Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2575 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני עובד שכיר ועצמאי בתחום ראיית חשבון ומיסוי. בשנים האחרונות הפעלתי את כל התוכנות המקצועיות שלי (חשבשבת, רם-ניהול, תוכנות אמריקאיות לדוחות מס) ממחשב נייד שחיברתי למסכים חיצוניים.

אני רוצה להיכנס לשיתוף פעולה עם רו"ח נוסף ולשם כך שנינו זקוקים גישה לתוכנות מקצועיות וקבצים.

בהתחלה חשבתי לעבור לפתרונות ענן כמו פריוריטי בענן + להכין דוחות מס דרך חשב פיננסי + לעבור לגרסת ענן של התוכנה האמריקאית. הבעיה שזה ידרוש ממני הסבת נתונים מחשבשבת לפריוריטי בענן + הוצאה כספית כי פריוריטי בענן תעלה 200 שקל בחודש וראיתי שהם דורשים 1,000 ש"ח עלות הדרכה והקמה.

לאחר התייעצות עם רו"ח המליצו לי על ארדני תוכנה שעושה עבודה של 3 תוכנות (הנהלת חשבונות, דוחות מס וניהול לקוחות), אבל לתוכנה הזאת אין גרסת ענן.

חשבתי על אפשרות להתקין את ארדני על מחשב בענן ושנינו נוכל להתחבר מכל מחשב. דמיינו חיבור באמצעות teamviewer למחשב שפועל 24/7 בענן.

האם זה אפשרי? כמה יעלה משהו כזה? מה יהיו הביצועים?

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

כדי שהוידאו של Teamviewer יעבוד במהירות סבירה צריך מחשב וירטואלי עם רוחב פס גדול יחסית, זה בטח יעלה כמה עשרות דולרים בחודש. לדעתי רק ניסוי וטעיה יתנו תוצאה אופטימלית: תתחיל מ-Instance קטן ותגדיל עד שיעבוד טוב.

רוב הסיכויים שמה שאתה עושה איננו חוקי, הרישיון של התוכנה מן הסתם מיועד למחשב אחד ולמשתמש אחד, אבל קשה להאמין שיתפסו אותך.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אפשר לשכור שרת טרמינל סרבר (remote desktop) וירטואלי,

להתקין עליו מה שאתה רוצה ולגשת אליו מכל תחנה כולל מהסמרטפון

ממש כמו עבודה לוקאלית.

ללא טים ויואר וללא שום תוכנת השתלטות. רק צריך לבדוק את חוקיות העניין

מול בתי התכנה הרלוונטיים.

פורסם (נערך)

כמה אמור לעלות שרת טרמינל וירטואלי? כמה נפח מקבלים? כמה רוחב פס? האם שנינו נוכל לעבוד בו זמנית? אצל מי ניתן לרכוש את השירות?

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

כתבתי לך בפרטי. עקרונית ספקי האינטרנט מספקים שרתים וירטואלים וגם חברות רבות כגון טריפל סי. אפשר לעבוד בו זמנית בתנאי שהתוכנות תומכות ב multi session rdp

פורסם

אני מתייחס רק לקבצים.

יש תוכנות שמסנכרנות קבצים ישירות בין 2 קליינטים עם גילוי עצמי. אחת מהם syncthing, עובד איתה כשנתיים והיא מעולה וחינמית. צריך לשים לב שזו תוכנת סינכרון לא גיבוי ולגבות. במידה וסוג העבודה כולל הרבה קבצים ששניכם עובדים עליהם בו זמנית אז היא פחות מתאימה, אלה עם כן זה database שניתן לעבוד עם קבצי משנה שונים.

פורסם

בתור לא-מומחה לענן, נראה לי שכדאי להתחיל בהגדרת צרכים מדויקת יותר. למשל:

1. האם שניכם צריכים לשתף מידע (כלומר, עובדים עבור אותו לקוח) או רק צריכים להשתמש באותה תוכנה?

2. האם אתם עובדים במקביל (כלומר, באותו זמן)? אם כן, ברור שמכונה וירטואלית אחת תהיה פיתרון די גרוע.

3. האם יש לך כוונה לגדול?

4. האם לתוכנה שאתה רוצה להשתמש בה יש תוכנית לשדרג לגרסת ענן? שווה לברר, יכול להיות שזה יחסוך לך בהמשך את הצורך להעביר נתונים בין פורמטים.

בכל אופן, הפיתרון שחשבת עליו נשמע לי loose-loose: אתה גם משלם חודשית על מה שלא יהיה שתשכור, גם צריך לשלם על התוכנה שתתקין, וגם מקבל פיתרון שלא עונה בכלל על הצורך בעבודה מקבילית.

במקומך הייתי שוקל או את התוכנה שכבר עברה לענן, או פשוט לפטופ לכל עובד עם תוכנה שמותקנת ישר עליו ואם צריך שיתוף מידע דרך גוגל דרייב או משהו דומה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

לא מומחוי בנושא.

גם לי נראה שהדבר האחרון שמשרד רו"ח מכובד צריך זה מונקי-ביזנס. הייתי הולך על שני רישיונות נפרדים, או רישיון צף, אם זו אופציה.

teamviewer זה בטח לא הכלי לזה.

בכל מקרה בסיס הנתונים מן הסתם יצטרך להיות משותף, אני מניח שזה יכול להיות כל דבר החל משרת NAS על הרשת במשרד, ועד אחסון בשרת מרוחק אצל ספק כזה או אחר.

חזיר דיזל

פורסם
אפשר לשכור שרת טרמינל סרבר (remote desktop) וירטואלי,

להתקין עליו מה שאתה רוצה ולגשת אליו מכל תחנה כולל מהסמרטפון

ממש כמו עבודה לוקאלית.

ללא טים ויואר וללא שום תוכנת השתלטות. רק צריך לבדוק את חוקיות העניין

מול בתי התכנה הרלוונטיים.

בדקתי מול בתי תוכנה ואין להם שום בעיה עם זה.

בהנחה ואני מתחבר לטרנמיל ממחשב של עבודה והמחשב מחובר לרשת מחשבים של העסק האם מעסיק שלי יכול לראות איזה נתונים עוברים? הוא יכול להבין איזה סוג עבודה נעשת על גבי התשתית שלו?

אני שואל כי יש לי טראומה מלפני מספר שנים. אני עבדתי במשרד רו"ח מסוים וחיפשתי עבודה אחרת. יום אחד בעל הבית מזמין אותי לשיחה, מספר לי שהוא יודע שאני שולח קורות חיים מהמשרד והתחיל להטיף לי שבגדתי באמון שלו.

פורסם

אם המעסיק ממש בודק במחשב שלך אז כמובן שהוא יכול לדעת מה אתה עושה.

(בדומה למעסיקים שבודקים היסטוריית גלישה וכו')

אם הוא בודק באמצעות ניטור תעבורת נתונים אז הוא יכול לראות שמתבצעת תעבורת נתונים

בפורט מסוים ולשייך אותו לאפליקצייה שמשתמשת בו. לדוגמה פורט ברירת מחדל ל RDP הוא 3389

(אני אישית משתדל לא לעבוד עם פורט ברירת המחדל).

• תוכן חדש...