officers-tap-your-taillight-when-they-pull-you-over

עריכה אחרונה על ידי אריאל הברזל
פורסם
לפני 46 דקות, YaronNahum כתב:

למיטב ידיעתי , בשביל לפרוץ לרכב על מנת לגרור אותו נדרשת נוכחות של שוטר ולא של פקח. 

יכול להיות. כבר עברו כמה שנים מאז. 

פורסם
לפני 4 שעות, אריאל הברזל כתב:

סתם לידע הכללי של כולם

השוטרים בארה"ב נוגעים בפנס האחורי של הרכב של מי שעצרו כדי להשאיר את הדנ"א שלהם.

מפתיע? לא כל כך- השוטר יוצא מנקודת הנחנה שאם יקרה לו משהו במהלך האינטרקציה עם הנהג- יוכלו לאתר את הרכב ע"י בדיקת דנ"א שתזהה את השוטר על הרכב. הגיוני?

מדהים לפי דעתי.

יש מצב שגם בארץ השוטרים והפקחים חושבים שיועיל להם להשאיר תאים מתים על הרכב של כולם.

חומר למחשבה.

סימוכין : https://www.mentalfloss.com/article/502605/reason-police-officers-tap-your-taillight-when-they-pull-you-over

לא דנ"א, תביעת אצבע

פורסם

מותר להניח דו"ח תחת מגב -גם לשוטר וגם לפקח. בימים גשומים, אכן מניחים דו"ח בתוך שקית (יש שקיות ניילון מיוחדות, ואם נגמר -יש שקית סופר). 

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לפי החוק מותר לשוטר או לפקח להניח או להדביק הודעת דוח על הרכב. משמע מותר לו לנגוע ברכב.

אגב, משתמשים בהיתר של 'להדביק' בכדי למרוח דבק על רכבים נטושים ולהזיק לרכב, גם חוצפה.

להוריד סמרטוט שתלוי על הרכב זה לא לנגוע ברכב, בסך הכל הפקח עוזר לנהג להסיר לכלוך שנצמד לרכבו.....

מה עשו בעבר לרכבים שהיו מכוסים בכיסוי (ובלי הדפסת מס' רכב ובלי 'חלון' למס' רישוי)?

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

• תוכן חדש...