Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2286 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קוילאוברים זה אחד השיפורים המשמעותיים שאפשר לעשות ברכב, השאלה באיזה. אם זה רכב סטנדרטי שפתאום יקבל סט קוילאוברים חדש אז כמובן שהשליטה תשתפר פלאים, אבל אם זה ברכב יחסית ספורטיבי GTI, קופרה וכאלה. לי למשל יש גולייטה תילתן. הרכב כבר יחסית נמוך והקוילאוברים די קשים (במפרים, בורות וכו' לא נעים) עכשיו אני יודע שזה שהם קשים לא אומר הכל והשאלה בעצם האם יש קוילאוברים אפטרמארקט שיתנו ביצועים יותר טובים.

עכשיו גם אם יש חיה כזאת אני מאמין שכבר לא יהיה הבדל ענק ולאומת העלות של זה לא ניראה לי שווה.

בנוסף האוטו כבר די נמוך ולא מעניין אותי להנמיך עוד ככה שבשביל המטרה הזאת גם לא רלוונטי.

הסיבה היחידה שאני אחשוב להחליף קוילאוברים זה אם יש קוילאוברים אפטרמארקט שמצד אחד יהיו יותר רכים (לשפר נוחות) אבל עדיין יהיו ספורטיבים ו"קשים" מתי שצריך - האם יש דבר כזה ? 

פורסם

קודם כל בוודאי.

אוהלינס לדוגמא משלבת ביצועים ונוחות נסיעה נהדרת עקב טכנולגייה יחודית.

KW גם נחשבים לנוחים ומהווים שיפור מהבולם המקורי.

יש רכבים רבים שהם ספורטיביים או רכבי ספורט בבסיסם שעברו לקוילאובר על מנת למקסם התנהגות - מיאטות, בימרים (140\240\M2...), סובארו BRZ ועוד...

פורסם

אין הרבה אופציות לג'ולייטה תלתן. אין אוהלינס, הקוילאוברים הכי איכותיים שיש לג'ולייטה בשוק זה הKW V3, שבכלל בכלל לא זולים.

איזה קוילאוברים יש כרגע על הרכב?

פורסם (נערך)

למה שאתה מבקש אין מנוס מאשר להשקיע סכום נכבד על קוילאובר איכותי.

לגבי הגובה של הרכב זה קצת טריקי. אני החלפתי בילשטיין מקוריים במיאטה NC לאולינס, והרכב ירד בגובה (לא המון באופן אולי מפתיע), אבל מצד שני מציג יכולות כביש הרבה יותר טובות בכל מה שקשור לסוף מהלך מתלה. למה? כי זה מוצר יותר טוב שיודע לעבוד טוב יותר תחת עומס. אבל באופן כללי, זה משתנה מרכב לרכב. למשל הסט אפ הנכון על מיאטה עם אולינס עם כיול נכון לא אמור להיות ממש נמוך, אך מצד שני ישנם רכבים שיונמכו משמעותית.

אני ממליץ לך להתייעץ עם אנשים שמבינים, מהם הקוילאוברים המומלצים לרכב שלך, ואיך זה ישפיע על בלימת מהמורות בבורות מצידך. בגדול, קח בחשבון שקוילאובר איכותי יתמודד איתם טוב, כל עוד עושים בו שימוש נכון.

עריכה אחרונה על ידי Guy30
פורסם

אגב אופציה שהפכה לפופלרית ומוכיחה את עצמה היא שסתום מחדש של בולם או קויילאובר.

בעצם מאפשר שינוי ביכולת השיכוך.

EVCO עושה נפלאות, אולי אפילו יכול לבצע שסתום לבולם המקורי שיש לך ברכב ובכך לייעל את פעולתו ולהפוך אותו גם לנוח יותר.

עשה זאת בסטים של קויילאוברים.. 

פורסם
לפני 11 שעות, alfaist כתב:

אין הרבה אופציות לג'ולייטה תלתן. אין אוהלינס, הקוילאוברים הכי איכותיים שיש לג'ולייטה בשוק זה הKW V3, שבכלל בכלל לא זולים.

איזה קוילאוברים יש כרגע על הרכב?

המקוריים.

תודה לכולם על התשובות.

אז אם לדבר באמת על נוחות, מה משפיע יותר, המתלים או הצמיגים ? אני עם צמיג 18 חתך 40 שזה גם מוסיף הרבה לחוסר הנוחות. אם נגיד לרדת ל 17 עם חתך יותר גבוה אולי זה מה שיתרום לנוחות מבלי לאבד מביצועים ? (אני בטוח שגם חתך גבוה יותר יפגע קצת בתימרון אבל לא כמו מעבר למתלה רך יותר. ומעבר למתלה סופר יקר שעושה גם וגם זה לא אופציה)

ד"א על איזה סכומים בערך מדובר עבור קוילאוברים ברמה גבוה שעושים גם וגם?

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, GTI33 כתב:

אגב אופציה שהפכה לפופלרית ומוכיחה את עצמה היא שסתום מחדש של בולם או קויילאובר.

בעצם מאפשר שינוי ביכולת השיכוך.

EVCO עושה נפלאות, אולי אפילו יכול לבצע שסתום לבולם המקורי שיש לך ברכב ובכך לייעל את פעולתו ולהפוך אותו גם לנוח יותר.

עשה זאת בסטים של קויילאוברים.. 

התחלתי את ההודעה שלי בלייעץ לו את זה, אבל מחקתי כי זה לא זול. מינימום 5K אם יש לו קוילאובר קיים שאפשר להשתמש בו למטרה זו.

לגבי קוילאוברים איכותיים - תכין 10-14. לא מכיר מה מתאים לאלפא, אבל זה סדר גודל הגיוני לקוילאובר איכותי.

עריכה אחרונה על ידי Guy30
פורסם
לפני 3 שעות, Tal Brodkin כתב:

המקוריים.

תודה לכולם על התשובות.

אז אם לדבר באמת על נוחות, מה משפיע יותר, המתלים או הצמיגים ? אני עם צמיג 18 חתך 40 שזה גם מוסיף הרבה לחוסר הנוחות. אם נגיד לרדת ל 17 עם חתך יותר גבוה אולי זה מה שיתרום לנוחות מבלי לאבד מביצועים ? (אני בטוח שגם חתך גבוה יותר יפגע קצת בתימרון אבל לא כמו מעבר למתלה רך יותר. ומעבר למתלה סופר יקר שעושה גם וגם זה לא אופציה)

ד"א על איזה סכומים בערך מדובר עבור קוילאוברים ברמה גבוה שעושים גם וגם?

לרדת לגודל 17 וחתך גדול יותר אמור עקרונית לשפר את הנוחות, אבל ממה שאני זוכר לג'ולייטה תלתן אין אופציה חוקית לשנות מידות ברישוי,

כשרציתי להרחיב את הצמיג בדקתי במשרד הרישוי ואמרו לי שהמידה החוקית היחידה היא 225/40/18.

כמו שרשמו לך מעליי קוילאוברים איכותיים זה סדר גודל של 12K.

הבולמים והקפיצים המקוריים של הג'ולייטה רעים מאוד לדעתי, לא ספורטיביים ולא נוחים.

אני הבאתי איתי מחו"ל במזוודה קוילאוברים של ST-X (זהה כמעט לKW V1) בעלות של 2500 שח.

אבל אם אתה מחפש שיפור זול בשביל נוחות, לא קוילאוברים..

פורסם
לפני כשעה, alfaist כתב:

לרדת לגודל 17 וחתך גדול יותר אמור עקרונית לשפר את הנוחות, אבל ממה שאני זוכר לג'ולייטה תלתן אין אופציה חוקית לשנות מידות ברישוי,

כשרציתי להרחיב את הצמיג בדקתי במשרד הרישוי ואמרו לי שהמידה החוקית היחידה היא 225/40/18.

כמו שרשמו לך מעליי קוילאוברים איכותיים זה סדר גודל של 12K.

הבולמים והקפיצים המקוריים של הג'ולייטה רעים מאוד לדעתי, לא ספורטיביים ולא נוחים.

אני הבאתי איתי מחו"ל במזוודה קוילאוברים של ST-X (זהה כמעט לKW V1) בעלות של 2500 שח.

אבל אם אתה מחפש שיפור זול בשביל נוחות, לא קוילאוברים..

לגבי הצמיגים נשמע מוזר מאוד, הרבה דגמים מקוריים של הגולייטה הרגילה מגיעים עם 17...

לגבי הקוילאוברים למה לדעתך בגולייטה הם לא ספורטיבים ? אולי הם חרא, אני לא מבין בקוילאוברים, אבל זה שהם קשים ונמוכים זה כבר משפר בהרבה את השליטה ברכב אז למה לא ספורטיבים

פורסם
לפני 16 דקות, Tal Brodkin כתב:

לגבי הצמיגים נשמע מוזר מאוד, הרבה דגמים מקוריים של הגולייטה הרגילה מגיעים עם 17...

לגבי הקוילאוברים למה לדעתך בגולייטה הם לא ספורטיבים ? אולי הם חרא, אני לא מבין בקוילאוברים, אבל זה שהם קשים ונמוכים זה כבר משפר בהרבה את השליטה ברכב אז למה לא ספורטיבים

קודם כל הג'ולייטה בכלל לא נמוכה, אפשר להכניס אגרוף בכיף בין המרווח של הצמיג לגוף הרכב, הבולמים בג'ולייטה הרגילה ובתלתן זהים, רק הקפיצים שונים ומנמיכים מעט את התלתן, זה גורם לרכב להיות קשה יותר מהג'ולייטה הרגילה אבל בפועל הרכב סתם מתרסק על הכל ונוטה הרבה יותר מדי לתת-היגוי וזוויות גלגול גדולות מדי

פורסם
לפני 3 שעות, Guy30 כתב:

התחלתי את ההודעה שלי בלייעץ לו את זה, אבל מחקתי כי זה לא זול. מינימום 5K אם יש לו קוילאובר קיים שאפשר להשתמש בו למטרה זו.

לגבי קוילאוברים איכותיים - תכין 10-14. לא מכיר מה מתאים לאלפא, אבל זה סדר גודל הגיוני לקוילאובר איכותי.

אתה מפספס, ניתן לשסתם בולם מקורי של רכב, לא חייבים קויילאובר עבור זה, פשוט לא תהיה לו יכולת שליטה על פרילוד ו\או ריבאונד וכמובן ההנמכה היא עניין נפרד.

שידבר עם אביתר כהן - EVCO ויראה מה ניתן לעשות ובאיזה מחיר.

• תוכן חדש...