Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2632 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל, הדפסת איברים לבדה זה מבורך ויציל הרבה חיים כנראה.

אבל, עם פיתוח הטכנולוגיה ובמקביל פיתוח הבינה המלאכותית, זה פתאום נראה סביר שתוך עשור או שניים כבר יתחילו להדפיס סיבורגים?!

האם נשמע כמו תרחיש סביר באמת? :roll:

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה זה הדפסת איברים לצורך הצלת חיים? איך מדפיסים איבר פנימי? הדפסת גפיים קיימת זמן מה

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

בילבלת שני דברים לא קשורים בעליל. לא נורא, קורה. :-)

החלפת איברים בכל מיני תותבות זה משהו שקיים עוד מהעת העתיקה.

מה שהשתפר זאת איכות התותבות - פעם הייתה רגל עץ, היום אפשר להחליף מפרק כדורי של ירך.

מבחינת שתלים, יש התקדמויות שונות משתלים של תורמים אנושיים לשתלים מבוססי חיות אחרות,

שתלים סינתטיים, ולאחרונה דברים מהסוג שעלו בכתבה (שהם עדיין חלקי חילוף יעודיים, לא פיתרון שלם).

בבינה מלאכותית המרחק עוד ע-צ-ו-ם, בעיקר כי המודלים נתקעו.

אפשר להתגבר על מודל משוער/חלקי באמצעות כוח חישוב פסיכי (וזה מה שעושים)

אבל זה לא פותר את הבעיה :-)

כמו כן, עדיין יש בעיית חומרה, המוח יותר יעיל בכל הקשור לכמות אנרגיה פר חישובים בשנייה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

עם כל הכבוד לבינה מלאכותית, מה שנחשב היום לבינה מלאכותית זה לא באמת בינה מלאכותית כמו שאנחנו מכירים אותה מסרטי מד"ב אלא פשוט יכולת עצמאית למצוא פתרון לבעיה מוגדרת מראש בסביבה מוגדרת מראש. ראיתי הדגמה של איזה מערכת מאוד מתוחכמת של NVidia שהם לימדו איזה רובוט להכניס כדור גולף לגומה. לקח לו בערך שבועיים ללמוד לעשות את זה, ואז שינו לו את המסלול והכל הלך פייפן. אז עם כל הכבוד, זה אחלה בשביל שהטלפון שלך ידע שאתה בדיוק מצלם חתול או סלט, אבל אני עדיין לא חושש מפלישת שואבי האבק הרובוטיים בעשור-שניים הקרובים. אלא אם כן כמובן יהיו קפיצות משמעותיות ובלתי צפויות כלשהן.

לגבי הדפסת איברים, המפתחים של הדבר הזה עצמם אמרו שבראייה אופטימית, בעוד 10 שנים הם אולי יוכלו להדפיס איברים בגודל מלא. משם ועד בניית גוף שלם - אבל בעיקר מוח על כל רשתות הניורונים שלו זה פייייייי מלא זמן.

אבל היי, שימורים לא מתקלקלים ואבקת שריפה צריך רק להחזיק במקום יבש. אז אפשר להתחיל להצטייד :lol:

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

מכאן התחיל הרעש. אל מדובר בעוד צעד בדרך ארוכה.

יש הרבה פעילות מסוג זה בעולם, וגם בארץ. אם בהדפסה תלת ממדית, אם ביצירת תאים בעלי תכונות כאלה ואחרות. לדוגמא - אחד המאפיינים של הלב הוא המערכת הבקרה שלו, זו שיוצרת דפקים חשמלים ומפיצה אותם לחרבי השריר. לפני מספר שני פותחו בטכניון תאים עם תכונות כאלה. ובמקומות אחרים תותחו הרבה מאד רכיבים שיוכלו יום אחד - וממש לא הייתי מהמר על לוח הזמנים - לשמש ליצירת שתלים ביולוגיים.

הנס - אני לא מכיר שתלים ביולוגיים פעילים ממקור לא אנושי. יש שתלים ממקורות כאלה, אבל הם עוברים עיבוד כך שלמעשה לא מדובר בחומרים חיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לגבי הדפסת איברים, המפתחים של הדבר הזה עצמם אמרו שבראייה אופטימית, בעוד 10 שנים הם אולי יוכלו להדפיס איברים בגודל מלא. משם ועד בניית גוף שלם - אבל בעיקר מוח על כל רשתות הניורונים שלו זה פייייייי מלא זמן.

צודק, אז לא בעוד עשור, אלא בעוד 2-3 עשורים. ברגע שיוכלו להדפיס איברים בהתאמה אישית בעוד כעשור, הדרך לגוף שלם תהיה מהירה לטעמי. זכור לי שקצב התקדמות טכנולוגית גדל כל שנה.

כנ"ל לגבי בינה מלאכותית. ברור שכרגע הטכנולוגיה עדיין בחיתולים, אבל קצב ההתקדמות יתגבר ובאמת שאין לנו מושג לאן זה יגיע בעוד עשרות בודדות של שנים. ולא טענתי שאני חושש מאפוקליפסה, אלא שאני צופה הדפסת סיבורגים, שאפשר יהיה לקנות סיבורג כעוזר בית למשל. או פארק שעשועים נוסח WESTWORLD. :lol: גנרלים כבר ימצאו להם שימוש צבאי בוודאות. וכו'. אני בונה על זה שבחיים האמיתיים האחראים על הדבר יהיו חכמים מהאידיוטים שגורמים לאפוקליפסות מכל מיני סוגים בסרטי הוליווד. :-D

ומוח אנושי לא יהיה ישים אולי אף פעם, כאן הבינה המלאכותית תיכנס לתמונה ותשמש כמוח עבור סיבורגים. עבור אנשים אני לא צופה שיפתחו מוח גם לא בעוד 50 שנים.

עריכה אחרונה על ידי arco1
פורסם

ככה או ככה, אני יכול להבטיח לך שהמרחק בין עכשיו להדפסת סייבורגים הוא הרבה יותר גדול מהמרחק בין הדפסת סייבורגים ליום שבו אחד מהם יחליט ש"למה לעזאזל אני צריך לנקות ת'חרא של הבשרי (חכה חכה, זה יתפוס) הזה ולהילחם במלחמות שלו?!" ומשם לרצח המוני של אנושיים.

פורסם

למה שדבר כזה יקרה? מחוץ לסרטי הוליווד אין שום סיבה הגיונית שזה יקרה מעצמו. או שאתה בטוח שבסוף יימצא מישהו שיצליח לפגוע במערכת במכוון?

פורסם

אם אתה רוצה להיכנס לזה ממש, אז אני מניח שחלק מהרעיון של בינה מלאכותית הוא מודעות עצמית ותבונה יותר גבוהה מאשר סתם הסקת מסקנות פשוטות. אז אני בטוח שבאיזשהו שלב היא תתפתח (באופן עצמאי) לרמות מודעות שיגרמו לה לחשוב שאולי היא יכולה לעשות יותר מאשר לשאוב אבק ולשטוף כלים.

פורסם

הנס - אני לא מכיר שתלים ביולוגיים פעילים ממקור לא אנושי. יש שתלים ממקורות כאלה, אבל הם עוברים עיבוד כך שלמעשה לא מדובר בחומרים חיים.

תכיר - חזיר/פרה:

https://www.isrtx.org.il/04/%D7%94%D7%A9%D7%AA%D7%9C%D7%AA-%D7%9E%D7%A1%D7%AA%D7%9D-%D7%9C%D7%91-%D7%91%D7%99%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%92%D7%99/

יש אפילו השתלות מוצלחות של לב חזיר בגוף בבון (!!!) -

https://www.scientificamerican.com/article/baboons-survive-for-half-a-year-after-heart-transplants-from-pigs/

עוד לא אצל בני האדם, אבל הקונספט מובן :-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

קודם כל, שיצליחו לעשות ad block ליוטיוב בסמארטפון ושיהיה אפשר לכבות את המסך תוך כדי שהסרטון עובד. אחרי זה שידברו איתי על בינה מלאכותית והתקוממות של סייבורגים על האנושות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

עוד אחד שמבלבל... הסיבה שאי אפשר לכבות את המסך היא חלק מתנאי השימוש של יוטיוב.

הם, בתור בעלי האתר וה-$$$ לא רוצים, ולכן זה לא קורה.

פורסם
קודם כל, שיצליחו לעשות ad block ליוטיוב בסמארטפון ושיהיה אפשר לכבות את המסך תוך כדי שהסרטון עובד. אחרי זה שידברו איתי על בינה מלאכותית והתקוממות של סייבורגים על האנושות.

פעם זה עיצבן אותי, אבל מאז שהגיע ספוטיפיי זה כבר לא מעניין.

ואני יותר בקטע של סיבורגים שישרתו את האנושות. :twisted:

פורסם

האנס, אני מכיר את הדברים האלה היטב.

לגבי ההשתלה בין מינים שונים - כשזה יהיה שימושי לאדם נדבר. בינתיים זה רחוק מאד.

גבי המסתמים התותבים - אלה אינם מסתמים מחיות. מדובר ברקמת קרום הלב מבקר או חזיר אשר עוברת תהליך שבו הרקמה מאבדת את תכונותיה האנטיגניות (מעוררות התגובה החיסונית), ואז נמתחת על מסגרת כך שתתפקד כמסתם חד כיווני, והמסגרת עצמה מקובעת ללב בניתוח או בהשתלה דרך כלי הדם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...