Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוות דעת על גולף mk4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן חברים,  אני רוצה לקנות רכב ועומדות בפניי אפשרויות רבות, אחת האפשרויות אצלי היא גולף mk4 אני אשמח לחוות דעת על הרכב והאם יש תקלות נפוצות ?

קצת פרטים על הרכב: גולף mk4 שנת 2001 עם 155 אלף קילומטר והמצב הקוסמטי נראה טוב למדי המחיר הוא 10k

עריכה אחרונה על ידי דימה
פורסם (נערך)

אני לא בקיא במחירון רכבים, אבל בסכום הזה ניתן לרכוש רכב יפני/קוראני צעיר יותר.

רכב "מזדקן" כזה מצריך כיס עמוק לתחזוקה, במיוחד אם לא תוחזק כהלכה.

אתה כנראה "נעול" על גולף, אבל כדי שהרכישה תהיה משתלמת, הרכב הספציפי חייב להיות מטופל לפי הספר, עם היסטוריית טיפולים מוכחת. איזה יד הרכב? הנסועה שלו נמוכה מאוד, כך שגם היד צריכה להיות נמוכה.

בדגמים האלה זכור לי שהגיר היה זקוק לקרור נוסף, ולהרבה רכבים הותקן קולר גיר.

אם הרכב לא מתוחזק מכנית ברמה גבוהה, זו לא קניה כדאית, בטח לא במחיר הזה.

עריכה אחרונה על ידי pasat04
  • רעיון טוב! 1

פורסם

הי דימה, יהיה טוב אם תגיד לנו איזה דגם של MK4 אתה שוקל לקנות - איזה מנוע ואיזה גיר.

אני החזקתי MK4 1.6 ידנית שנתון 2002 עד לפני שנה במשך כ-5 שנים במהלכם נסעתי עליה כ-120 אק״מ, היא הראתה אצלי אמינות מעולה!

כמו שאמר לך החבר מעלי, מדובר ברכבים שרגישים יחסית להזנחה, לא הייתי רוכש רכב שלא טופל כמו שצריך בזמן עם חלפים ונוזלים איכותיים, וגם אז מדובר ברכב ותיק, תהיה מוכן להוציא עליו קצת כסף בתחזוקה. היתרון הוא שהדגם מאוד נפוץ בעולם ויש לו חלפים בשפע, ובמידה ואתה חובב DIY תוכל למצוא מדריכים פחות או יותר לכל דבר ברכב הזה.

מעבר לזה מדובר ברכב איכותי למדי, מאוד יציב וכזה שכיף לנסוע איתו נסיעות ארוכות, בעיני הוא גם נראה מעולה עם עיצוב שעומד בכבוד במבחן הזמן.

המחלות הידועות שלו תלויות בדגם אבל בגדול החלונות שלו נוטים ליפול (לי לא היתה בעיה כזאת אישית), יש לעיתים בעיה בנעילה המרכזית ובלא מעט פולקסווגנים מהשנים האלה יש בעיה ברדיאטור חימום הפנימי שנסתם וכתוצאה מכך אין חימום בחורף, מנוע הV5 לא מאוד אמין והגיר האוטומטי נוטה להתחמם אם לא הותקן לו קולר. 

אתה מוזמן לחפש את הסקירה שעשיתי לשלי כשפרדתי ממנה כדי לקרוא פרטים נוספים.

בהצלחה!

MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם
לפני 7 שעות, shakedi כתב:

הי דימה, יהיה טוב אם תגיד לנו איזה דגם של MK4 אתה שוקל לקנות - איזה מנוע ואיזה גיר.

אני החזקתי MK4 1.6 ידנית שנתון 2002 עד לפני שנה במשך כ-5 שנים במהלכם נסעתי עליה כ-120 אק״מ, היא הראתה אצלי אמינות מעולה!

כמו שאמר לך החבר מעלי, מדובר ברכבים שרגישים יחסית להזנחה, לא הייתי רוכש רכב שלא טופל כמו שצריך בזמן עם חלפים ונוזלים איכותיים, וגם אז מדובר ברכב ותיק, תהיה מוכן להוציא עליו קצת כסף בתחזוקה. היתרון הוא שהדגם מאוד נפוץ בעולם ויש לו חלפים בשפע, ובמידה ואתה חובב DIY תוכל למצוא מדריכים פחות או יותר לכל דבר ברכב הזה.

מעבר לזה מדובר ברכב איכותי למדי, מאוד יציב וכזה שכיף לנסוע איתו נסיעות ארוכות, בעיני הוא גם נראה מעולה עם עיצוב שעומד בכבוד במבחן הזמן.

המחלות הידועות שלו תלויות בדגם אבל בגדול החלונות שלו נוטים ליפול (לי לא היתה בעיה כזאת אישית), יש לעיתים בעיה בנעילה המרכזית ובלא מעט פולקסווגנים מהשנים האלה יש בעיה ברדיאטור חימום הפנימי שנסתם וכתוצאה מכך אין חימום בחורף, מנוע הV5 לא מאוד אמין והגיר האוטומטי נוטה להתחמם אם לא הותקן לו קולר. 

אתה מוזמן לחפש את הסקירה שעשיתי לשלי כשפרדתי ממנה כדי לקרוא פרטים נוספים.

בהצלחה!

תודה על התשובה המפורטת שקד, הדגם שעליו דיברתי הוא גנריישן מנוע 2.0 115 כ״ס.

פורסם

יש אצלי בורה כזו מאותו שנתון עם מכניקה זהה ו 218K ק"מ. אני יד ראשונה. באוטו הותקן קולר לגיר לפני שנים כאמצעי מניעתי. לניסיוני אוטו באמת טוב בהרבה מתדמיתו הדי מפוקפקת, גם מבחינת אמינות, תחום שבו הוא מפתיע לטובה. נוסע מצוין, מסיבי ונוח יחסית. גיר פלנטרי מעולה, הגם שיש בו רק ארבעה הילוכים, מעדיף אותו על DSG ( ויש לי בסיס צמוד להשוואה ). אבל ניסיון עם אוטו אחד לא מלמד על כולם. בעובדה היה לי גם גולף 4 ידני מנוע 1.8 יחד עם הבורה, מכרתי אותו לפני שנים ולא רק בגלל שנסע הרבה פחות טוב מהבורה, הוא פשוט לא הפסיק לבקר במוסכים. צריך גם מזל ובעיקר אוטו שטופל כמו שצריך.

פורסם
לפני 4 שעות, Mr.Hybrid כתב:

הייתה בבעלותי במשך 5 שנים 

מודל 2001 מנוע 1.6 אוט'

האם זה רכב ראשון שלך?

IMG_9116.JPG

לא אחי, מה שאני מעוניין לקנות היא מנוע 2.0 

B5F2BAD2-D8A5-4E40-95F9-A1DB202F3E02.png

אז בקיצור מה שאתם אומרים שעדיף לי מהשנים האלה יפנית וזהו ?

פורסם

לא בהכרח. פשוט תדע למה אתה נכנס, זה שהרכבים האלה שרדו בכמויות גדולות מראה שהם בסך הכל אמינים
אם אתה מוכן להשקיע קצת בטיפולים ולא לחתוך פינות ורוצה ספציפית את הגולף אז זה עשוי להיות שווה, אבל אם אתה רק מחפש אמצעי תחבורה זול תחפש רכב חדש יותר

Sent from my iPhone using Tapatalk

MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם

רכבים בגיל הזה, בעיקר גרמניות, תבדוק טוב-טוב! הפרמטר העיקרי זה איך היא טופלה, לא מה המצב הקוסמטי שלה. בלי תיעוד טיפולים מוכח זה בעיה.

הגולף דור 4 יחסית רגישה להזנחה וכפי שציינו לפניי הנושא של הקולר גיר יכול להוות אישיו רציני במידה הוא לא הותקן.

לי זכור דווקא בעיה של תקרה נופלת. נתקלתי בזה ב-1.6 בייסיק שהייתה באמת אמינה אבל יחסית מתפרקת מבחינת פלסטיקה וב-V5 שמי החזיק בה שפך עליה הון תועפות בתיקונים.

אה ודרך אגב מה שצילמת זה לא ג'נרשיין, זו הרמת אבזור מתחתיה

• תוכן חדש...