Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2633 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנדסת רקמות זה כנראה אחד התחומים שיקדמו את איכות החיים של האדם בצורה הכי משמעותית, וההתקדמות בתחום מרשימה.

אבל אני מחכה שיתחילו להדפיס/לגדל עצמות שיהיה ניתן להשתיל בבני אדם, ובצורה גלובאלית.

כרגע לצערי גם לשם עוד לא הגענו, אז הגעה לאיברים שלמים ומתפקדים שאשכרה עושים את העבודה כמו שצריך... יש זמן.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עוגה - האם אתה יודע עד כמה רקמת העצם מורכבת?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הנס - אני לא מכיר שתלים ביולוגיים פעילים ממקור לא אנושי.

כתבת את זה, ואז כתבת הסבר על מסתם מרקמת חזיר.

אני לא מבין מה אתה רוצה מהחיים שלי.

זה שהעבירו את הרקמה המושתלת כל מיני תהליכים כדי שהגוף יקבל אותה הן מבחינה צורנית והן מבחינת מערכת החיסון,

זה implementation detail. השתל מקבל תזונה ממערכת הדם האנושית. סוף פסוק.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

הנס - הכוונה ברורה. בשתלים לא נעשה שימוש ברקמה חיה ממקור לא אנושי, אלא ברקמה שלמעשה הומתה. השתלים האלה אינם נזקקים לשום הזנה מדם המקבל.

למעשה משתמשים בה במקום חומרים מלאכותיים כיון שמקבל השתל אינו נזקק לטיפות בתרופות נוגדות קרישה, בניגוד לתותבים מיכאניים המחייבים טיפול כזה, שהוא טיפול מורכב שמצריך מעקב הדוק מאד. יש לכך מחיר - אורך החיים של תותבים ביולוגיים נחשב קצר מזה של תותבים מיכאניים, למרות שיש גם עדויות לכך שאין הבדל משמעותי, ויש לביולוגיים לא מעט יתרונות גם בטווח הבינוני אם לא הארוך.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בארה״ב הצליחו לפתח כליה מלאכותית.

בזמן האחרון הפרוייקט הזה קצת ירד מהרדאר, התקווה שחברת דיאליזה לא תקנה את הפרוייקט ותגנוז אותו אט אט.

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם
עוגה - האם אתה יודע עד כמה רקמת העצם מורכבת?

מודע, מודע. לכן מדבר יותר על 'גידול' מתאי גזע מאשר על הדפסה.

אך עם זאת השתלת עצם לא דורשת עצבוב (אך כמובן כלי דם, שכן אני מדבר על עצם חיה) וזה מקל על העסק ברמת הפתרון הכולל.

פורסם

יש היום שתלים מותאמים אישית שמדפיסים בתלת-מימד ומכילים בדיוק רב את מה שצריך בשביל לקבל תפקוד מלא של העצם המוחלפת. כולל תעלות להזנה וכו'. נער עם גידול אגרסיבי בירך יצא נקי לחלוטין מבלי לאבד כמעט שום יכולת תנועה. זה מקרה שעד לפני לא הרבה שנים נגמר בקטיעה. זה פסיכי לחלוטין לאן הגענו בעשור וחצי האחרונים ולאן נגיע בעתיד הלא מאוד רחוק לדעתי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הלב שהדפיסו זה לא באמת לב עובד.

אלו תאי שריר שגודלו אחד על השני בצורה של לב קטן.

אין שם עצבים, כלי דם ועוד דברים שמרכיבים לב מתפקד.

זה פשוט הדגמה ליכולת לגדל תאים בצורה תלת מימדית, אבל אין שום קשר בין זה לבין רקמה שיכולה ליצור איבר מתפקד.

פורסם
יש היום שתלים מותאמים אישית שמדפיסים בתלת-מימד ומכילים בדיוק רב את מה שצריך בשביל לקבל תפקוד מלא של העצם המוחלפת. כולל תעלות להזנה וכו'. נער עם גידול אגרסיבי בירך יצא נקי לחלוטין מבלי לאבד כמעט שום יכולת תנועה. זה מקרה שעד לפני לא הרבה שנים נגמר בקטיעה. זה פסיכי לחלוטין לאן הגענו בעשור וחצי האחרונים ולאן נגיע בעתיד הלא מאוד רחוק לדעתי.

לא מחדש לך, אבל יש מקרים שבהם השתל חייב להיות מעצם חיה.

במקרים כאלה גם היום מבצעים השתלה על ידי לקיחת עצם ממקום אחר בגוף (פיבולה/סקפולה). וזה רחוק מלהיות אידיאלי..

פורסם

הדיון כאן אינו על "פיגומים" שעליהם הגוף בונה רקמה - אלא על השתלת מבנים שלמים עם תאים חיים. לפחות ממה שאני יודע - אנחנו לא שם. אבל אולי אורתופד הפורום יתקן אותי.

פורסם
לא מחדש לך, אבל יש מקרים שבהם השתל חייב להיות מעצם חיה.

במקרים כאלה גם היום מבצעים השתלה על ידי לקיחת עצם ממקום אחר בגוף (פיבולה/סקפולה). וזה רחוק מלהיות אידיאלי..

חייב להודות שבניתוח שראיתי עשו לסת מפיבולה לאישה מבוגרת והופתעתי לחלוטין מהתוצאה. מרשים ביותר.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
הלב שהדפיסו זה לא באמת לב עובד.

אלו תאי שריר שגודלו אחד על השני בצורה של לב קטן.

אין שם עצבים, כלי דם ועוד דברים שמרכיבים לב מתפקד.

זה פשוט הדגמה ליכולת לגדל תאים בצורה תלת מימדית, אבל אין שום קשר בין זה לבין רקמה שיכולה ליצור איבר מתפקד.

אבל בתוך עשור מבטיחים לנו כבר לא סתם הדפסת איברים, אלא בהתאמה אישית! :wink:

פורסם

וגם רכב אוטונומי ועוד כמה דברים.

ושהרובוטים יפטרו את כולנו.

פורסם

מכוניות אוטונומית יגיעו יחסית בקרוב, אבל עד שרובוטים יפטרו חלק ניכר מכוח העבודה, יקח זמן. ממש מסקרן אותי איך יהיה מודל הכלכלי של המדינות במצב שלחלק עצום מהאוכלוסיה פשוט אין תעסוקה.. עוד יותר מעניין ממה יחיו האזרחים בדיוק? המדינה תחלק קצבאות שמנות לכולם? מהיכן יגיע הכסף אם כן?

פורסם

לגבי הרכב האוטונומי - לגבי אפשר לחזור לשרשורי התאונה של טסלה והתחזית לרכב האוטונומי. לי נראה שה"בקרוב" לא לפני 2040 אבל נניח לכך.

לגבי הרובוטים - המדינות יצטרכו להתפרנס - ולא משנה אם יעבדו 20% מהאוכלוסיה או 60% מהאוכלוסיה. ההימור שלי שאחוז המועסקים ישאר גבוה, אלא שחלוקת התפקידים תשתנה. תמיד יהיה אחוז של גמלאים, ויהיה אחוז של נכים, ויהיה גם אחוז של פרזיטים. ויהיה צריך את מי שיבנה את הרובוטים, ומי שיתזק אותם, ומי שיתפעל אותם, וכמובן עבודות שרובוט לא יוכל לבצע. אני מחכה לרובוט שידע לחצוב בקיר כדי לאתר פיצוץ בצינור ביוב, וגם להחליף אותו ולסגור את הקיר עם פיניש יפה. נדמה לי שא.א.א.א. אינסטלטורים ימשיכו להתפרנס יפה.

• תוכן חדש...