Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה היסטורית (לפני 48)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם זה היה קורה בישראל, היו עושים את התהליך בהדרגה, כלומר במשך חודש של "תקופת מעבר" היו כולם נוסעים בנתיב האמצעי...

לפחות דבר אחד טוב הבריטים עשו (או בעצם, לא עשו) בתקופת המנדט.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אם זה היה קורה בישראל, היו עושים את התהליך בהדרגה, כלומר במשך חודש של "תקופת מעבר" היו כולם נוסעים בנתיב האמצעי...

לפחות דבר אחד טוב הבריטים עשו (או בעצם, לא עשו) בתקופת המנדט.

לא נכון. ההדרגתיות היתה באופן הבא: קודם כל משאיות ואוטובוסים...כל מי שלא מסתגל מיד...

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם
בני, צר לי, אבל אתה טועה.

קניה מרדה התנערה מהשלטון ולכן לא קיבלה אזרחות בשעת השין. אוסטרליה,ניו-זילנד,דרום אפריקה,הודו,פקיסטן ועוד קיבלו אזרחות וממשיכות לקבל גם כיום.

קניה זו דוגמא יוצאת דופן.... גם אמריקה :-)

יניב

תיקון קטן - באוסטרליה, ניו זילנד, קנדה, דרום אפריקה, ועוד מדינות ששייכות (או היו שייכות) לחבר העמים הבריטי לא מקבלים דרכון בריטי! הם מקבלים אזרחות ודרכון של המדינה שלהם. קל וחומר לגבי מושבות שלא צורפו לחבר העמים.

מה שכן הם מקבלים, זה אפשרות להשתקע ולהגר מאווווד בקלות בין מדינה למדינה.

יש פה ושם מושבות מסויימות שסופחו לבריטניה ותושביהן קיבלו פספורט בריטי (תשאל תימני עדני למה הוא חושב שהוא נזר הבריאה ותבין), אבל מדובר במקרים נדירים.

פורסם

אני יודע בוודאות שכמעט כל הודי ופקיסטני שנולד מקבל בירושה מהוריו פספורט בריטי (במידה ולהורים יש כמובן) אותו כנ"ל לגבי אלג'יראים ומרוקאים בצרפת. זאת גם הסיבה שאנגליה מפוצצת בהודים ופקיסטנים,צרפת באלג'יראים ומרוקאים והולנד בסמים, אה סליחה בבני קולוניות שלהם לשעבר.

איך בכלל הגענו לדיון הסוציו-אנטרופולוגי הזה? דיברנו על מכוניות ,לא?

בברכה,יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לנסוע בצד ימין או שמאל הוא עניין של הרגל. בעקרון אין בעיה לנהוג בצד שמאל כמו שאין בעיה לנהוג בצד ימין

אספנות = סבלנות

פורסם

ואם כבר היסטוריה אז מה אתם אומרים על התאוריה הבאה...

בימי קדם רוכבי סוסים היו חולפים זה על פני זה משמאל ,כך תמיד היד עם החרב הייתה בכיוון הנכון כדי להגן/לתקוף.

עד שהגיע איזה צרפתי אחד קטן שכבש חצי עולם (נפוליון) שהיה שמאלי ולכן הנהיג בכל האזורים שתחת כבישתו (הוא היה גנרל לא שליט) שחולפים על פני רוכב אחר בכיוון ההפוך.....

ורק האנגלים לא החליפו צד.....

או שלא

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
ואם כבר היסטוריה אז מה אתם אומרים על התאוריה הבאה...בימי קדם רוכבי סוסים היו חולפים זה על פני זה משמאל ,כך תמיד היד עם החרב הייתה בכיוון הנכון כדי להגן/לתקוף.

עד שהגיע איזה צרפתי אחד קטן שכבש חצי עולם (נפוליון) שהיה שמאלי ולכן הנהיג בכל האזורים שתחת כבישתו (הוא היה גנרל לא שליט) שחולפים על פני רוכב אחר בכיוון ההפוך.....

ורק האנגלים לא החליפו צד.....או שלא

1. לא תאוריה, היסטוריה.

2. כתבתי על העניין לא מזמן בהרחבה , אתה יכול לקרוא את זה כאן.

3. בעקבות המנהג הזה לרכב בצד שמאל, לוחצים יד ומצדיעים ביד ימין. ההצדעה, לפי אחת מהתאוריות, מושרשת בזה שבמפגש בין אבירים הם היו צריכים להרים את ה"משקף" של הקסדה כדי לראות את מי הם בכלל פוגשים וכך השתרש המנהג של ההצדעה.

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אם כבר היסטוריה...לוחצים את יד ימין בגלל שהיא היד שמחזיקה ת'חרב ,ואם אתה לוחץ אותה זה אומר שאתה לא מחזיק בחרב וזה די ידידותי....

לגבי ההצדעה גם אני שמעתי על זה ,ויש עוד ,השקת כוסות (לחיים)נועדה לערבב בין המשקאות כדי למנוע הרעלה של האחר (מכאן הקריאה לחיים).

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

פורסם
אם כבר היסטוריה...לוחצים את יד ימין בגלל שהיא היד שמחזיקה ת'חרב ,ואם אתה לוחץ אותה זה אומר שאתה לא מחזיק בחרב וזה די ידידותי....

לגבי ההצדעה גם אני שמעתי על זה ,ויש עוד ,השקת כוסות (לחיים)נועדה לערבב בין המשקאות כדי למנוע הרעלה של האחר (מכאן הקריאה לחיים).

ועניבה היתה פעם מפית..לניקוי שיירי אוכל.

ומטחי כבוד, נועדו לרוקן את התותחים של ספינה ידידותית לפני שהיא באה לנמל כדי שלא יחשדו בה שהיא רוצה לעשות שימוש בהם בתוך הנמל.....ולהיפך (ריקון התותחים של הנמל לפני שהספינה נכנסת...רק שאני מקווה ששום פגז טועה לא פגע בספינה...).

נדמה לי שגם מסדר כבוד על אניה, כשכל המלחים על הסיפון, בא מאותו "מחוז", להראות שהמלחים לא בעמדות קרב.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

טוב, אם כבר היסטוריה, אז הכפתורים בחולצות של נשים וגברים הם הפוכים...

למה?

גברים היו צריכין לשלוף את החרב (החולצה של CK :roll: ) אז הכפתורים בצד ימין והחולצה ניפתחת כלפי שמאל, ונשים היו צריכות להניק, שזה לרוב בצד ימין (רוב האנשים הם ימניים ויותר נוח להניק בציץ ימין) והכפתורים הפוכים...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
טוב, אם כבר היסטוריה, אז הכפתורים בחולצות של נשים וגברים הם הפוכים...

למה?

גברים היו צריכין לשלוף את החרב (החולצה של CK :roll: ) אז הכפתורים בצד ימין והחולצה ניפתחת כלפי שמאל, ונשים היו צריכות להניק, שזה לרוב בצד ימין (רוב האנשים הם ימניים ויותר נוח להניק בציץ ימין) והכפתורים הפוכים...

גילי

אני דווקא שמעתי שזה בגלל שלנשים (עשירות)היו משרתות שהלבישו אותן אז צידי הכפתורים הותאמו למי שמול הלובש(ת) ואילו ביגדי הגברים נלבשו ע"י הלובשים עצמם.....

פורסם
אני היחיד ששם לב שהבחור כתב, 48 שנים ?
כנראה שאתה היחיד, משום שהבחור התכוון ל-"לפני שנת 1948", שהיא שנת סיום המנדט והקמת המדינה, ולא ל-"לפני 48 שנים".

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

אגב, מערכת הרכבות שלנו כן עובדות "הפוך"

אם מסתכלים "צפונה" ניתן לראות שהרכבות שנוסעות לצפון נוסעות בצד שמאל.

והרכבות שנוסעות דרומה, נוסעות בצד ימין.

מקורבים אמרו לי שלשנות (להפוך) את השיטה יעלה מליונים

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

• תוכן חדש...