Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חשבון פפר-מה הקאצ'?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עקרונית כל כרטיס אשראי יתאים.

איזה סוג? מה שהבנק "שלך" מנפיק, עם התחשבות במה שכתבתי קודם אם אתה מרבה להשתמש בכרטיס בחו"ל (וזה כולל קניות במרשתת, גם אם אתה יושב במרכז תל אביב).

תביא בחשבון שכל דרגה של כרטיס אשראי גוררת דמי כרטיס שונים, כאשר הכלל הוא שככל שהדרגה יותר גבוהה המחיר יותר יקר - עד דרגת זהב מדובר בסכומים קטנים ,בפלטינה זה תלוי מאד בסוג הכרטיס (אמקס יקר משמעותית מהאחרים), כמובן שאיני דן בכרטיסי יוקרה בדרגת "סנטוריון" ודומיו. הצד השני הוא שככל שהכרטיס יותר "מכובד" המסגרת תהיה יותר גדולה ויש סיכוי טוב שגם תנאים להלוואות"קרדיט" יותר טובים. כמוכ, ככל שהדרגה יותר גבוהה הסכום לשימוש הנדרש כדי לבטל את דמי הכרטיס יותר גבוה. אבל אם אתה מרבה להשתמש בכרטיס בדרך כלל לא קשה להגיע לסכומים האלה, לפחות כדי לצמצם את העלות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הרבה פעמים יש כרטיסי ביזנס או גולד ממקום העבודה ללא דמי כרטיס כל עוד אתה עובד במקום העבודה(אקזקיוטיב,חבר או הייטקזון לדוגמא) - מה שיכול לתת לך מצד אחד הנחות טובות בדמי המרה בחו"ל ושירותים כמו תשלום שוטף פלוס 60 וכו'.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

ציינתי קודם - מקום עבודה, ארגון בוגרי אוניברסיטה, ארגון עובדים - לרבים מהם, במיוחד לגדולים שבהם, יש הסדרים עם חברות האשראי. חלקם עם חברה מסויימת, חלקם עם כל החברות. לפעמים הבנק מעגל פינות - למשל אחד הבנים שלי סיים את לימודיו בטכניון, הפקידה חיפשה לו כרטיס מתאים והוציאה לו כרטיס של אחד הארגונים המקצועיים למרות שכנראה אינ חבר בו.

בכל מקרה - לכרטיס ראשון עדיפות מוחלטת למאסטרקארד או לויזה, שכן כמעט כל עסק שמקבל כרטיס אשראי יקבל אותם. אמריקן אקספרס ודיינרס קלאב הרבה פחות מקובלים. זה נכון לא רק בארץ, אלא בכל מדינה שבה ביקרתי עד כה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אפשרות אחרת תהיה לכתוב לעצמך צ׳ק - אני לא יודע אם דבר כזה אפשרי טכנית או בכלל חוקי, כי צ׳ק בניגוד להעברה בנקאית הוא הוראה להעביר כסף מאדם לאדם (אתה לא מפרט חשבון בנק של הנמען בצ׳ק) אז אני לא יודע אם אתה יכול לתת לבנק פקודה להעביר כסף לעצמך...

כמןבן שאפשר. זה נקרא "צ'ק עצמי". לפני שהכספומטים נהיו נפוצים זו הייתה הדרך הנפוצה למשיכת מזומן מהחשבון.

צ'ק היא הוראה לתת כסף למציג הצ'ק שיכול להיות גם אתה בעצמך.

אהבתי את הצבעים של הכרטיס
אין ספק: סיבה מושכלת והגיונית לבחירת בנק.

זה מה שמקובל, גם אני לא מבין את העניין.
אז תברר למה, נראה לי שמישהו מתעצל.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תוכן חדש...