Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2151 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי פיאט 500 איקס שנת 2016 (זה הג׳יפון, לא להתבלבל עם הפיאט 500 הרגילה) עם מנוע 1.4 ליטר טורבו. לפני משהו כמו שבועיים מדדתי שמן וראיתי שהמדיד נמצא בחצי. הרכב עבר טיפול שנתי משהו כמו 8 חודשים קודם לכן ובזמן הזה נסעתי כ-10,000 ק״מ. אבא שלי אמר לי שהרכב מתחיל לאכול שמן וזה אומר שהמנוע לא תקין ושאני צריך לשים לב לזה. אמרתי לו שפעם שמעתי שהדגם של האוטו שלי ״שותה שמן״ אז אני לא בטוח שזה לא תקין לאור כך שנסעתי 10,000 ק״מ בזמן הזה. באותו היום נסעתי לאוטו דיפו וקניתי ליטר שמן (זה שאמרו לי שם, את הסוג היותר יקר) והוספתי את כולו (בהמלצת אבא שלי). מישהו יודע משהו על זה שהדגם של האוטו שלי צורך הרבה שמן? האם נשמע סביר לאור הק״מ שנסעתי?

בנוסף, מדדתי שמן מקודם אחרי שהרכב לא זז משהו כמו 18 שעות והשמן היה מעל המדיד (סנטימטר מעל בערך). האם זה תקין או שאני צריך לנסוע למוסך? אני רק אגיד שמאז שמילאתי שמן לפני שבועיים הרכב נסע תקין ולא הרגשתי איזשהן בעיות... 

תודה מראש

פורסם

אתה בטוח שאחרי הטיפול המדיד היה בול על קו ה-FULL? נראה שהרכב אכל קצת שמן אבל נסע 10 אלף ק"מ אז זה לא משהו חריג. 

אם אתה מרגיש שהגזמת במילויי עדיף ללכת למוסך שמטפל ברכב ולבקש שירוקנו לך קצת. 

תעקוב אחרי מצב מפלס שמן כל שבוע שבועיים. חצי ליטר שמן פעם ב-10K ק"מ זה סביר ביותר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כשמדדת את השמן - המנוע היה מכובה כבר לפחות 10 דקות ?  כי אם לא - פשוט השמן עוד לא ירד לאגן השמן.

השמן שקנית ("הסוג היותר יקר שלהם") - זה לא אומר שזה השמן שמתאים למנוע שלך.  זה רק אומר שזה השמן היקר יותר שלהם.  זה אפילו לא אומר שזה שמן טוב באמת (אם כי גם לא שולל זאת).  בספר הרכב תמצא את סוג השמן (צמיגות ומפרטים) הנדרש.  ואם אתה רוצה להיות מעודכן (לפעמים יש שינויים מאז הדפסת הספר ורכישת הרכב) פנה ליבואן.

מדיד שנמצא בחצי - זה לא ליטר שמן חסר.  סביר להניח שמלאת יותר מדי, ובעקרון זה לא טוב.

אחרי כל זה, ובמיוחד מכיוון ש 10,000 ק'מ כבר עברת מהטפול הקודם, הייתי לוקח את הרכב למוסך שמכיר אותו ויודע איזה שמן הוא דורש, וכמינימום מבצע החלפת שמן.  אח'כ תבדוק מה גובה השמן במדיד (כזכור - אחרי שהמנוע דומם כבר מספר דקות) ואז יהיה לך למה להתייחס בעתיד.

• רעיון טוב! 1
פורסם

למיטב זכרוני המרחק בין המקסימום למינימום על המוט הוא ליטר ( אולי חצי, לא בטוח, דורש בירור ) בכל מקרה הוספת יותר מדי. צריכת שמן של חצי או רבע ליטר ל 10K ק"מ היא לגמרי סבירה, אפילו זניחה. הצרה אצלך שגם הוספת שמן שלא בטוח עומד בדרישות התקן של היצרן, מה שמנועי טורבו רגישים לו יותר ממנועים אטמוספריים. גש למוסך, ממילא החלפת שמן אחרי 10K ק"מ היא ענין נכון, כמו שנכתב למעלה, ופעם הבאה שאל מישהו אחר, לא את אבא שלך.

פורסם

היי, קודם כל תודה רבה על התגובות המהירות!

אני אסע בשבוע הבא למוסך ואעשה את הטיפול השנתי מוקדם יותר פשוט, מקווה שזה יעזור. אמדוד מחר בבוקר את השמן פעם נוספת, רק בשביל לראות כמה זה בדיוק מעל המדיד ואעדכן אותו, אנסה אפילו להעלות תמונה. בינתיים לצערי הרב אני צריך להמשיך לנסוע עם האוטו, הסופש יש לי לנסוע איתו לא מעט, כי אני מתנדב וצריך לבקר משפחה, כמה זה נורא ומסוכן? 

פורסם

גם לא ברור איזה שמן מלאת, המלצות של מוכר לא תמיד תואמות את דרישות היצרן.

ספר רכב יש? תבדוק שם בפרק המפרטים איזה שמן היצרן ממליץ, צמיגות ותקן. זה יהיה כנראה משהו כמו 5W-30 בתקן ACEA C3 (תבוק אותי). 

אתה יודע איזה שמן מלאת? זאת אומרת צמיגות ותקן, לא של איזה יצרן.

פורסם (נערך)

אני לא זוכר איזה שמן זה היה לצערי... לדעתי היה בשם של השמן את המספר 40.

זו תמונה של המדיד שמן לפני שהנעתי את האוטו בבוקר.

5A0A9543-C440-42CD-AEAC-1D3C84052F0B.jpeg

עריכה אחרונה על ידי סטודנט97
פורסם

ברכב טורבו מודרני שימוש בשמן לפי תקן שמגדיר היצרן, חשוב מאוד.

אם אתה לא יודע איזה שמו מלאת, ממליץ לעשות טיפול להקדם. לוודא שממלאים את השמו הנכון ובמפלס הנכון. תסתכל בספר רכב איזה שמן האטו צרעך. ואם צריך להשלים מפלס, אף פעם אל תמלא שמנים בלי להסתכל על האריזה אפילו.

פורסם

אי אשר לענות על סמך זה.

תעלה אם אתה יכול צילום של החשבונית + צילום מספר רכב של מפרט היצרן לטיפול. זאת אומרת אם זה היה טיפול 60.000 ק"מ, תבדוק מה היצרן מנחה לבצע בטיפול 60.000 והאם זה מה שבוצע.

• תוכן חדש...