Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2773 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

החלפתי ביונדאי I30CW שנת 2009 לנוזל קירור מקורי(היה מים רגילים כשקבלתי את הרכב).

לאחר ההחלפה התחיל ריח של נוזל הקירור מפתחי המזגן(גם בקירור וגם בחימום).

נתתי לעוד מישהו להריח את נוזל הקרור(שנשאר לי בבקבוק)והמסקנה שזה הכן הריח שלו.

הריח לא חזק אבל דיי דוחה.

אין נזילה רצינית אבל כן יש איבוד קל של נוזל(0.25 ליטר בחצי שנה ו6000 ק"מ).

רעיונות איך לפתור את הבעיה בלי להחליף\לנתק רדיטור חימום?

חשבתי אולי על חומרים לסתימת נזילות ברדיטור אבל אין לי נסיון איתם.

יש חומרים מומלצים שיכולים לטפל ב"הזעה"(בדקתי אין נזילה נראת להעין או רטיבות בתא הנוסעים) מהרדיטור חימום?

אולי מדובר בבעיה אחרת?

השמח לכול מחשבה או רעיון

פורסם
יכול להיות שמילאת יותר מידי נוזל?

נניח וזה המצב,איך קשור לעובדה שיש מאיבוד נוזל קירור קבוע גם אם מינורי.

זו מערכת סגורה ולא אמורה להיות דליפה.

מניסיון רע עם רכב דומה (לא בגרסת הסטיישן),לא כדאי להזניח את מערכת הקירור- הרכב סופר רגיש.

מספיק להיכנס ולראות כמה תקלות היו לי (החל מטרמוסטט שהוחלף פעמיים,החלפת רדיאטור שהחל לנזול לפני 90,000 ק"מ -פעם אחת תוקנו פלסטיקים ופעם שניה שנזל מלמטה קניתי תחליפי חדש דרך מישהו שחבר של ההורים מכיר) ועד מצב של רכב התחמם לאחר שהדבר ההזוי ביותר שיכול ללכת הלך- פלאנץ' מים מברזל שיושב מאחורי המנוע וכמעט גרם למותו בטרם עת באיזור ה 95-96,000 ק"מ.https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?651315-%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9D-6-%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%95-4-%D7%97%D7%95%D7%93%D7%A9%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%9D-%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%90%D7%99-I30-2009

מה שאני ממליץ זה לגשת למכון רדיאטורים/מוסך לבצע בדיקת לחץ יסודית למערכת הקירור כי טיפול מונע בזמן כאן ועכשיו יציל אותך מנזקים עתידיים לא רצויים- כדאי לקחת לקחת בחשבון דברים של מישהו עם ניסיון מר ולא להזניח.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אם יש ירידה במפלס, בדוק חשד לפריצה רדיאטור חימום פנימי - ייתכן וזו הסיבה שאתה מריח נוזל קירור בתוך הרכב (אתה נושם את האדים שלו מתוך מערכת המיזוג)

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

טוב.. רשמת ששמת נוזל קירור מקורי..

השערה שלי שהוא ניקה את מערכת הקירור ופתח סתימה..

עכשיו לעניין שרציתי לציין..

בחלק מהרכבים יש אחד המחשבים במקום הזה מלמטה, והנזילה יכולה לגרום לנזק/קורוזיה בעתיד.

שים לב

מי שלא נשם אבק דרכים.. לא ישאף אוויר פסגות

פורסם

חברים כנראה לא הייתי ברור מספיק. ההנחה כרגע שיש בריחה מאוד קטנה מהרידטור חימום.

השאלה היית עם למישהו יש דרך מעניינת לנסות לתקן את זה בהתחשב בזה שהנזילה מאוד קטנה.

כן אני יודע שהפתרון המקובל הוא להחליף את הרדיטור,אבל מדובר בעבודה מאוד יקרה שיש בה גם פוטנציל נזק ואני מנסה להימנע ממנה.

בכול מקרה יש כבר כיוון לנסות משהו.

פורסם

תבצע בדיקה בלחץ למערכת הקירור ללא תרמוסטט ותגלה מאיפה הנזילה. יכול להיות שהריח מגיע ממקום אחר ונכנס דרך פתחי האוורור.

פורסם
תבצע בדיקה בלחץ למערכת הקירור ללא תרמוסטט ותגלה מאיפה הנזילה. יכול להיות שהריח מגיע ממקום אחר ונכנס דרך פתחי האוורור.

בדיקת לחץ עושים עם טרמוסטט אין צורך להוציא אותו. המשאבה מחדירה אויר בלחץ לכל מערכת הקירור גם אל לפני הטרמוסטט וגם אחריו ואם יש בריחה היא תזהה ללא שום בעיה ותוריד לחץ בשעונים.

פורסם

מאור - אם עשיתי בדיקה בלחץ עם תרמוסטט סגור (מנוע קר) האם התרמוסטט נפתח כתוצאה מהלחץ וניתן לבדוק את הצנרת מאחוריו ?

פורסם

אחרי בדיקות, מסתבר שצריך להחליף את רדיטור החימום.בנתיים ניתקתי אותו. מישהו ביצע את העבודה ברכב הזה ויכול להגיד מה כולל הפרוק(האם צריך לפרק את כול הדשבורד או שאפשר להגיע מהצד)? עד כמה מסובכת העבודה?השמח לשמוע ממישהו שביצע את העבודה בעצמו.

פורסם
מאור - אם עשיתי בדיקה בלחץ עם תרמוסטט סגור (מנוע קר) האם התרמוסטט נפתח כתוצאה מהלחץ וניתן לבדוק את הצנרת מאחוריו ?

ברגע שאתה נותן לחץ למערכת הקירור זה לא העניין של טרמוסטט ייפתח או לא אלא הלחץ ייתפזר לאורך כל הצינורות בלי קשר לטרמוסטט. אתה נותן את הלחץ מפתח הרדיאטור כך שגם הצינור העליון וגם התחתון מקבלים את אותו הלחץ וכמובן כל שאר הצינורות וההסתעפויות.

פורסם
אחרי בדיקות, מסתבר שצריך להחליף את רדיטור החימום.בנתיים ניתקתי אותו. מישהו ביצע את העבודה ברכב הזה ויכול להגיד מה כולל הפרוק(האם צריך לפרק את כול הדשבורד או שאפשר להגיע מהצד)? עד כמה מסובכת העבודה?השמח לשמוע ממישהו שביצע את העבודה בעצמו.

לצערך תצטרך להסיר את הדשבורד כולו שזה כולל פירוק ההגה, לוח שעונים, המערכת שמע המובנית בקונסולה וכו..

העבודה לא קשה אך מצריכה המון סבלנות ועדינות. מנסיון עם דשבורדים בעבר אומנם לא של הרכב הזה אבל גם יונדאים ופיאטים למיניהם במשך יום שלם אתה אמור לסיים גג יומיים אם אתה עובד בקצב סביר לחלוטין.

• תוכן חדש...