Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2853 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
מהי צריכת הדלק ?

למיטב זכרוני, איפשהו באיזור ה 12-13 קמ"ל. אם לוחצים בעיר (וקשה, קשה שלא ללחוץ - הרכב באמת עד כדי כך נבלתי), מקבלים צריכת משפחתומטית סטנדרטית של 9-10 קמ"ל. בבינעירוני באיזור ה 120 קמ"ש צווחות המנוע (כמעט 4,000 סל"ד, רחמנא טלטלן) כבר היו נבלעות בנהמת צמיגי ה C.Drive שהנבלה נעלה (היו רועשים, אך אחזו לא רע בכלל) ; מה שכן זכור לי לטובה היא השפעת המזגן על זמינות הכח (לא היתה כזו, כי הרכב גם ככה עגלה) ו/או על צריכת הדלק. עם או בלי מזגן היתה מתקבלת אותה צריכה, עם סטיות ממש מינוריות, אם בכלל.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
  • תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אחרי שהחזקתי עגלה כזו במשך כמעט 3 שנים,

גיר מעצבן וכמובן שדאג לעשות בעיות שכל מוסך רגיל ישר שלח אותי לחברה,

נסיעה עגלתית פעולה מעצבנת של הגיר, כאילו בשניה האחרונה הגמד שם למטה נזכר ללחוץ קלאץ כדי שלא יתכבה הרכב ,

מזדהה מאוד עם התיאור של תלמיד בשיעור נהיגה ומורה נהיגה שיכור, "פעולה תקינה של הגיר" כך אמר לי מוסך פיאט מרכזי!!

לא מומלץ לנסיעות ארוכות, לא אמין, חלשלוש ,

יש מצב שזה בגלל שאני רגיל לתיבת הילוכים כפולת מצמדים בשגרה, אז המעבר בינה לחד מצמדי בפקקים ובתנועה צולעת היא דומה לדו מצמדית באותו מצב.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
למיטב זכרוני, איפשהו באיזור ה 12-13 קמ"ל. אם לוחצים בעיר (וקשה, קשה שלא ללחוץ - הרכב באמת עד כדי כך נבלתי), מקבלים צריכת משפחתומטית סטנדרטית של 9-10 קמ"ל. בבינעירוני באיזור ה 120 קמ"ש צווחות המנוע (כמעט 4,000 סל"ד, רחמנא טלטלן) כבר היו נבלעות בנהמת צמיגי ה C.Drive שהנבלה נעלה (היו רועשים, אך אחזו לא רע בכלל) ; מה שכן זכור לי לטובה היא השפעת המזגן על זמינות הכח (לא היתה כזו, כי הרכב גם ככה עגלה) ו/או על צריכת הדלק. עם או בלי מזגן היתה מתקבלת אותה צריכה, עם סטיות ממש מינוריות, אם בכלל.

בשביל 1/12 משולב, לסבול גיר רובוטי חד-מצמדי?

פורסם (נערך)

מילא צריכת הדלק.. עלויות התיקון של הגיר הגיעו בקלות מבחילה למעל ל 20% מערך הרכב בזמנו. כיום אני מקווה שהמצב קצת יותר שפוי מבחינת תמחורים.

בעלי וואגיות אינם מבינים עד כמה הם ברי מזל שהצליחו להשיג הרחבת אחריות לגירים.

פורסם
בשביל 1/12 משולב, לסבול גיר רובוטי חד-מצמדי?

הניסיון שלי היה בעיקר באזור חיפה והסביבה. מצד אחד אין פקקי ענק של גוש דן, מצד שני עליות. בתוך העיר לא ירדה מ1:11 משולב סביב ה13-14 (שוב, לא היה ניסיון לחסוך, שיוט התבצע לרוב בסביבות 110-130 קמ"ש).

בתמורה לגיר חד מצמדי קיבלתי בזמנו רכב צעיר בכמה שנים טובות מהמתחרות. במחיר של פונטו 2010, יד1 פרטית עם קמ ממוצע ומטה בקושי היה ניתן לקנות מאזדה 2 אקטיב מ2008 ולהתפשר על אבזור בטיחותי כמו עוד 5 כריות אוויר וESP למשל, לפני שדיברנו על מרווח ונוחות עדיפים, או יונדאי 2009 לרוב יד2 אחרי ציי רכב שלמרות הנתונים העדיפים על הנייר, פשוט לא הרגישה נמרצת יותר בשום מצב.

ככה שכל עוד אין צורך לחצות את איילון כל יום ב8 בבוקר, "סבל" זה ממש לא תיאור מתאים בעיניי.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

המדינה שלנו רוויית פקקים. בשיוט, הגיר הזה לא מפריע לי ובסהכ עובד דיי חלק.

הבעיה בעיקר בתחילת הנסיעה והמעבר להילוך שני.

מדבר על גיר אחר עם הפיאט אין לי ניסיון.

מבחינתי - אין הצדקה לגיר כזה, אם לא מקבלים צריכה משולבת של למעלה מ 1/15 ק"מ וגם אז הייתי מעדיף לוותר עליו...

בפקקים זה דיי מה שתיארו - תלמיד מתחיל בשיעור נהיגה, שמחפש את נקודת החיכוך...

מעניין אם הטיפו גם תחתך חזק במחיר כמו הגרנדה/איבו.

פורסם (נערך)

אולי זה מה שהיה מתקבל אילו פיאט היו ממשיכים עם גיר רציף ולא זונחים אותו לטובת מחלבת הכספים הרובוטית.

פורסם

לסדאן יש גיר פלנטרי רגיל.

לסטיישן ולהאצ'בק היה רובוטי כפול מצמדים TCT , לסטיישן הייתה גם אופציה פלנטרית ולהאצ'בק אופציה ידנית.

פורסם
מעניין אם הטיפו גם תחתך חזק במחיר כמו הגרנדה/איבו.

יש לה גיר פלנטרי, אבל היא תיחתך במחירון בלי קשר, בדיוק כמו פוז׳ו 301 יונדאי i25, סקודה ראפיד, ושאר משפחתיות קומפקטיות שהולכות ב99 אחוז מהמקרים לליסינג.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לסדאן יש גיר פלנטרי רגיל.

לסטיישן ולהאצ'בק היה רובוטי כפול מצמדים TCT , לסטיישן הייתה גם אופציה פלנטרית ולהאצ'בק אופציה ידנית.

בוא נעשה את זה מסודר:

מנוע 1.6 אטמוספרי - גיר פלנטרי (סדאן, האצ'בק, סטיישן).

מנוע 1.4 אטמוספרי - גיר ידני (סדאן)

מנוע 1.4 טורבו (T-JET המוכר מהבראבו) - ידני (האצ'בק)

מנוע 1.6 טורבו דיזל - גיר כפול מצמד TCT (המוכר מ500X וג'ולייטה) - (האצ'בק, סטיישן)

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
הטיפו תחתך חזק בכל מקרה- הולכת בעיקר לליסינג, וגרסאות ההאצ'בק והסטיישן נעלמו מאתר היבואן.

כל התת משפחתיות נעלמות אט-אט לטובת קרוסאוברים קטנים (קפטור, ארונה).

301 נמכרת רק למוניות.

טולדו בקושי מוכרת והקרוב בטח הייבוא שלה ייפסק.

ריו סדאן כבר לא מופיעה באתר של קיה.

כבר מעל שנה יש יונדאי i25/אקסנט מתוחת פנים והיא עדין לא מיובאת.

אפילו הצבא עבר ליונדאי איוניק.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
אחרי שהחזקתי עגלה כזו במשך כמעט 3 שנים,

גיר מעצבן וכמובן שדאג לעשות בעיות שכל מוסך רגיל ישר שלח אותי לחברה,

נסיעה עגלתית פעולה מעצבנת של הגיר, כאילו בשניה האחרונה הגמד שם למטה נזכר ללחוץ קלאץ כדי שלא יתכבה הרכב ,

מזדהה מאוד עם התיאור של תלמיד בשיעור נהיגה ומורה נהיגה שיכור, "פעולה תקינה של הגיר" כך אמר לי מוסך פיאט מרכזי!!

לא מומלץ לנסיעות ארוכות, לא אמין, חלשלוש ,

קצת הגזמת.

הרכב הזה עגלה אין על כך עוררין.

הרכב הזה מגיע עם אבזור די עלוב גם על כך אין עוררין.

הגיר של הרכב הזה הוא גיר רובוטי חד מצמדי, לא אוטומטי זו עובדה.

מה שכן צריך לדייק בעובדות. הרכב הזה יחסית נוח. הרכב הזה יכול לשמש לנסיעות ארוכות בקלות, כן הוא לא מטוס ומעל 110 קמ"ש הוא מרעיש מאוד, אבל הוא נוח, והוא אמין כן אמין, מאוד אמין, ולמרות שיש לך 3 שנים נסיון לי יש "קצת" יותר.

לרכב הזה יש בעיה אחת וזה הגיר הרובוטי שלו, אני לא מדבר על התפקוד של הגיר כי כנראה לא תמצא רובוטי חד מצמדי מוצלח יותר. אני מדבר על עלות התיקון הגבוהה של הגיר הזה כאשר הוא מתקלקל.

את הרכב הזה צריך לשפוט בצורה אחת בלבד. מה אתה יכול להשיג בשוק היד 2 תמורת הסכום של פונטו איבו רובוטית בתקציב שלך. כנראה שתוכל להשיג קיא פיקנטו יותר ישנה בכמה שנים. לא יודע אם זה עדיף.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...