Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2687 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הבוקר הופיעה ידיעה בטמקא בזו הכותרת: "מתקן ההתפלה הכושל של מקורות ימכר, החברה תקבל 200 מיליון שקל".

זו ידיעה שמקורה בעיתון "כלכליסט". אבל, אנשי טמקא לקחו אותה והעלו אותה לאחר עריכה לאתר שלהם, שכידוע לכם מאופיין במקצוענות יתירה (בצחוק כמובן). ראשית, סיקרן אותי לדעת, היכן לעזאזל המתקן הזה – בארץ? בעולם? בשום מקום בידיעה הזו לא הוזכר היכן המתקן. ורציתי לדעת מה קרה שם.

אז נכנסתי לאתר של גלובס באנגלית, וראשית, הבנתי שזה באשדוד. וכמו כן, היו שם פרטים מעניינים נוספים והשורה התחתונה דווקא חיובית – למרות הכישלון, מקורות והמדינה למעשה יפעילו תוכנית ארוכת טווח להחייאת והצלחת המתקן שכשל, ובסופו של דבר יהיה שם תהליך הפרטה. וזה בכלל לא היה מובן בטמקא!

וסתם כחומר למחשבה - יש בוודאי לא מעט פרויקטים שגופים ישראליים (או המדינה משקיעים) בהם מילונים רבים, אבל נכשלים - את זה פחות מיח"צנים, מן הסתם.

עריכה אחרונה על ידי thebaron

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

להצלחה אבות רבים והכישלון יתום. אי-הדיווח על כישלונות הוא תכונה אנושית טיפוסית, שלא קשורה לישראל.

בפרויקטים חצי-ממשלתיים שכאלה תמיד מגיעים לפשרות שעולות הון תועפות מכיוון שמדובר בתשתית חיונית למדינה.

שוב, נכון לא רק לישראל.

לגבי טמקא, נו. :-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אמרת טמקא, אמרת הכל.

אני מוצא שהדרך הכי טובה לצרוך מידע היום היא לעקוב אחרי עיתונאים בפייסבוק. וגם אז, לקחת בעירבון מוגבל.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

זאת ועוד. אני תמיד מחפש מידע מקורי מחו"ל באנגלית או בשפות אחרות או את ההודעה לעיתונות. בארץ במסגרת התרגום הקלוקל, יש טעויות וגם לעיתים מידע חשוב לא מוזכר או לא מדויק.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

פורסם (נערך)

דווקא את המתקן הזה אני מכיר טוב.

הוא היחיד שהתעקשו שלא יזם פרטי יבנה אותו, כולם אמרו מראש שזה ייכשל ובכל זאת שפכו שם הרבה מאוד כסף שנשרף. זה המתקן היקר ביותר שנבנה והיחיד שצריך השקעה גדולה מעבר לסכומי העתק שהושקעו בו כדי שיעבוד'.

עריכה: מתקן עם שווי בספרים של 1.6 מליארד לפני הפסגים תפעוליים ומימון הולך להימכר ב 200 מיליון. מה חיובי בזה?

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
מתקן עם שווי בספרים של 1.6 מליארד לפני הפסגים תפעוליים ומימון הולך להימכר ב 200 מיליון. מה חיובי בזה?

צודק. לגבי ההפסד כבר אמרנו, היה שם כישלון גדול. אבל, כפי שכתבתי, למרות הכישלון, מקורות והמדינה למעשה יפעילו תוכנית ארוכת טווח להחייאת והצלחת המתקן שכשל, ובסופו של דבר יהיה שם תהליך הפרטה. וזה לטעמי דבר חיובי. אולי היה כדאי למכור אותו לחברה חיצונית מחו"ל ביותר כסף...אולי למשקיעים מסין?

פורסם (נערך)

השנקל שלי:

1. טמקא/נוניתון הוא כלי התקשורת הבעייתי *צינזרתי את עצמי כאן* ביותר בארץ, כי הקורא התמים (וגם הפחות תמים) לא יכול לדעת האם דבר מה עומד מאחורי הקלעים של ידיעה כזו או אחרת. זה יכול להיות הטיה פוליטית כללית, או הוראה של המו"ל, או אינטרס כלכלי או אישי נקודתי בעניין מסויים. אם אתה קורא מקור ראשון אתה יודע מה אתה מקבל, כנ"ל השוקן-תון, כנ"ל הביביתון. טמקא? למי שלא שוחה בברנז'ה קשה מאוד להבין מה קורה שם והאם ישנם איזה אינטרסים שמזינים איזו כתבה.

2. מעבר לכך, גם בכלי תקשורת יותר "אמינים" כביכול, ברגע שמדובר בנושאים מקצועיים שהעיתונאי הרלוונטי לא באמת בקי בהם, גם שם ציבור הקוראים חשוף להטיות/הטעיות שתלויות במי שהזין את אותו עיתונאי, כך שלאדם מהיישוב אין סיכוי בכלל לקבל תמונה אוביקטיבית. הדוגמא הנ"ל שייכת לקטגוריה זו, ויש לי עוד דוגמאות רבות מתחומים אחרים.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם

צודק. לגבי ההפסד כבר אמרנו, היה שם כישלון גדול. אבל, כפי שכתבתי, למרות הכישלון, מקורות והמדינה למעשה יפעילו תוכנית ארוכת טווח להחייאת והצלחת המתקן שכשל, ובסופו של דבר יהיה שם תהליך הפרטה. וזה לטעמי דבר חיובי. אולי היה כדאי למכור אותו לחברה חיצונית מחו"ל ביותר כסף...אולי למשקיעים מסין?

אני קצת בקיא במה שקורה שם. השיקום שלו עולה בערך 40% מהקמת מפעל מאפס.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...