Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גומיה לציריה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד 200 ש"ח כולל עבודה וגומייה וכולל מע"מ כמובן.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

אני הייתי תמיד עושה את זה במאה שקל. ויוצא יותר זול בד"כ אם אתה קונה את החלק לבד במקום זול וטוב, אבל בגומיה לצריה זה לא משמעותי.

רק תבדוק שסגרו טוב שלא יצא הגריז ותלך הצריה.

פורסם
אני הייתי תמיד עושה את זה במאה שקל. ויוצא יותר זול בד"כ אם אתה קונה את החלק לבד במקום זול וטוב, אבל בגומיה לצריה זה לא משמעותי.

רק תבדוק שסגרו טוב שלא יצא הגריז ותלך הצריה.

גומיה לציריה תחליפית עולה 15-25 שח ומקורית עולה 70-100 שח.

מה לבחור ? (רמז: צריך להיות עשיר בשביל לקנות בזול :p)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יתכן, מה שאני הייתי קונה היה לרכב שהיה שווה רק פי 40 מהתיקון..

ואני יודע על אחרים שהיו מבצעים החלפה בתחליפית אחת לשנתיים כי היא נקרעה. אולי על זה אתה מדבר..

פורסם
יתכן, מה שאני הייתי קונה היה לרכב שהיה שווה רק פי 40 מהתיקון..

ואני יודע על אחרים שהיו מבצעים החלפה בתחליפית אחת לשנתיים כי היא נקרעה. אולי על זה אתה מדבר..

אין קשר למחירון של הרכב.

הגומיה התחליפית נקרעת כל שנה שנתיים, ישנן גומיות תחליפיות שמחזיקות מעמד טוב והן עולות מעט יותר. הגומיה המקורית עדיפה (מחזיקה 4-6 שנים בכיף) וההפרש עדיף (הרבה פחות מעלות עבודה נוספת של החלפת גומיה - וכמובן בטחון עדיף לציריה).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
100 ש"ח כולל עבודה (עבודה=בערך 10 דקות)
תלוי על איזה רכב....

אצלי לדוגמא העבודה לקחה כמה שעות טובות, בגלל שקיים איזה חלק שמתחבר לנאבה,

שלפי ההוראות של VW אמורים לשבור אותו, ולקנות חדש ב200 ש"ח לכל צד....

אז המוסכניק שלי העדיף לחסוך לי את הכסף הזה ועבד שעה על כל צד בשביל לפרק את החלק בשלמותו...

בכל מקרה, רק לפרק את הגלגל, לפרק את הציריה, להלביש את הגומיה החדשה, למלא גריז וכו' לוקח הרבה יותר מ10 דקות.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
אין קשר למחירון של הרכב.

הגומיה התחליפית נקרעת כל שנה שנתיים, ישנן גומיות תחליפיות שמחזיקות מעמד טוב והן עולות מעט יותר. הגומיה המקורית עדיפה (מחזיקה 4-6 שנים בכיף) וההפרש עדיף (הרבה פחות מעלות עבודה נוספת של החלפת גומיה - וכמובן בטחון עדיף לציריה).

איציק

איזה חברות ידועות כמייצרות גומיות תחליפיות אמינות?

פורסם
תלוי על איזה רכב....

אצלי לדוגמא העבודה לקחה כמה שעות טובות, בגלל שקיים איזה חלק שמתחבר לנאבה,

שלפי ההוראות של VW אמורים לשבור אותו, ולקנות חדש ב200 ש"ח לכל צד....

אז המוסכניק שלי העדיף לחסוך לי את הכסף הזה ועבד שעה על כל צד בשביל לפרק את החלק בשלמותו...

בכל מקרה, רק לפרק את הגלגל, לפרק את הציריה, להלביש את הגומיה החדשה, למלא גריז וכו' לוקח הרבה יותר מ10 דקות.

בחלק מהמקרים לא מפרקים את הציריה מהאוטו, פשוט משתמשים ב"סליידר" ומלבישים את הגומיה על הפעמון. במקרים בהם עושים עבודה יסודית, מפרקים את כל הציריה מהרכב ומנקים את הפעמון בתערובת סולר ובנזין ע"מ לנקות גרגרי חול ואבק שחדרו לפעמון (יש על זה פרוייקט מצולם שעשיתי באוטו שלי).

המהדרין יחליפו "על הדרך" גם את הגומיה הפנימית (של הקרדן).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כן, אצלי בוצעה עבודה יסודית . (ישבתי להם כל הזמן הזה על הראש ווידאתי שעושים הכל בסדר)

לקחו 200 ש"ח לפני מע"מ לשני הצדדים. מחיר לא רע בהתחשב בעבודה הרבה שהיתה להם ובהתחשב שביקשתי עוד כמה דברים על הדרך לפרק ולבדוק.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

בסקודה שהיתה לי העבודה היתה 100 שקל והגומיה 15, והיה מדובר במקרה זה בסקודה הישנה שלי שבכל אופן לא היתה אמורה לסחוב שנתיים..

ואכן העבודה די קשה=100 שקל לעבודה.

אם היה החלפת פילטר שמן לדוגמא היה פחות..

אבל זה וודאי לא לקח יותר מחצי שעה. וזה המחיר הרגיל לעבודה, גנב מי שלוקח על העבודה 200.

הוא מדבר 200 כולל חלק מקורי כנראה

• תוכן חדש...