Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מיקמיק - לא ברור לי מה הקשר למה שכתב אדי .

אתה רשמת :

"אדי, זה חדש לך שאנשים שקונים מגברים יוקרתיים, לא נהנים משינוי כל שהו בסאונד כתוצאה מכך ?|"

רשמת משהו לא נכון ולזה התיחסתי.

אם עכשיו אתה טוען שיש הבדלים בין מגברים ( בין אם הם הבדלים קטנים או גדולים ) אז אחלה.

אם אתה רוצה להמשיך לטעון שוואט זה וואט ולא משנה מאיזה חברה הוא מגיע - גם אחלה. אבל כל התאוריות האלו שלך , לא מתארות את מה שמתרכש ברכב. ברכב יש מגבר. לא מגבר מסורס , לא מגבר בלי קרוס , לא מגבר שהגבלנו לא את ההספק , ברכב יש לנו רעשים שחלק מהמגברים סופחים וחלק לא , לא מגברים עם ספקים וצריכת זרם וחשמל אידיאלים ועוד מיליון פרמטים שונים.

שי , לא משנה איך תהפוך את זה . מגבר זה מגבר. אם אתה רוצה להתיחס למגבר תתיחס אליו בתור מה שהוא. אם אתה רוצה להתיחס למספר רכיבי אלקטרוניקה שמסוגלים להגביר סיגנל מסוים - תרשום את זה.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

"שי , לא משנה איך תהפוך את זה . מגבר זה מגבר. אם אתה רוצה להתיחס למגבר תתיחס אליו בתור מה שהוא. אם אתה רוצה להתיחס למספר רכיבי אלקטרוניקה שמסוגלים להגביר סיגנל מסוים - תרשום את זה.

"

בכל תרד שדנו בנושא כתבתי זאת.

אפילו בתרד הזה בשלב מסויים כשהבהרתי את עמדתי.

והעמדה שלי עדיין נישארת זהה, לא רוכשים מגברים יוקרתיים בשביל שינויים בסאונד.

כי כפי שגם אתה ציינת, שיכול להיות שהיית מוצא את השינוי שאתה קיבלת, גם במגברים זולים יותר.

ולכן, כפי שבאתי להסביר לאדי, להשתמש בתירוץ כמו, "הרבה קונים מותגים יקרים" , זה לא אומר שמבחינתם זה נוח לאוזן יותר מאלטרנטיבות אחרות, זה פשוט אומר שהתקציב שלהם מאפשר להם מותרות.

בכל אופן, אני אישית מרגיש לא בנוח לעשות אבל לפותח התרד, עופר אם אתה מעוניין להמשיך בדיון הזה אין לי שום בעיה, רק בוא נעשה את זה עם טופיק מוגדר, ואחד שיהיה קשור לנושא.

אדי, אני לא יודע למה .. אבל כל ויכוח שלך.. בין אם זה איתי או מישהו אחר בפורום.

או שאתה לא מובן בו, או שהדרך בא אתה מתבטא לא ממש מובנת.

הרבה פעמים השתמשת במושג, "פתחת אותו ?", ותמיד רציתי תשובה ...

במקרה ...................

ממש במקרה ! , היום פתחתי מגבר.... מה הלאה ?

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

אדי, כשיש משהו עינייני להגיד, זה דבר חיובי.

כשבורחים מהמציאות, וכשבולעים מילים .. או שסתם זורקים דברים לאויר.... כאן הבעיה מתחילה...

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

מניסוי (סובייקטיבי, ללא קבוצת בקרה ... ) שעשיתי בבוקר היום מתוך שעמום:

יש לי בחדר מגבר, דק CD של מרנץ ורמקולים של מורדנט שורט. איכות סאונד סבירה ביותר לכל הדעות. רציתי לראות מה קורה אם אני אחבר בתור דיסק את הDVD DIVX חרטה של פרוסאונד ב400 שקל ממכרזים.

אתם יודעים מה? לא שמעתי שום הבדל, כלום, ממש כלום.

לאן זה מביא אותנו?

רוב ה DACים במכשירים לבית/רכב מרמה גבוהה משתשמשים ב "burr-brown" זו חברה בת של טקסס אינסטרמנטס ככה שבגדול לכל אלה יש אותו ה"מוח" בפנים.

היום אפילו למכשירים זולים פשוטים (במקרה זה הרפרנס לזול/פשוט זה הפרוסאונד) יש 24BIT ...

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

את האמת . המבחן שלך לא בדיוק פייר .. ומה אם נעשה שינוי שמיע בין שני המכשירים, אתה מספיק מיומן בשביל לזהות אותו ?

איך נדע שאתה כזה ?

כשאני למשל רוצה להוכיח לעצמי שהשינוי שמיע, אני קודם כל נבחן על הבדל שמיע .. בשביל לדעת שהוא שם ולדעת להצביע עליו ..

רק אחרי זה עושה מבחן בין שני דברים שאינני בטוח לגביהם.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

אין שום בעיה להבדיל במערכת ב MP3 שהוקלטו וגם בחיבור דיסקמן 1BIT של סוני.

אני מאלה שמאמינים שהחל מרמה מסוימת אין הבדל ממשי בHU באיכות פלט ללא התערבות של קרוסים, אניטרפולציות וכל מני DSPים.

ה770MP מגרד מלמטה את הרמה הזאת.

לי אישית יש CD45Z. אין לו קרוסים, אקולייזר פרמטרי, כיוון זמן תגובת רמקולים ... אבל שומעים ברמת פירוט ואיכות מעולה. אז לא תמיד צריך את כל ה"פיצ'רים" בשביל להיות מרוצה

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

פורסם

בכל אופן, לא טענתי ככה או ככה..

פשוט אמרתי שהמבחן לא בדיוק קולע לטעמי ...

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

אוקיי אני יהיה חכם

אדי אתה צודק אני טועה...

מגבר בגודל מחברת 175 RMS וזה לא חברה מפוקפקת?!

אוי ואבוי

hu: jvc kdlhx501 amplifier1: nakamichi pa1004 amplifier2: magnat pantera one sub:cerwin vega v-max front stage: xetec gravity 5.25

פורסם
אין שום בעיה להבדיל במערכת ב MP3 שהוקלטו וגם בחיבור דיסקמן 1BIT של סוני.

אני מאלה שמאמינים שהחל מרמה מסוימת אין הבדל ממשי בHU באיכות פלט ללא התערבות של קרוסים, אניטרפולציות וכל מני DSPים.

ה770MP מגרד מלמטה את הרמה הזאת.

לי אישית יש CD45Z. אין לו קרוסים, אקולייזר פרמטרי, כיוון זמן תגובת רמקולים ... אבל שומעים ברמת פירוט ואיכות מעולה. אז לא תמיד צריך את כל ה"פיצ'רים" בשביל להיות מרוצה

ל MORDOUNT-SHORT יש סדרות רמקולים מעולים (דוגמת ה PEARL ) .

אך עם הגברה בינונית , ונגן תקליטורים כזה, סביר מאד להניח שלא תבחין בהבדל.

למכשירי היי-אנד ביתיים מהרמות הגבוהות אין קרוסים, או אפילו פוטנציומטרים של טרבל באס ובאלאנס. וזאת מהסיבה, שכל מעגל חשמלי גורע מאיכות הסיגנל, ובכך גם מהקרבה למקור.

שלומי

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

פורסם

אולי לא הבנתה את דברי. או שלא הייתי מספיק ברור

אני טוען שאני לפחות לא הצלחתי להבדיל באיכות בין דיסק דק של מרנץ מול DVD DIVX פשוט ביותר של פרוסאונד בהשמעת דיסקים מקוריים.

כאשר אני מחבר למגבר דיסקמן סוני ניתן להבדיל באופן ברור בינו לבין הDVD או הדק של מרנץ.

כמו כן אני טוען שניתן היה להבדיל כאשר הושמע בדיסק דק של מרנץ דיסק מקורי מול דיסק שנצרב לפורמט MP3 ע"י נרו תוך שימוש בקידוד VBR 192KBPS שבוצע ע"י וויאמפ.

אני מאמין שחל מרמה מסויימת ישנו קושי ממשי בזיהוי הבדלי אכות מיחידת מקור סבירה פלוס כאשר היא מכויילת "על FLAT". במקרה של אודיו לרכב קשה לי להאמין שחלק ניכר מרוכשי המכשירים ממחיר 1500 ומעלה מודעים באמת איזה "פיצ'רים" כלולים במכשיר ובכלל יודעים להפעיל אותם.

בקיצור. ל99.9% מהאנשים מכשיר כמו 770MP יספק את דרישותיהם. לכל השאר יש CD700:twisted: ...(בקרוב אישאללה....)

פורסם

לדיסקמן יציאת מתח-סיגנל נמוכה.

כך שזה לא בדיוק מבחן נכון. בטח אם חיברת דרת יציאת האזניות.

שלומי

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

יש לי את המכשיר הנ"ל המכשיר פשוט פיצוץ ואם אתה לא יודע לכוון אל תזלזל בולקח לי בערך שעה לכוון והכל וללמוד אותו וזה גם די מהר ככה שב20 דקות אי אפשר לעשות כלום!

לכל מי שמתלב אם לקחת אותו פשוט אל תחשבו וקחו!

• תוכן חדש...