Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2340 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

רכשתי סיאט איביזה חדשה, עלייה לכביש דצמבר 2019, רמת גימור FR, מנוע 1000 טורבו 115 כוח סוס.

בחברה אומרים שצריכת הדלק אמורה להיות 21 ק"מ לליטר, נהגים שרכשו רכב זהה מדווחים על 17.1 ק"מ לליטר. הרכב שלי עושה 13.5 ק"מ לליטר, עבר כבר 3000 ק"מ, נהיגה עדינה מאוד והרוב מחוץ לעיר, בעבר הייתה בבעלותי איביזה 2017 ובאמת יצא לי ברוב המדידות 17.5 ק"מ לליטר. בחברה אומרים שאין מה לעשות ולחכות שאולי צריכת הדלק תשתפר.

מישהו יודע אולי מה הסיבה ?

תודה.

Audi A3 2.0T 300HP

Kia Sportage Premium

פורסם (נערך)

הסיבה שזאת הצריכת דלק של הרכב הזה.

יש לי בצי כ 30 סיאט ארונה עם מנוע זהה וזה הממוצע שלהם.

אולי תצליח להגיע ל 15 מחוץ לעיר אם לא תעבור את ה 90 קמ"ש ותשתדל לא לבלום ולהאיץ.

לגבי 17.1 ק"מ לליטר , לא מאמין שזה נכון ואם כן זה היה בתנאים מאוד ספציפיים ( כביש מהיר, איפוס בתחילת נסיעה - איפוס בסיום הכביש וכו').

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי asix
פורסם

תתרגל לצריכת הדלק כי היא לא תשתפר.

אצלי יש 1ל עם טורבו שמפיק 120כ"ס ואני עושה 1:12.

אגב, אל תסתמך על הרכב ותעשה בדיקה משלך, יכול להיות הבדל בצריכה.

פורסם

מנסיון שלי עם הלאונים שהיו, הבדיקה של המחשב ושלי היו די דומות, לא זוכר מדויק, אבל נגיד בנחשב היה רושם לי 1:14, לי היה יוצא 1:13. זה קודם כל.

בנוסף, כדי להגיע לנטונים של הספר, אתה לא צריך לעבור את ה100 ק"מ בכביש מהיר, לא ללחוץ, לנסוע עם חלונות סגורות וכל זה, מאמין שאתה מכיר את זה.

דוגמה, עם לאון סטייל 1.2 ידנית 110 כ"ח, יומיים ברצף חזרתי מראש העין בלילה בלי פקקים לבת עם, יום אחד נסעתי רגיל במחשב הראה לי 1:17 בערך אם אני זוכר נכון, יום למחרת נסעתי עם קרוס קונטרול על 105 (שתכלס בוויז היה רושם לי 95-98, לא זוכר ב100%), ובמחשב הראה לי 1:22, ביומיים נסעתי עם מזגן פועל אגב. (זה היה לפני 5 שנים , לא זוכר את המספרים ב100%, אבל היו נתונים טובים)

כל הדברים האלה משפיעים.

שוב בנוסף לכל זה, בתקופה שעבדתי בראש העין הייתי מתדלק כל 10 ימים והייתי עושה בין 650 ל690 ק"מ.

בתקופה שעבדתי בתל אביב והייתי נוסע בלי פקקים, הייתי מתדלק פעם ב21 יום ובממוצע הייתי עושה 400-420 ק"מ פחות או יותר.

קיצר, תהנה מ הרכב ואל תדאג כל כך, תתחיל לדואג אם פתאום אתה נוסע רק 100 ק"מ ב3/4 ימים בצורה טובה ונגמר לך הדלק, אז תדע שיש בעיה [emoji28]

Enviado desde mi SM-G975F mediante Tapatalk

פורסם

בנוסף אמליץ לא להקשיב לאנשים שמעידים על צרכת הדלק שלהם. או שהם מתביישים או שהם לא יודעים איך מודדים, אבל נתקלתי בהמון נתונים לא נכונים שאנשים מעידים עלייהם.

פורסם

הצריכה הזאת נשמעת לי גבוהה לרכב בהנחה שאתה נוהג בצורה רגועה. גם לי הייתה את האיביזה הקודמת (1.0 110 כ"ס) וקיבלתי בדיוק אותה צריכה כמוך איתה - 17.5. קשה לי להאמין שבדור הנוכחי עם מנוע כמעט זהה תהיה הרעה משמעותית. מה שכן, יכול להיות שיהיה שיפור עד 8000 ק"מ. הייתה מחכה חודש-חודשיים לראות אם זה משתפר לכיוון ה-17, אם לא בודק במוסך. ושוב, הכל בהנחה של נהיגה רגועה.

פורסם
בחברה אומרים שצריכת הדלק אמורה להיות 21 ק"מ לליטר

20+ קמ"ל הוא נתון ששמור לרכבי דיזל או רכבים היברידים.

13.5 קמ"ל נשמעים סבירים בהחלט.

פורסם

לא נשמע לי הגיוני שבנסיעה בין עירונית רגועה תקבל כזאת צריכה.

תאפס את מחשב הדרך ואת כל המדידות, שים קרוז קונטרול על 90 וסע לפחות 90-100 קילומטר ותראה מה מופיע בממוצע שם.

פורסם

לא נראה לי סביר, אני מקבל בסיאט לאון 1.4(אמנם ידנית) שנת 2012 באופן קבוע 1 ל-14 מדוד במשאבה. אופי הנסיעה חצי עירוני חצי בינעירוני בממוצע(מבחינת זמן)

אני מניח שככל שיעבור הזמן הצריכה תשתפר אצלך

פורסם

נשמע מאוד מוזר, תבדוק אולי לחץ בצמיגים? מנסיון זה יכול להיות מאוד משמעותי.

לחבר יש ראפיד 1.0 שעושה 1 ל-18.5 בנסיעה בינעירונית על 110. אז אותו מנוע עם קצת יותר כוח לא מאמין שאמור לעשות פחות מ- 1 ל-17.

פורסם

אני גם בדיוק קניתי את הרכב הזה , 2019, אבל נוסע עליו סה"כ יומיים אז אין לי עדיין ונתונים.

אמור להיות מאוד חסכוני גם בזכות הגיר של ה-7 הילוכים.

ניסית לנסוע על מצב ECO?

פורסם

זה תלוי רק באופי הנסיעה שלו.

אם אני נוסע קבוע על 100 בלי לעקוף אז צריכת הדלק תהייה לי על 1:16. ז"א כביש ריק לחלוטין ונוסע על מהירות אחידה.

אבל ביום יום אני תמיד מאט ומאיץ עקב תנועה. ועוקף את אלו שזוחלים על 70 בכביש 6 אז צריכת הדלק שלי על 1:13.

אם פות"ש רוצה לבדוק צריכת דלק אמיתית של הרכב אז שיקח את הרכב לנסיעה בשבת לנסיעה של כמה שעות

כביש ריק, נסיעה אחידה על 100קמ"ש, בלי עקיפה ובלי קיקים. ויראה אם הוא מקבל 1:16/17 או 1:13.

אני בטוח שהוא יקבל 1:16 בממוצע.

• תוכן חדש...