Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2350 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נורת תקלת מנוע צהובה דולקת ימים ולעיתים כבית לשעות ארוכות, במוסך טוענים שבדקו וקבעו שממיר קטליטי תקול. הרכב עבר לפני חודש מבחן שנתי ולא הייתה שום בעיה בבדיקת גזים. השאלה האם יש מצב שבדיקת גזים תקינה וממיר יכול להיות על פי בדיקה כל שהיא, לא תקין .

פורסם

לא מדובר ברכב שלי, זו שאלה שהעלה חבר. לא נראה לחבר שהמכונאי שבדק הוא העפרון הכי מחודד בקלמר ואת קוד תקלה לא קיבל.

מעבר לבדיקה וקודי תקלות, השאלה העקרונית שנותרה היא, האם יש מצב שממיר קטליטי נחשב לא תקין-מחייב החלפה, כאשר בדיקת גזים תקינה לחלוטין.

פורסם

בהחלט יכול להיות שהמחשב ייתן קוד תקלה של יעילות הממיר ועדיין בדיקת הזיהום בטסט תצא תקינה.

ה"פיקוח" של המחשב הוא יותר צמוד ויותר מחמיר.

בגלל זה לפני מספר שנים התחילו לפסול בטסט על נורת תקלה דולקת, אפילו שבדיקת הגזים תקינה.

לא ענית איזה רכב זה.

פורסם

מחשב לא "יודע" אם ממיר תקול שבור או לא עושה את עבודתו!

ישנם בדרך כלל 2 חיישנים באגזוז אחד לפני ואחד אחרי והם אלו שנותנים ייחוס למחשב לגבי כמות חמצן שיש בגזים, ולפיכך כמות דלק שצריך להוריד להוסיף, בנוסף מהירות זרימה שלהם וכך אפשר לדעת מה מצב הממיר.

חום של הגזים.

ככה שלהגיע לקביעה שהממיר לא בסדר זה אחרי שבדקת בדרך את כל מה שמסביב.

Sent from somewhere...

פורסם

החיישן האחורי נמצא שם בשביל לאפשר למחשב לפקח אל יעולות תפקוד הממיר ואם יש קוד תקלה P0420 "יעולות ממיר נמוכה" סיכוי טוב שבעיה באמת בממיר.

פורסם (נערך)

נתחיל מהעובדה שהרכב עבר בדיקת גזים במבחן שנתי ללא הערות. האפשרות שחיווי תקלה המצביע לכאורה על תקלה בממיר יפעל בתוך טווח המוגדר במבחן השנתי כ"עובר" , נראה לגמרי לא הגיוני. במציאות כפי שאני מכיר, פסילה במבחן שנתי בגלל בדיקת גזים אף פעם לא לוותה בשום נורת תקלה מנוע, פשוט נפלה על בעל הרכב בהפתעה. מקרה מעניין.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם

זה שהנורה דולקת לא בהכרח מעיד על כך שהממיר תקול. זה שהמוסך טוען שהממיר תקול גם הוא לא בהכרח מעיד שהממיר תקול. בהחלט יתכן ואחד החיישנים תקול, או שהוא מכוסה פיח ונותן תוצאה שגויה. איך אני יודע? קרה לי מקרה דומה שהנורה נדלקה והמוסך טען צריך להחליף ממיר. תדלוק בדלק עם תוסף פתר את הבעיה.

פורסם
נתחיל מהעובדה שהרכב עבר בדיקת גזים במבחן שנתי ללא הערות. האפשרות שחיווי תקלה המצביע לכאורה על תקלה בממיר יפעל בתוך טווח המוגדר במבחן השנתי כ"עובר" , נראה לגמרי לא הגיוני. במציאות כפי שאני מכיר, פסילה במבחן שנתי בגלל בדיקת גזים אף פעם לא לוותה בשום נורת תקלה מנוע, פשוט נפלה על בעל הרכב בהפתעה. מקרה מעניין.
יש המון מכוניות קצת ישנות בתקן יורו 3 ו 4 שנוסעות שנים עם תקלת "יעלות ממיר נמוכה" דולקת או עם הגבהה לחיישן חמצן אחורי שלמעשה מבטול אותו ועוברות טסט בלי בעיה.

כמו שכתבתי מקודם, הבדיקה בטסט מחמירה פחות, היא נקודתית בתחום סל"ד מאוד מסויים ולזמן קצר.

פורסם

נכון מאוד! בדיקת יעילות הממיר הקטליטי נעשית על ידי יחידת בקרת המנוע, בפרק זמן ממושך ובכמה מחזורי נסיעה, בהם התקיימו תנאים מאוד מסויימים שהממיר מתוכנן לעבוד בשיא היעילות ורק אז אם מזוהה יעילות נמוכה וליותר משני נסיעות רצופות בהם התנאים הקיימו, תדלק נורה.

יתכנו גורמים נוספים אותם יש לשלול, כגון משיכות בעיית מנוע, מרססים שליפות במע' הפליטה ועוד כדי לקבוע שזה הממיר הקטליטי.

יש גם טסט מסויים לממיר הקטליטי שאותו ניתן להפעיל עם הסורק תקלות, כדי לקבוע את יעילות הממיר הקטליטי בצורה יותר טובה.

• תוכן חדש...