Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

להו

בחופשת הפסח התארגנו לקמפינג שבמהלכו כמצוות היום עשינו מנגל ,נרכש מנגל נירוסטה נפוץ מאוד .

בפתיחה שלו אישתי שמה לב שהתופסים של הרגליים שמרותכים לבסיס המנגל מלמטה רופפים ואכן בטרם הרכבת הרגליים , שניהם התפרקו .

ערכתי את המנגל ללא הרגליים ובסיומו ניקיתי אותו עד כמה שיכולתי החזרתי לחנות וטענתי שבנס זה לא התפרק תוך כדי המנגל.

בעל החנות אמר שהם בדכ חד פעמיים לכן פשוט הייתי צריך לזרוק אותו שם ולקנות חדש.

התייעצתי עם חברים לגבי הנושא ,כלומר מה הם היו עושים ורובם טענו שהייתי כנראה צריך לזרוק אותו שם ולקנות בהמשך חדש.

בכל אופן הם לא היו טורחים להחזיר לחנות מנגל.

לטענתי וכך עשיתי לבסוף אמרתי להם וכמובן למוכר שרכשתי מוצר ואני מצפה שהוא יהיה עמיד ותקין , בכל אופן בשנה הראשונה שלו.

אין קשר לדיעה הרווחת שזה בסך הכל מנגל ופשוט לקנות חדש.

אני מתלבט אם סתם הייתי גרידי או שזה תרבות קניה הוגנת.

בכל אופן אני מרגיש שלאט לאט נשחקנו כחלק מתרבות צריכה גבוהה ושפע תודה לאל.

באידאל שלי אני לא חושב שזה נכון להשחית כסף או סתם להתעצל.

אבל השדר שקיבלתי מ "הרחוב" שזה אכן טירחה יתרה ומיותרת.

מה אומרים ?

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אפילו המוצר הגרוע ביותר צריך לעבוד לפחות פעם אחת, זו דרישה די בסיסית.

אבל בעקרון זה לא רק הצד של תרבות הצריכה (הלקאה עצמית זה in), פעם היו מייצרים מוצרים שיחזיקו מעמד, הם היו עולים הון ואנשים חסכו אגורה לאגורה כדי לקנות מקרר וציפו שיחזיק מעמד עד יום מותם (סבי וסבתי עלו לארץ והביאו איתם מאוורר מברזל יצוק שעבד 40 שנה, היום אין לי בעיה לקנות כל שנה אחד חדשה בכמה עשרות שקלים).

היום הייצור זול בהרבה (מסיבות רבות), ולרוב זול יותר לקנות חדש מלתקן.

פורסם

ערכתי את המנגל ללא הרגליים ובסיומו ניקיתי אותו עד כמה שיכולתי החזרתי לחנות וטענתי שבנס זה לא התפרק תוך כדי המנגל.

כלומר, ניסית להחזיר לחנות מנגל משומש? מה חשבת שיגידו לך?

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

התשובה פשוטה: תלוי כמה הזמן שלך שווה.

נדיר שאני מוצא זמן להתעסק עם החזרות למיניהן.

בדרך כלל זה קורה רק עם מוצרים יקרים בהרבה.

במוצרים זולים אני מחשב בזריזות כמה עולה לי הדלק/ההתעסקות הכללית ולרוב זה פשוט לא שווה,

אני לא מאלה ש"עושים סידורים" תוך כדי עבודה...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
כלומר, ניסית להחזיר לחנות מנגל משומש? מה חשבת שיגידו לך?
אתן לך את שתי האופציות ותגיד לי אתה מה היית עושה.

המנגל עולה כ 100 ש''ח

הבשרים עולים כ 600 ש''ח.

אני אוותר על בשרים בעלות פי 6 בגלל תקלה במוצר שלהם ?

העדפתי להשתמש במנגל .

האופציה השניה -

אני נמצא מרחק של שעה וחצי נסיעה מהחנות , סביר שאחזור לשם להחליף ??

פורסם

כמו כל דבר בחיים. מה שאתה משלם זה מה שאתה מקבל. לו היית קונה וובר3200 והיה מתפרק לך, אז כן תחזיר. אבל מנגל ב 100 ש"ח? זה מה שהוא שווה. 100 ש"ח...

פורסם
כמו כל דבר בחיים. מה שאתה משלם זה מה שאתה מקבל. לו היית קונה וובר3200 והיה מתפרק לך, אז כן תחזיר. אבל מנגל ב 100 ש"ח? זה מה שהוא שווה. 100 ש"ח...
עזוב עכשיו מה יש לי בבית ומה אין לי ,

מה משנה כמה עלה המנגל ?

למה לוותר על מוצר כלשהו שאמור להיות טוב והוא בסוף לא טוב ?

למה שיתפרק בכלל ??

פורסם
התשובה פשוטה: תלוי כמה הזמן שלך שווה.

נדיר שאני מוצא זמן להתעסק עם החזרות למיניהן.

בדרך כלל זה קורה רק עם מוצרים יקרים בהרבה.

במוצרים זולים אני מחשב בזריזות כמה עולה לי הדלק/ההתעסקות הכללית ולרוב זה פשוט לא שווה,

אני לא מאלה ש"עושים סידורים" תוך כדי עבודה...

אכן , על הדרך לבית שלי מהעבודה וגם , בלי קשר לעבודה , מרחק של 7 דק מביתי.

פורסם

אז 100 שקל זה לא הרבה כסף לחתיכת פח שהתפרקה על הפעם הראשונה? מעניין

פורסם
עזוב עכשיו מה יש לי בבית ומה אין לי ,

מה משנה כמה עלה המנגל ?

למה לוותר על מוצר כלשהו שאמור להיות טוב והוא בסוף לא טוב ?

למה שיתפרק בכלל ??

נו, די, אל תהיה תמים.

יש כלים שמחירם זול מדי מכדי לצפות שיחזיקו מעמד.

יש כל מיני כלים שרק נראים כמו כלים מבחינת עטיפה חיצונית, כשלמעשה הבפנוכו לא ראוי לשימוש של יותר מכמה דקות.

היית משקיע כמה דקות מזמנך לאיתור מנגל אחד מתוך הערימה שבו הכיפוף לא כשל וההלחמה הייתה סבירה, ולא היה נפתח שרשור.

הדוגמה הנפוצה והבולטת שאני יכול לחשוב עליה היא צעצועים. מה שתמצא בחנויות סטוק יעלה גרושים ויתפרק באותו יום, ואף אחד לא בא עם ציפיות גדולות ונצורות. בלתי אפשרי לתכנן ולייצר משחק שיחזיק מעמד במחירים האלה.

רוצה משחק שיחזיק 45 שנה ומעלה? יתכבד כבודו ויקנה לגו מקורי, בעלות גבוהה בכמה אלפי אחוזים. :-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אבל בעקרון זה לא רק הצד של תרבות הצריכה ...

...לרוב זול יותר לקנות חדש מלתקן.

המשפט השני, זו בדיוק, אבל ב-ד-י-ו-ק ההגדרה של כל מה שדפוק בתרבות הצריכה.

בתור אחת הכותבות האינטילגנטיות יותר שנתקלתי בהן בפורום הזה, פשוט מפתיע אותי שאת לא רואה את הדיסוננס המטורף שהצלחת להכניס בפיסקה אחת ...

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אי אפשר להאשים רק את הצרכנים שמחפשים את הזול ביותר. הרבה יותר משתלם לייצר בסין מנגל סוג ז' משאריות של רפידות בלמים בעלות שקל וחצי ולמכור את זה ב100 ש"ח ליחידה, מאשר להשקיע קצת יותר ביצור ובחומרים ולמכור מנגל עמיד ב300. מנגל ב300 ש"ח יחזיק לפחות 50 שנה, אבל עדיף להרוויח 100 שקל בשנה מאשר 300 שקל ב50 שנה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זה ההרגשה הבאסה שבאת לעשות על האש עם מנגל שהרגע קנית והוא כבר התפרק,

זה לא ענייו של כסף,

הייתי פועל כמוך ומחזיר.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

מצד אחד אני יכול להבין את הצרכנים שמחפשים את הטוב ביותר.

אני בטוח שכול אחד היה מעדיף להשקיע 300 במנגל לכמה שנים טובות.

הבעיה היא שברוב המקרים אתה תשקיע 300 ותקבל בדיוק את אותו מנגל ב-100. מחיר ואיכות כבר מזמן לא מילים נרדפות

• תוכן חדש...