Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אדריכל, זה מה שאני מחפש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2526 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו מעוניינים לבנות בית. הבנו שועדת האישורים אצלנו נוראית (מצפה אפק).

למישהו כאן יש ניסיון בבניית בית באיזור בית דגן/באר יעקב/סביון/כוכב יאיר/צור יגאל?

בכללי, מי שבנה בית, איך בחרתם אדריכל?

לקחתם קבלן מפתח?

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

בס"ד

יש את אדריכל הפורום razmel...

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

קדימה תחת ועדת אפק?

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
  • אחראי פורום
פורסם (נערך)
אנחנו מעוניינים לבנות בית. הבנו שועדת האישורים אצלנו נוראית (מצפה אפק).

למישהו כאן יש ניסיון בבניית בית באיזור בית דגן/באר יעקב/סביון/כוכב יאיר/צור יגאל?

בכללי, מי שבנה בית, איך בחרתם אדריכל?

לקחתם קבלן מפתח?

אכן חכם לקחת בעלי מקצוע שמעורים בועדה הספציפית, כי לכל אחת יש את השטויות שלה ומצד שני לכל אחת יש את הטולרנס שלה,

שמי שמכיר יודע איך לנוע בתוכו.

אני בחרתי עפ"י תיק עבודות. עברתי על כ-10 כאלה, חיפשתי מי פחות שבלוני אך עדיין עם תכנונים ריאליים וסימני 2-3 מובילים.

באופן משעשע, פגשתי בארקאי זוג באיזה אירוע וישר נוצרה כימיה. הסתבר מהר שלא רק שהם אדריכלים, אלא גם אחד מהמשרדים שסימנתי לעצמי.

הם נבחרו כי הפן האישי חשוב לי באופן כללי ובמיוחד בבניית בית (שזה תהליך ארוך, מלא לבטים ושינויים, חובה שיהיה אדם סבלני שיודע לכוון) ואני די מבסוט על מה שיצא מהבית. אתה תמיד תמצא דברים שבדיעבד היית עושה אחרת.

אדריכל טוב וגם לקוח מעורה ומתעניין, יצמצמו את כמות הפאק-אפס דרמטית.

אני נכנס לבתים ופשוט בהלם ממה שאנשים עושים. פספוסים קולוסליים.

קבלן מפתח זה הפיתרון הנוח והיקר. שגר ושכח. אני נגד זה, מאמין שאנשים צריכים להיות מעורבים בכל מ"מ בבית שלהם.

לקחתי מפקח שהיה חזק באיזור שלי, הוא הביא 2-3 הצעות מכל שלב והחלטנו ביחד.

ההבדל הוא 6 ספרות "קל".

עריכה אחרונה על ידי itaysamurai

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

א. מצפה אפק וועדה הוגנת ויחסית זריזה.

ב. קדימה שייכת ל"שרונים" שנחשבת וועדה מעט בעייתית מבחינת זמנים.

ג. אין היום שום יתרון בבחירה באדריכל ש"מעורה בוועדה". בעידן "רישוי זמין" אין שום דרך לנתב תיקים לבודקת רישוי מסויימת. כ"כ, אין "לכל וועדה את השטויות שלה", יש את חת"ב ותת"ב ואת תקנון התב"ע, ולפיהם מתכננים. מה שכן, יש יתרון מסוים למי שמכיר את התב"ע הספציפית, על הרגישויות שלה, וגם זאת, רק אם אתה מתכוון לבקש הקלות.

הכי חשוב באדריכל זו ה"כימיה" האישית. עבודה על בית היא תהליך מאד אינטימי ומעורר רגשות. חשוב שיהיה מישהו קשוב לרצונות שלכם, ולא פחות חשוב שתהיו אתם קשובים אליו ולהערות שלו, כי לפעמים הוא ימנע מכם לעשות טעויות, למרות שאתם תהיו בטוחים שאתם צודקים.

קחו מישהו מנוסה, ותעמדו על קבלת סט שירותים ותכניות מפורט ומלא. אדריכל זה המפתח להצלחה, זה לא המקום לחסוך בו.

קבלן מפתח זה כמו מוסך מורשה יבואן :-P , בהנחה שבחרת אחד מומלץ, אתה יודע שאתה משלם יותר, אבל תהיה לך יותר אחריות "ואבא" לתלונות.

מפקח טוב זה כמו לשלוח את האוטו למוסך עם הדוד המכונאי שלך - בהנחה שהוא עובד רק עבורך ולא גוזר קופונים- הוא ישמור עליך מחאפרים ורמאים ויוזיל ויקצר לך את הביצוע.

בהצלחה

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• תוכן חדש...