Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה

המדובר: שיפוץ / החלפה מנוע 2400 סמ"ק

כבר התייעצתי בקשר לרכישת מנוע בפורום, כרגע אני רוצה להתייעץ בקשר לשיפוץ והתחיל מהתחלה למה התחלתי לחשוב על שיפוץ.

המנוע התחיל לתקתק עצרנו וגררנו למוסך, במוסך אמרו שכנראה לא עשו טיפולים בזמן לפי איך שהשמן היה נראה על המדיד.

שני מוסכים ניסו לאתר מנוע ולא הצליחו, במקביל אני גם חיפשתי, לאחר כמה ימים מוסך אחד חזר עם תשובה שזה מנוע נדיר וקשה למצוא השני מצא אצל מישהו כולל התקנה ב-13,000 שזה כמעט השווי של כל הרכב.

אני מצאתי לאחמ"כ שני מנועים שירדו מהפרק אחד רצה 5,000 והוא לא מתקין ולאחר התייעצות בפורום הבנתי שלא כדאי לקנות אצל מישהו שלא מתקין והשני רצה 10,000 שזה מעבר לתקציב שלי.

אתמול מישהו מצא לי אחד מייבוא כולל הרכבה במוסך מורשה עם אחריות 3 חודשים מאחד מבני דודנו ב5000 ₪ ואני קצת חושש.

רציתי להתייעץ על שיפוץ שמשום מה המוסכים לא ממליצים, חפרתי קצת בפורום וראיתי בעיקר התייחסות על שיפוץ לאחר התחממות ולא שיפוץ ממנוע מתקתק מזלזול בטיפולים בזמן (מה לעשות, לא חבר קארספורום:wink:).

1. רציתי להיעזר בכם האם שווה/כדאי/מוצלח לשפץ, וכמה בערך העלות?

2. דבר נוסף אני לא מבין למה אם המוסך מביא מנוע מיבואן אז הוא לוקח על עצמו את כל האחריות על המנוע כולל פרוק והרכבה פעם שניה אם המנוע לא תקין, ואם אני מוצא מנוע ומביא למוסך אז יש לי אחריות רק על המנוע מהיבואן ולא מהמוסך ואז אם זה לא תקין אני משלם פעמיים על הרכבה, מה זה משנה מי התקשר ליבואן אני או המוסך?

סליחה על האריכות

עבר: מציבושי כריזמה אייר 2002

הווה: ניסן אלמרה 2002

עתיד: רכב יפני עתיק ואמין מודל 2023

פורסם

למה להחליף, אם אפשר לשפץ?

בעצם, איפה הבעיה המרכזית? (ראש מנוע / בוכנאות / פסנתר וכו')

מה הקילומטראז'?

יונדאי סונטה 2000 | פורד מונדאו 2010 | מיצובישי גרנדיס 2005 | שברולט אפלנדר 2007

בתאריך 1.8.2021 בשעה 17:55, m3x7r3m3 כתב:

איך יודעים שפוליטיקאי משקר? השפתיים שלו זזות

פורסם
למה להחליף, אם אפשר לשפץ?

זה מה שאני שואל, מצד אחד במוסכים אומרים ששיפוץ לא מחזיק מצד שני יש כאלו שממליצים, בנוסף אני לא יודע מה המחיר של שיפוץ, לכן אני מתייעץ על במה חשובה זו.

בעצם, איפה הבעיה המרכזית? (ראש מנוע / בוכנאות / פסנתר וכו')

אין לי מושג חוץ מהרעש, אף אחד לא פתח את המנוע, וידאו יעזור?

מה הקילומטראז'?

156,000

עבר: מציבושי כריזמה אייר 2002

הווה: ניסן אלמרה 2002

עתיד: רכב יפני עתיק ואמין מודל 2023

פורסם

בקשר לשאלה השניה שלך: שאלה טובה! מבחינה חוקית, לאחר התקנות החדשות, לקוח יכול להביא חלק למוסך (בתנאי שקנה כחוק ויש קבלות) והמוסך חייב להרכיב ולתת אחריות גם על החלק (מיצרן החלק) וגם על העבודה. זה מסוייג בכך שבמוסך מרכיבים את החלק הנ"ל ברכבים כשל הלקוח כחלק מהעבודה שלהם (כלומר שבעצם המוסך גם הוא קונה ומרכיב את החלק הנ"ל). כשזה נוגע למנוע משומש, המוסך יכול לטעון שהוא אינו קונה מנועים כאלה ומרכיב בעצמו ולכן אינו נותן אחריות לחלק וגם אינו נותן אחריות לעבודה עקב חלק לקוי, אלא רק בהקשר של עבודה לקויה. יש כאן תחום קצת אפור. לא בטוח שבית משפט היה מקבל את טענת המוסך לאי מתן אחריות על העבודה, אלא, מי רוצה להגיע בכלל לבית משפט? תצטרך למצוא מוסך שייתן אחריות גם על החלק וגם על העבודה, אחרת לא שווה לך להיכנס למוסך הזה.

פורסם

ב 10-13 קונים שני רכבים כאלו שירדו מתאונה עם מנוע במצב תקין יותר משלך,אל תחשוב אפילו בצחוק לשלם סכומים כאלו.

למה ישר לרוץ להחליף מנוע,שהרי לפי תיאורך,אם יורידו עכשיו אגן שמן + פירוק מכסה שסתומים ויבצעו פלאשינג, יחליפו שמן ומסנן שמן אולי המנוע יינצל.

אחת המחלות באופן כללי ברכבי יונדאי (לאו דווקא הספציפי הזה) היא מרימי שסתומים הידראוליים ככל שקיימים ברכב הזה אולי בכלל הבעיה משם.

כמובן הדברים נכתבים בהסתייגות ובהנחה,שלא נגרם נזק למנוע כבר עכשיו לאחר הנקישות/דפיקות ממנו.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...