Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיני או סופר מיני? :/

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2688 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ספייס סטאר היא אטראז' ללא באגאז' נפרד. מכיר גם אטראז' שנמצאת בתוקף ת"ש אצל בן משפחה, 208 1.2 רובוטית אצל בת משפחה, לא דומה. נדמה לי שהפתרון ההגיוני עבורך יהיה 208 1.6 עם AL4. ואין צורך לפחד, 208 לא נופלת בכל הנוגע לאיכות אמינות, מרחב פנים מאף מזרחית ועולה על כולן בכל הקשור עם נוחות נסיעה ונהיגה. העובדה שהיא נגועה קשה בסטיגמות עוזרת לך לקבל אקסמפלר שמור בזיל הזול. בשביל השורה התחתונה קח את הגברת תעשו סיבוב ב 208 כזו ובפיקנטו/ספייססטאר/I10/וואטאבר ותדעו לבד.

פורסם

יהיה לך קשה למצוא רכב ללא תיקונים או מעיכות, לא מעט רכבים עוברים משהו במשך החיים שלהם על הכביש הישראלי.

כל עוד מדובר בתיקון שבוצע כראוי ולא מדובר על נזק בטיחותי או נזק שיקשה על המכירה של הרכב בעתיד, לא הייתי פוסל. כן הייתי פוסל רכב שעבר תאונה עם קצה שלדה, אבל לא הייתי פוסל רכב בגלל שנצבע בו טמבון או הוחלף בו טמבון.

סתם לגביי נושא של מראה חיצוני: שפשופים - קורה פה מלא בארץ, בגלל נהגים שלא יודעים לפתוח את הדלתות שלהם כמו שצריך ופותחים דלתות כאילו הרכב שלידם הוא אוויר. פתיחה מספיק חזקה גם תיצור מעיכה קלה. אין מה לעשות נגד זה.

אתה קונה רכב משומש, לא רכב חדש, תצטרך לחיות עם פגמים מסוימים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
יהיה לך קשה למצוא רכב ללא תיקונים או מעיכות, לא מעט רכבים עוברים משהו במשך החיים שלהם על הכביש הישראלי.

כל עוד מדובר בתיקון שבוצע כראוי ולא מדובר על נזק בטיחותי או נזק שיקשה על המכירה של הרכב בעתיד, לא הייתי פוסל. כן הייתי פוסל רכב שעבר תאונה עם קצה שלדה, אבל לא הייתי פוסל רכב בגלל שנצבע בו טמבון או הוחלף בו טמבון.

סתם לגביי נושא של מראה חיצוני: שפשופים - קורה פה מלא בארץ, בגלל נהגים שלא יודעים לפתוח את הדלתות שלהם כמו שצריך ופותחים דלתות כאילו הרכב שלידם הוא אוויר. פתיחה מספיק חזקה גם תיצור מעיכה קלה. אין מה לעשות נגד זה.

אתה קונה רכב משומש, לא רכב חדש, תצטרך לחיות עם פגמים מסוימים.

כן ברור, הכוונה למעיכות שאמורות להטריד אותי, לא שפשופי צבע בטמבון.

אגב קניתי בחיים רכבים משומשים ואופנוע (אחד אבל זכור לטובה ;)), לא חי בסרט בעניין. פשוט, כשיש טיפה זמן וגמישות מבחינת צרכים, אפשר להתחפר ולחפש מציאה בלי להתפשר על משומש שנראה מאוד משומש.

פורסם

השאלה מה זה מאוד משומש? אם הרכב לא הכי נקי בפנים או צבר שריטות מבחוץ, אלו דברים שברוב המקרים ברי תיקון, ואם הם מתבטאים במחיר, הרכב במצב מכאני טוב ותקין, אני לא רואה מניעה מלקנות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

עוד אופציה רלוונטית. בהנחה שהמחירים דומים והמצב המכני תקין בשני הרכבים, מה עדיף לי -

סוזוקי סוויפט 2013, יד שלישית מפרטיות בלבד, 100k ק"מ, או

פג'ו 208, 2014, 1.6 אוט', יד ראשונה מפרטי, 62k ק" מ.

רק לי מוזר כמה הנתונים בבירור מצביעים על הפג'ו ורק התפישות לגבי יפניות vs צרפתיות בכלל מעלות את הדילמה?

פורסם

הנתונים של הפיגו עדיפים.

סטיגמה משחקת פה תפקיד לא קטן, אך צריך לבדוק כול דגם לגופו.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

נבחרה ונרכשה, בשעה טובה. הזוכה היא (תופים...) -

סקודה פאביה. מצאתי אחת עם כ-65,000 ק"מ, מודל 2013, יפהפיה (מבפנים ומבחוץ, ולא פחות חשוב - מלמטה, כשמרימים אותה על ליפט ;)), יד ראשונה, משהו שענה להגדרה של 'מציאה' בעינינו. היסטוריית טיפולים יפה - החליפו חלקים נרחבים בגיר באזור ה-55KM של הרכב, בכל זאת DSG וזה לגיטימי ויש שיאמרו גם עדיף ויכול לחסוך לי את האירוע הזה בעתיד, אולי. בנוסף, ללא תאונות, וכל השאר טיפולים שגרתיים. המשכנו לבדיקת מוסך, המלצות מהם להמשך, הצעת מחיר, סוגרים מחיר עם המוכר, בעלות, ביטוח חובה+מקיף, סה-טו.

תובנות:

* אחלה פורום, מאוד מהנה, מלמד ומעניין בטירוף (באגפי הייעוץ והטכני).

* נסיעת מבחן לסינון דגמים ולתחושה טובה עם הבחירה הסופית - חובה, לפחות במידת האפשר והזמן. מישהו כתב לי "אנחנו נוטים לקנות את הרכב לנו גם כשהוא מיועד למישהו אחר" וזה נכון. אז בזמן שאני התלהבתי לי מאיזו צרפתית חושנית, הנהגת המיועדת ממש לא התחברה.

כך גם בניסאן מיקרה, שברולט סוניק (אם כי פחות) ובסוף, כשעלתה על סקודה, עלה לה גם חיוך על הפנים. הגיעה בנוחות ל-100 קמ"ש בבין עירוני מתאים וראיתי שהיא רגועה. והרכב שקט. הישיבה גבוהה על הכביש יחסית לזה שהוא פיצי, יושב יציב, כבד ואיכותי בתחושה, ומהיר מאוד כשצריך גז. אני גם מאוד אהבתי את התחושה בנסיעה, מהמושב דרך ההיגוי ועד לתאוצה הקלילה. אז משם התחלנו לחפש את הפאביה שלנו.

* לא הכל מספרים. או 'לא להשוות תפוחים לתפוזים'. מנוע 1.2 טורבו עושה עבודה הרבה יותר טובה ממנוע 1.6. וצריכת הדלק שלו כנראה תהיה יותר טובה. כנ"ל, 105 כ"ס של הפאביה (נתוני יצרן כמובן) נותנים הרבה יותר תאוצה בכל מהירות שבדקתי, מה-120 של הפג'ו. משהו במומנט, משהו במנוע יותר חכם, משהו.

*תקציב: שמרנו על גמישות. כלומר, כמעט הכפלנו את המקורי שממש לא אפשר את כל מה שרציתי ('מציאה' עם ק"מ נמוך, יד ראשונה/שנייה בלבד, היסטוריה מושלמת של טיפול, מודל סביר, נראית טוב וכו') ובנוסף הסתבר שכאמור, חיבבנו רק סופר מיני אחת במיוחד, אבל מהרגע הראשון זה היה מאצ' טוב לשני הצדדים.

* אבזור: חשוב אבל לנו זה לא היה הדיל ברייקר לפה או לפה. ברכב שקניתי בסוף, פיצה על האבזור היחסית שגרתי, מערכת מולטימדיה של אנדרואיד (עם וויז, כן) שגרמה לי לפקפק בעתידם של מסכי טאצ' ברכב (איך זה חוקי וטלפון לא?). חוצמזה חלונות חשמל ומראות מתכווננות וסבבה.

* מציאות: יש. דורש זמן, רפרוש תדיר ביד-2 והדפים הרלוונטיים בפייס, וידע, בשביל לחתוך ולהחליט מהר כשמזהים כזאת. אחרת היא נחטפת.

* תודה למסייעים ולמסבירים שבדרך :)

פורסם

תתחדש!

* לא הכל מספרים. או 'לא להשוות תפוחים לתפוזים'. מנוע 1.2 טורבו עושה עבודה הרבה יותר טובה ממנוע 1.6. וצריכת הדלק שלו כנראה תהיה יותר טובה. כנ"ל, 105 כ"ס של הפאביה (נתוני יצרן כמובן) נותנים הרבה יותר תאוצה בכל מהירות שבדקתי, מה-120 של הפג'ו. משהו במומנט, משהו במנוע יותר חכם, משהו.

אז זהו, שזה גם מספרים, אתה פשוט לא מסתכל על המספרים הנכונים [emoji6]. מה שאתה מרגיש מאוד נכון, ומוסבר ע"י מומנט גבוה במנוע מוגדש (טורבו) בסל"ד נמוך, לעומת מנוע אטמוספרי שמייצר מומנט גבוה רק בסל"ד גבוה, ובנוסף גיר מהיר עם 7 הילוכים במקום 4.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

תתחדש.

לא הוגן להשוות את הגרסה המדוברת של הפג'ו לפאביה, הוגן להשוות לגרסת ה-1.2 טורבו עם הגיר האוטומטי בעל 6 הילוכים.

פורסם
תתחדש.

לא הוגן להשוות את הגרסה המדוברת של הפג'ו לפאביה, הוגן להשוות לגרסת ה-1.2 טורבו עם הגיר האוטומטי בעל 6 הילוכים.

מסכים.

במסגרת התקציב (לפחות המקורי) לא היה מקום ל 1.2 טורבו של פג'ו, והאמת מה שמצא חן בפאביה זה לא הטורבו (היא לא בקטע, יעידו הזקנות שצופרות לה מאחורה), אלא רק נוחות הנהיגה ותחושת היציבות.

פורסם

אם הייתי בוחר מבין השתיים הייתי הולך על הפיקנטו שנראת לי יותר מאובזרת ואמינה, אבל כבר עשית את הבחירה שלך אז תתחדש ותהנה מהרכב!

פורסם

הלכנו על סופר מיני בין השאר בגלל שגרים בצפון הרחוק . הנסיעות הקצרות יהיו של 5-20 דקות, הארוכות יהיו של שעתיים פלוס. זה קצת הכריע את הכף כנגד פיקנטו, i10 וכו'. הן יכולות גם לרדת לאילת ולחזור, אבל זה לא נראה לי תענוג גדול.

לא חושב שיש פה נכון/לא נכון באופן מוחלט, יותר העדפה אישית וכאמור נסיעות המבחן סייעו לגברת להעדיף (הנסיעה במיקרה הקטנה למשל, עזרה להבין שזה לא הכיוון..).

• תוכן חדש...