Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

ברצוני לפני הקיץ לעשות ניקוי רדיאטור והחלפת נוזל קירור.

איזו נוזל קירור יתאים לרכבי?

ובנסוף לכך אחרי 5K ק"מ אני רוצה להחליף שמן. אני יודע שהסוג הוא 10W40 אבל אני לא יודע אם לקחת חצי סינטטי או סינטטי מלא. לרוב בגלל שאני לא יודע את ההבדלים בינהם ומה יותר בריא למנוע בן 10 עם 90K ק"מ.

הייתי רוצה לדעת אילו חברות הכי כדאי לקנות, שלא יהיו יקרות וגם טובות.

אם יש לכם המלצה לחנות טובה וזולה בצפון שממנה ניתן לרכוש את המוצרים הנ"ל אני אשמח לכתובת.

בברכה L.A

פורסם

איזו פיאט ברשותך?

לפי דעתי גם שמן רגיל יעשה את העבודה, אבל אם מתעקשים אז חצי סינטטי יספיק..

אני לא מאזור הצפון אז אני לא יכול להמליץ , מצטער...

בברכה,

volvo 240

פורסם
שלום רב.

ברצוני לפני הקיץ לעשות ניקוי רדיאטור והחלפת נוזל קירור.

איזו נוזל קירור יתאים לרכבי?

ובנסוף לכך אחרי 5K ק"מ אני רוצה להחליף שמן. אני יודע שהסוג הוא 10W40 אבל אני לא יודע אם לקחת חצי סינטטי או סינטטי מלא. לרוב בגלל שאני לא יודע את ההבדלים בינהם ומה יותר בריא למנוע בן 10 עם 90K ק"מ.

הייתי רוצה לדעת אילו חברות הכי כדאי לקנות, שלא יהיו יקרות וגם טובות.

אם יש לכם המלצה לחנות טובה וזולה בצפון שממנה ניתן לרכוש את המוצרים הנ"ל אני אשמח לכתובת.

בברכה L.A

לפיאט יש נוזל קרור מזה שנים רבות שנקרא Paraflu. זה הנוזל המומלץ על ידי היצרן, והוא מכיל בתוכו את כל התוספים שהיצרן חושב שנחוצים כדי לשמור את מערכת הקירור במצבה האופטימלי.

תוכל להשיגו בחנויות המתמחות בחלפים. אני יכול לתת לך שמות בת"א, לא בצפון.

שמן לא סינטטי יעשה את העבודה.

בספר היצרן רשומה הצמיגות הנחוצה למנוע שלך - חשוב להקפיד עליה ולא להשתמש בשמנים בעלי דרוג צמיגות אחר.

אם רשומים מספר סוגי שמנים, עליך להשתמש בזה שתחת עמודת "מדינות חמות".

ככלל, במכוניות ישנות לא כדאי להחליף סוגי שמן. השמן הסינטטי יכול להמיס "התגבשויות" של שמן מינרלי וכתוצאה מכך יפרצו אטמים שנמצאים לקראת סוף דרכם.

פורסם

פאראפלו די יקר יוצא.

זה מגיע במרוכז במיכלים של ליטר אחד. על המיכל רשום לערבב 50/50 עם מיים מזקוקים. מיכל אחד עולה בנתניה 31 ש"ח ובתל אביב אם אני לא טועה 40 ש"ח. מוכרים ממליצים לערבב 3 ליטרים של פאראפלו עם 2 ליטרים של מיים.

בקנייה של המיכלים תשימו לב לתאריך התוקף של הנוזל. יכול להיות שזה יהיה זול אבל התוקף לא יהיה לזמן רחוק.

תקנו אותי אם אני טועה...

פורסם

מדובר על פונטו SX 75 שנת 95.

בספר רכב רשום להשתמש ב10W40 שמן חצי סינטטי.

טמפ' עבודה בין 25- מעלות לבין 40+ מעלות.

משהו יכול להמליץ על שמן טוב בעל התכונות הנ"ל וכמבון שלא יהייה יקר.

האם משהו יודע אם ניתן לקנות נוזל יעודי פאראפלו באזור הצפון?

עריכה: לגבי נוזל יעודי פאראפלו, אכן בספר רכב רשום יחס עירבוב למים מזוקקים הוא 50/50.

בברכה L.A

פורסם
מוכרים ממליצים לערבב 3 ליטרים של פאראפלו עם 2 ליטרים של מיים.

פיאט (היצרן) ממליצה על יחס 50:50.

המוכר ממליץ על יחס אחר (שב-מ-ק-ר-ה מצריך רכישה גדולה יותר).

נראה לי לא מסובך לבחור את ההמלצה הנכונה מבין השתיים.

לגבי המחיר - אכן יקר.

פורסם

משהו מכיר בצפון חנות טובה לקניית, שמן 10W40 חצי סינטטי מחברה טובה ונוזל קירור מסוג פאראפלו?

תודה מראש L.A

• תוכן חדש...