Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל שנה נהרגים כמה מאות אנשים, או עשרות אלפים בעולם בתאונות דרכים.

כולנו יודעים, שאם אתה כבר נקלעת למצב תאונה, ולא הצלחת לחזות אותה מראש, הצ'אנס האחרון שלך, או של הולך הרגל שמולך, זה להספיק לבלום בזמן. או בהתנגשות בין רכבים, שלפחות שהרכב האחר בתאונה יספיק לבלום .

המעבר ממצב של שיוט רגוע ושמיעת רדיו להבנה שאתה במצב חירום ושעוד שניה תימרח על אוטו אחר הוא מפתיע בלשון המעטה.

לא רק זה, גם כשאתה רוצה לבלום, אתה מבזבז בערך 0.3 שניה על העברת הרגל מהגז לברקס, ואולי עוד כמה עשיריות, אחרי שלחצת, אם לבלמים אין נשיכה ראשונית חזקה.

בכל מקרה, בכביש הראשי, 0.3 שניה מיותרות, פירושן שהתקרבת עוד 10 מטר לכיוון ההתנגשות מבלי שהתחלת לבלום!

באופנועים למשל, נוהגים לנסוע עם שתי אצבעות בהיכון על ידית הבלם הקדמי (זה "ששותל" את האופנוע חזק). כלומר אתה יכול באפס זמן כמעט, לעבור מגז לבלימה חזקה.

חשבתי לעצמי, למה בעצם הסטנדרט במכוניות אוטומטיות, אלו שממלאות את ארצנו ואת אמריקה, זה להפעיל את שתי הדוושות באותה רגל?

לדעתי, אילו היו בונים רכבים כך שרגל שמאל נחה ממש מעל לדוושת הבלם, ואין בעיה ללחוץ על הבלם מיידית בכל פעם שצריך, היו נחסכים הרוגים רבים, ופצועים רבים היו נפצעים קל יותר משמעותית. ובנוסף יהיו הרבה פחות תאונות קטנות שנובעות מאי שמירת מרחק בתנועה צפופה, או בפקקים.

כמובן צריך גם ללמד נהיגה במכוניות בעל דוושת בלם שמאלית, ונהגים קיימים יכולים להתרגל לזה תוך מספר שעות נהיגה, ואף לפתח רגש ועדינות ברגל שמאל.

מה דעתכם?

האם שינוי כלכך פשוט (וכלכך מתבקש לדעתי) יכול להציל נפשות?

פורסם

יש לי רעיון יותר טוב - להתקין חיישן מרחק בחלק הקדמי של הרכב, לחבר אותו למחשב פשוט שיחשב את מרחק הבלימה הדרוש במהירות הנוכחית, וכל פעם שהרכב מתקרב יותר מדי לאובייקט שלפניו הוא פשוט יאט או לחילופין יבלום את הרכב לחלוטין.

לא נוהגים עם רגל על הגז ורגל על הברקס כדי שלא יווצר מצב שתלחץ על שניהם ואז מרחק הבלימה יגדל (ואתה עלול לאבד שליטה על הרכב ככה - כמו בקארטינג - תקנו אותי אם אני טועה)

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אני חושב שזה רעיון נחמד ואפילו נכון!

אבל לפי דעתי כשאתה בולם עם הרגל שאיתה אתה לוחץ גם על הדוושה ישך יותר טאץ ומרגיש את העוצמה יותר טוב.. ככה לפי דעתי

פורסם

הזמן שיקח לך להעביר את רגל שמאל ממקום המנוחה שלה ללחיצה על הבלם הוא אותו זמן שלוקח לך להעביר את הרגל מהגז לברקס, תחשוב על זה, זה אותו דבר.

אתה יכול להיסתכל על הגז כמקום מנוחה ליד דוושת הבלם.

כמו-כן נהיגה עם רגל שמאל בולמת דורשת מיומנת ברמה גבוהה הרבה יותר מנהיגה רגילה, שכן כל פעם שבולמים צריך גם להרים את הרגל מהגז, דבר שנעשה באופן אוטומטי בנהיגה בצורה רגילה. ובנוסף צריך רגישות גבוהה בשתי הרגליים.

כמו בקארטינג - תקנו אותי אם אני טועה
בקארטינג ברוב המקרים עזיבת גז מספיקה להיכנס כמו שצריך לפנייה, אם מגיעים למצב של בלימה בטוח עוזבים את הגז לפני. בכל מקרה אף פעם לא לוחצים על גז וברקס בו זמנית.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

טכניקת הבלימה ברגל שמאל היא דבר שבשימוש נורמלי בעולם המירוצים, זה פשוט דבר שמתרגלים (ה-מ-ו-ן) עד ששולטים בזה כמו שצריך, בעיקר במכוניות עם שלוש דוושות... לקח לי שנה של תרגול להגיע לרמה שאני בולם בשתי הרגליים באותה רמת רגישות או לפחות מאוד קרובה לה.

בכל מקרה, נראה לי שיהיה הרבה יותר פשוט ללמד אנשים לשמור מרחק כמו שצריך (הפלא ופלא, זה עובד מעולה) מאשר ללמד אותם לבלום ברגל שמאל... שמירת מרחק נורמלית תאריך את הזמן והמרחק שאתה יכול להגיב בו.

אגב, לחישוב הזמן שלך שכחת להכניס את גורם מהירות התגובה האנושית שבממוצע לאדם לוקח שניה שלמה לעבד את הנתונים ואתה עובר מרחק גדול מאוד בשנייה הזו, ואז אתה רק מתחיל להזיז את רגל ימין לדוושת הבלם... יש מקרים שבזמן הזה כבר עדיף להפעיל את הוישרים :twisted:

מוטי.

פורסם
יש לי רעיון יותר טוב - להתקין חיישן מרחק בחלק הקדמי של הרכב, לחבר אותו למחשב פשוט שיחשב את מרחק הבלימה הדרוש במהירות הנוכחית, וכל פעם שהרכב מתקרב יותר מדי לאובייקט שלפניו הוא פשוט יאט או לחילופין יבלום את הרכב לחלוטין.
המערכת כבר כיימת בכמה רכבי יוקרה בגרסאות שונות ומשונות והיא בעיקר משולבת במערכת שנקראת "בקרת שיוט אקטיבית"

או active cruise control ואם אני לא טועה היא גם פועלת בזמן אמת בזמן נהיגה

עם מחירי הדלק של היום צריך להיות יצירתיים...

"...торможу редко, но метко"

פורסם

מה שבקרת שיוט אקטיבית עושה הוא להתאים את המהירות שלך אוטומטית לרכב שלפניך, לדוגמא:

אתה בוחר להפעיל את בקרת השיוט ב 140 קמש, אתה נוסע בנתיב השמאלי על 140 ופתאום נכנס רכב שנוסע 120 לנתיב, בקרת השיוט תזהה את זה, תוריד את מהירות הרכב שלך לפחות מ 120 עד שתתרחק מספיק מהרכב שנוסע 120, אז היא תחזיר את מהירות הרכב בחזרה ל 120, כאשר הרכב מלפניך יפנה את הנתיב, בקרת השיוט תגביר אוטומטית את המהירות בחזרה ל 140.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• אחראי פורום
פורסם

זה רעיון טוב ולא טוב. את הטוב- ידוע למה.

מלמדים את זה בקורסים לנהיגה מתקדמת לצורכי גז ביניים וכד',

לנהגים מקצוענים זו שיטה מצויינת.

הלא טוב-תחשבו שבזמן חירום הלחץ גדול, מה גם שכפות הרגליים לא כאלה קטנות.

אתם עלולים ללחוץ בטעות גם על הגז ואז אין כמעט בכלל בלימה.

להיפך, זה עלול לגרום לנהג לאבד שליטה ואז במקום לדרוס את אותו מסכן,

הוא יעוף למדרכה וידרוס מישהו אחר.

וחוצמזה...הנהגים המופלאים שיש לנו פה...אין להם קורדינציה לאותת כמו שצריך,

אז יכולות בלימה כמו של מקצוענים?? לא נראה לי.

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• אחראי פורום
פורסם

התכוונתי לצורכי גז ביניים, כשבולמים ומורידים הילוכים אז בעזרת גז

ביניים "משווים" את הטורים לגובה הטורים של ההילוך שיבוא,

כך אין קפיצות בהעברה ולא מאבדים מומנט.

ואז השימוש ברגל אחת - גז+ברקס.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
המערכת כבר כיימת בכמה רכבי יוקרה בגרסאות שונות ומשונות והיא בעיקר משולבת במערכת שנקראת "בקרת שיוט אקטיבית"

או active cruise control ואם אני לא טועה היא גם פועלת בזמן אמת בזמן נהיגה

אז יאללה למכור קיטים כאלה לציבור!

:D

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אצלנו בקאדילק יש שני כפתורים בהגה שעל אחד מהם רשום-cruise control אז זה אומר שיש לנו את המערכת הזו ברכב?

נ.ב

סליחה שנכנסתי לשירשור בשאלה ,אבל פשוט זה מזמן סיקרן אותי .

תודה מראש

לירון

פורסם

.

לא זה לא אומר את זה... כשאתה לוחץ על הכפתור של הקרוז קונטרול האוטו יישאר באותה מהירות שבה הוא נמצא באותו זמן ולא ירד או יעלה ממנה... אתה יכול להוריד את הרגל מהגז... כשאתה לוחץ שוב על הגז או על הברקס הקרוז קונטרול מתבטל ואתה שוב שולט על המהירות..... אבל זה לא מווסת את המהירות שלך ביחס לרכב שממולך.

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

פורסם

את זה אני יודע.

זה נקרא בשפה פשוטה: טייס אוטומטי,נהג אוטומטי.

חשבתי לרגע שאולי יש לנו את המערכת הזו,אבל לא נורא.

ממילא אני לא משתמש בזה, אני נהנה מהנהיגה עצמה.

• תוכן חדש...