Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני דווקא כן מתקן אותך .

אני כן נהניתי משינוי בסאונד. פשוט כך . שהחלפתי לגנסיס נעלמו לי רעשי רקע , הקומפוננט ניגן הרבה יותר טוב הודות לחיתוך מדויק ואיכותי הרבה יותר שהגנסיס מאפשר.

אלו דברים שמיעים וברורים.

ושוב אני אומר , וואט זה וואט , אבל מגבר זה מכלול של רכיבים . בשורה התחתונה ששדרגתי את המגבר שלי רמת הסאונד השתפרה בצורה ניכרת .

כמובן, כי היה לך לאנזר.

מעניין אם היה ברשותך מאגנט, האם עדיין היית נהנה מהשינוי השמיע הזה :)

(אני מהמר שלא.)

חוץ מזה, אתה עוד מנסה לטעון שהסיבה ששידרגת, זה משום "השינוי" המדובר ?

שום מגבר אחר, לא היה פותר את הבעיות שהלאנזר יצר ? ........... (רמז)

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סאונדמן, לדעתי אתה צודק בגישה.

אך לפיוניר ואלפיין יש אופי סאונד שונה. ברור שברמות המאד גבוהות ההבדל זניח.

בנושא המגברים, ההבדלים ביניהם בהחלט שמיעים. בטח שג'נסיס מול לאנזר.

(מזל שאתם לא משווים NAIM מול YAMAHA ...)

שלומי

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

פורסם

ראול לא הגיע למסקנה הזאתי, בזה אני סיימתי את הויכוח כאן ..

אם מישהו מעוניין להוסיף משהו בנושא המדובר .. יש תרד במיוחד בשביל זה.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

קפצת מלאנזר לג'נסיס ואתה עוד אומר לנו שיש הבדל?

שמיים וארץ לא סתם הבדל תראה מאיזה זבל קפצת לאיזה תותח קפצת...

אבל שמע קח לדוגמא מגבר שרמת גימור די דומה כמו זטק נגיד או זפקו או לא יודע מה ואתה תראה שמבחן עיוור יגלה לך אני בטוח שהבדל לא יהיה...

להשוות לאנזר וג'נסיס זה לא ממש מקצועי...

hu: jvc kdlhx501 amplifier1: nakamichi pa1004 amplifier2: magnat pantera one sub:cerwin vega v-max front stage: xetec gravity 5.25

פורסם

למה לא מקצועי? בגלל השם? ללנזר יש את הסידרת הOPTI שלא נופלת מאף זפקו או זטקס....

עכשיו גם תגיד שרוקפורד זה לא מקצועי נכון? סידרת הRF שלהם זה ממש חרא..

פורסם

אדי מותר לשאול מהיכן האינפורמציה שסידרת האופטי של לאנזר לא נופלת מאף זפקו ?

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

אני שמעתי כמה מגברים שלהם פעם ושמעתי גם זטקס כמובן שלא היה הבדל רציני..אבל להגיד סתם ככה שלנזר זה לא מיקצועי זו הכללה ילדותית...לכול חברה קיימים מוצרים איכותיים...

פורסם

לא שמת לב לשאלה.. שאלה לגבי הטענה שלך לגבי זפקו, לא לגבי זטקס...

לגבי העובדה ששמעת את המגבר, היא לא מעידה על דבר.

(ולא אדי, לא לכל חברה יש מוצרים איכותיים ברמות של גנסיס, זפקו, אודיסון..)

בכל אופן, הדיון הזה לא ממש נפתח עבור הנושא של ההגברות, אז אם זה באמת מעניין מישהו .. שיפתח תרד חדש בנושא.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם
כמובן, כי היה לך לאנזר.

מעניין אם היה ברשותך מאגנט, האם עדיין היית נהנה מהשינוי השמיע הזה :smile:

(אני מהמר שלא.)

כמו שרשמתי ( ואתה כמובן בחרת לא לצטט את זה דווקא ) :

יכול להיות ששהבדל בין מגבר טוב למעולה הוא קטן , ואולי לפעמים אפילו לא שמיע . אבל כל מקרה לגופו.

אז שוב , אתה מתהלך כמו טווס עם העמוק שלך בקשר למגברים , ואתה מתעקש לא להתיחס למכלול התכונות של המגבר אלה רק לדבר מסוים בו ופה אני חולק עליך.

הדוגמא שנתתי ממה שהיה אצלי היא טובה דווקא בגלל שמדובר פה בשדרוג רציני ולכן גם קל לראות ולשמוע את ההבדלים. פשוט כך . יש הבדלים והם גדולים .

ושוב אני יחזור על מה שכתבתי , יכול להיות שההבדלים בין מגבר טוב למעולה הם קטנים ואולי לא שמיעים , צריך אבל לבחון כל מקרה לגופו , ואז לפעמים המגבר המעולה מאפשר לך להגיע לתוצאות טובות יותר מהמגבר הטוב. סתם לדוגמא , שוב מניסיוני האישי , שאני הבאתי את הגנסיס שלי , יעדתי אותו להגביר מיד-באס כחלק מסט שלושה חלקים . בהד יוניט שהיה לי לא היה אופציה ל band-pass, והגנסיס אפשר לי לעשות את זה. זאת סתם דוגמא ללמה מגבר מעולה יכול להיות יותר טוב ממגבר אחר - שוב מדובר על השורה התחתונה , על מה שבפועל מתרחש . אז תעשה טובה ואל תגיד אתה יכול לקנות קרוס אקטיבי כו ...

חוץ מזה, אתה עוד מנסה לטעון שהסיבה ששידרגת, זה משום "השינוי" המדובר ?

שום מגבר אחר, לא היה פותר את הבעיות שהלאנזר יצר ? ........... (רמז)

לא דיברתי קודם על סיבה ששידרגתי . השדרוג הוא מכלול גדול של סיבות ושיקולים שקשורים להרבה גורמים , בטח שלא לדבר ספיציפי.

אם מגבר אחר היה יכול לפתור את הבעיה ? יכול להיות שכן וכיול להיות שלא. בפועל הגנסיס בנוי טוב יותר מהלנזר ולכן הוא לא ספח רעשים. כמובן שיש מגברים אחרים שעולים פחות מהגנסיס שבנויים מספיק טוב בשביל לא לספוח את הרעשים. זאת פשוט דוגמא להבדלים .

שוב , בשורה התחתונה שאני אומר "מגבר איכותי " אני מדבר על המכלול השלם של התכונות והאופציות שהמגבר נותן לי . לכן העובדה שאתה שולל בצורה גורפת מגברים יקרים היא טעות. כל מקרה לגופו.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם
אבל שמע קח לדוגמא מגבר שרמת גימור די דומה כמו זטק נגיד או זפקו או לא יודע מה ואתה תראה שמבחן עיוור יגלה לך אני בטוח שהבדל לא יהיה...

להשוות לאנזר וג'נסיס זה לא ממש מקצועי...

אם יעשו לי מבחן עיוור שבו יבודדו לי אך ורק את הוואטים , זטק מול גנסיס , אין לי ספק שאני לא ישמע הבדל. ולעולם לא טענתי אחרת .

כמו שכתבתי קודם , אני מתיחס למגבר ולמכלול אופציות שהוא נותן לי . כמו בדוגמא שנתתי בהודעה הקודמת עם עניין ה band-paas.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם
לקובי.

תאמת אני לא נכנס לכל הקטע האישי וכו. זה לילדים קטנים.

איזה ציוד יש לך באוטו. דבר ראשון.

ומי התקין לך וכיוון.

ובתור אחד שהתקין הרבה רדיו דסקים של פיוניר בסביבות ה 40 וקנווד בסביבות ה 20 ואיווה וJVC ואלפיין אחד. ועוד זבל זול.

אני חייב להגיד לך דבר אחד. אתה הראשון !!! אבל הראשון שטען שלרדיו של פיוניר ועוד דגם יחסית גבוה . יש צליל לא יפה. ולא נותן לסאב איכות.

יש יותר סיכוי שבגלל שלרדיו הזה יש יציאת 4V המגבר שלך נכנס לדסטורשן וגרם למגבר שלך לעוות את הצלילים של הסאב (דבר שיכל להרוס לך את הסאב)

ויש לפיוניר פונקציות חופפות שעם אחת עובדת השניה לא. באקולייזר. והן משנות את האופי והפתיחות של הצלילים.

וזה נכון שלכול רדיו (חברה) יש אופי צליל בסיסי טיפה שונה. לחברות הטובות ולסדרות הגבוהות יש אופי וחום וגוון צלילים דיי דומה למקור שמהם הם הוקלטו. וזאת במטרה לתת שיחזור צלילים הכי טוב ודומה למקור! (במצב של מכשיר מאופס). ואני לא מדבר על מכשירים עם DVD.

לאלפיין ולפיוניר לדעתי והאישי לדגמי פיוניר סדרה 8 ו9 גם החדשים ויותר הישנים. ולאלפיין (אני טיפה פחות מכיר דגמים) יש צליל די דומה באופי.

ובאמת אני חושב שללכלך או לכתוב דברים מבלי לבדוק אותם טיפה יותר לעומק. ולא אחרי 20 דקות

כי לכוון מערכת לוקח לפחות חצי שעה. כי צריך לשחק בכוונים של הרדיו ושל המגברים. ולפעמים גם כיוון של טוויטר משנה את הצליל שלו אחרי שמכוונים את המערכת. והוא צריך כיוון שונה.

ולא כל דיסק של טראנס או אייל גולן (סתם צץ בראש) טוב כדי לכוון. כי צריך לכוון עם דסקים עם צלילים ותדרים שמיועדים לזה. ודסקים עם מוזיקה נקיה. (בלי רעשים. וצריבות דפוקות.)

וגם אז יש אנשים שיכולים לכוון יותר טוב ממך ויש להם נסיון יותר ממך יצליחו להוציא מהכשיר שלך את מה שאתה מחפש. עם אתה מרוצה ממכשיר של רוקפורד.

ודבר אחרון. עדיין ולמרות ואחרי הכול סאונד ואופי ואיכות צליל זה משהוא אישי. ואת זה הרבה אנשים שוכחים. כי הם רבים אל דבר שהוא כמו טעם . הוא אישי ולא כולם מסכימים.

ואת זה אני רושם לפורום. גם באינטרנט יש דרך לדבר. הרי כולנו כאן מסיבה אחת. אהבה לדברים

הללו. אחרת לא הינו כאן. אז באמת בלי ירידות ולא צריך להגיע לפסים אישיים. נכון שיש כאן חברה שנעולים על רעיונות. ועקרונות. ופוסלים חברות כי הן לא נראות להן. או שמעו מחבר של שכן של ידיד שזה זבל. אז עד שאין לכם נסיון עם חברה ספציפית. ומוצר ספציפי על תמהרו לפסול.ולקטול.

ותזכרו את זה --- אי אפשר ללמד כלב זקן תרגיל חדש.

ולא צריך לענות לכל ילד קטן שאתמול קיבל רשיון.

עוד פעם אני חוזר ואומר סאונד זה עניין של טעם, בכל זאת אני לא מבסוט מהסאונד של הפיוניר אחרי הכל וגם עכשיו אחרי שמכרתי אותו לחבר אני משחק בו וכל מיני שטויות והוא עדיין לא מה שרציתי.

ואגב יש לי מונובלוק של פלאנט אודיו בין המגברים החזקים ככה שלא נראה לי שהוא נכנס לדסטוריישן.......

קובי.

"נשים זה כמו חנייה,או שהן תפוסות או שהן שמורות לנכים"

"עדיף כלב חבר מחבר כלב"

KOBY

פורסם

עופר תשמע אני ישאל אותך שאלה שתענה על המון דברים למה היית ממליץ על ג'נסיס לאנשים עם תקציבים כמובן לעומת מגבר של כל מותג אחר באותה רמת מחיר כמובן...

מה יש בג'נסיס שלא יתקבל במגבר אחר זאת השאלה הכי קולעת והכי לעניין אני כשאני קונה מגבר אני משווה מגברים אחרים ורואה מה אני מקבל באחד שאין באחר...

שמע לפי דעתי כל מה שמייחד את ג'נסיס וכנראה שגם מייקר אותם בצורה משמעותית זה הקטע שהם עבודת יד...

אני לא רואה שזה משפיע על סאונד כך או אחרת אם יש משהו שאתה רוצה לגלות לי על המגברים שלך אתה מוזמן...

אדי אני כבר לא יגיב אין לי את הכוחות להתווכח איתך...

אני רק יסכם את זה במשפט אחד

אין לאנזר שמגיע לרמה של זטק ונתת משפט ממש לא נכון שמעתי "ללנזר יש את הסידרת הOPTI שלא נופלת מאף זפקו או זטקס" זטקס וזפקו לא רואות את החברה הזאת לאנזר ממטר...

hu: jvc kdlhx501 amplifier1: nakamichi pa1004 amplifier2: magnat pantera one sub:cerwin vega v-max front stage: xetec gravity 5.25

פורסם

נו..בוא תוכיח לי שאין לנזר שיכול על זפקו...לא יכול להוכיח? אז תישמור את הכללות לעצמך...שלא תבין אותי נכון אני לא בעד לנזר או נגד זפקו אני פשוט נגד הראש המכליל שלך..זה כמו שאני יגיד שהסאב שלך חרא ופוקאל גרועים ולא מיקצועיים וזפקו טובים יותר הריי זה ישמע ילדותי ושטותי...

זו ההודעה האחרונה שלי בתרד של השטויות....תחשוב מה שבא לך...וד''א המגבר החרא שלי ניבחר מבין ה10 המגברים הטובים על ידי מגזין שאני לא זוכר את שמו כרגע....

פורסם

שוב , בשורה התחתונה שאני אומר "מגבר איכותי " אני מדבר על המכלול השלם של התכונות והאופציות שהמגבר נותן לי . לכן העובדה שאתה שולל בצורה גורפת מגברים יקרים היא טעות. כל מקרה לגופו.

אני חושב שהשורה האחרונה שלך מסכמת את הנושא, כשאני מדבר על הגברה, אני מדבר על החלק במגבר אשר מבצע תפקיד ייעודי, להגביר אות.

בכל הדיונים והויכוחים לגבי ההגברות, אף פעם לא תשמע אותי מדבר על נתוני הקרוס, או חדות הקרוס של ההגברות, משום שהדיונים לא מדברים על הקרוס של המגבר, אלה על תהליך ההגברה עצמה.

אתה בוחר להתיחס למגבר כיחידה אחת גדולה, זאתי ההגדרה שלך, וזה לא קשור לשום דיון שהתפתח בנוגע להגברות.

באותה נשימה, כפי שאמרת... "קרוס אקטיבי".

בכל אופן, אין לי מושג מהיכן הבאת את השטות הזאתי, "אתה שולל בצורה גורפת מגברים יקרים"

תסמוך עלי, אם היה לי את התקציב שלך, ואת התקציב של איל, היה לי מגבר נפרד לכל אלמנט ברכב.

השאלה פה היא לא בנוגע למגבר יקר, או למגבר זול, השאלה פה במה המגבר היקר תורם.

והתשובה היא - שהגברה יקרה יותר לא תורמת לאיכות צליל טובה יותר.

(ואני מחדד - אני מסתכל על תהליך ההגברה, ועל נתוני ההגברה, SNR, THD, DAMPING FACTOR) וכו ..

נכון, יכול להיות שלמגבר היקר יהיה גם קרוס טוב יותר, חד יותר, טווח גדול יותר, וכו ...

לא כאן הויכוח, ואף פעם לא טענתי אחרת, בכל אופן אם רוצים להנות מהיתרון הזה.. כפי שאמרת ...

(קרוס אקטיבי, קרוס פאסיבי... וכו)

בשורה התחתונה, אני לא ממש מחשיב את הלנזר שלך כהשוואה טובה, מבחינתי מגבר עם POWER ISOLATION כל כך פגום, זה לא מעיד הרבה על טיב ההגברה ...

באותה נשימה גם יכולנו להשוות את ההגברה של הגנסיס להגברה של פאנל רגיל .. ולהגיד הנה, כשלהגברה של הפאנל שלנו יש עיוות של 20% , לגנסיס יש 0.0000020,

ואני חוזר ואומר, זאת בהחלט לא הנקודה, ואם אתה מעוניין להבין את הנקודה אתה מוזמן לקרוא את התרדים שלי בנושא.

ולאחר שכל אחד הבהיר את עמדתו ואת נקודת המבט שלו, בוא נעבור לאדי.

אדי מותר לשאול מהיכן האינפורמציה שסידרת האופטי של לאנזר לא נופלת מאף זפקו ?

אדי, כשאני שאלתי אותך, אתה קצת התעלמת, אז למה אתה מעביר את הכדור למיכאל ?

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

שי עזוב אני אומר לך חבל על הכוחות זהו אני מיואש אין לי מושג איך אתה מתמודד איתו הרבה זמן...

אדי אתה נגד הראש המכליל שלי אני לא הכללתי כלום בחיים לא אמרתי כל הרוקפורדים זה חרא בחיים לא אמרתי חברה מסויימת זה חרא כל המוצרים כל מוצר הסתכלתי עליו לגופו

אדי מעכשיו עד שלא תענה לי על השאלה למה האלפיין שלך יותר טוב מהפיוניר שהיה לך או מה יש לך באלפיין שלא היה לך בפיוניר אני מתייחס להודעות שלך כאילו הם לא כתובות אתה בורח מלענות על השאלות כי הידע שלך באודיו לרכב שואף לרדת לכיוון המינוס ולא לכיוון האפס...

והמגבר שלך לא מעניין אותי באיזה פרסים הוא זכה זה לא משנה את העובדה שהוא חרא תמורה לכסף שעבדת עליו קשות וזה לא משנה את זה שהוא עדיין עגלה בהספקים שלו...

• תוכן חדש...